r
Nosalty Logó

Bársonyos-tejszínes csokihab party adag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Bársonyos-tejszínes csokihab party adag
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    546 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. A csokit apróra tördeljük ésa kávéval együttfelolvasztjuk (csak néhányszor keverjük!)egy hőálló tálban, vízgőz felett (a tál alja ne érjen a forró vízbe!), majd félretesszük langyosrahűlni.
  2. A tojások sárgáját 1 ek cukorral és az egyik vaníliás cukorral habverővel/ géppel pár percig jóhabosra keverjük.
  3. A hideg tojások fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt, de még folyós csokit a tojássárgás keverékbe forgatjuk, majda tojásfehérje habotis beledolgozzuk a masszába (óvatosan forgatva).
  5. A tejszínt a 2 ek porcukorral, a másikzacskó vaníliás cukorral nem túl kemény habbá verjük.
  6. A tejszín kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékünkbe, majdkisebb üvegtálkákba, vagy üvegpoharakba töltjük(ez az adag kb. 10 kisebb tálka/ pohárka megfelelője).
  7. Hūtőbe tesszük 2 órára(nyári melegben fagyasztóbalehet tenni 1 órára, hogy kicsit fagyosan-üdítő legyen).
  8. A maradék egyharmad tejszínhabot diszítéshez használjuk. Csokiforgáccsal, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk és hallgatjuk az áhítozásokat ;).
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9625
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Ajánló

Várandós kismamáknak nem ajánlott, a nyers tojás (minimálisan rizikós) használata miatt. Friss tojásnál szinte nulla a salmonella-veszély, de aki fél ettől, annak Petra kávés csokihab receptje egy kitűnő variációja ennek a receptnek- tojás nélkül.  Egyébként felkutattam: éttermekben -szigorúan csak 60 Celsius fokon- 5 percig gőz felett keverik a nyers tojást, hogy pasztőrizálják (édességekhez, vagy szószokhoz); de ez sem 100%-os védelem... Én évek óta gyakran készítem ezt a receptet minden bonyodalom nélkül... kivéve az állandó alkudozást ;). Nyugodtan lehet hűteni egy nagy üvegtálban is (folpackkal lefedve), és vizes nagykanállal "galuskázni" tálaláskor; tetszés szerint friss málnával, eperrel, mangóval, vagy gyümölcspürével..:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik legkedvencebb régi édesség receptem; Margaret Fulton ( az Ausztrálok Horváth Ilonája :) egyik kis édesség könyvébõl. Meg kellett dupláznom, mert party nélkül is mindig ment az alkudozás, hogy kié legyen az utolsó csokihabos tálka!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!