r
Nosalty Logó

Barna kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Barna kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 589 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2354 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 589 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 2354 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral, 1/2 dl meleg vízzelés kevés kenyérliszttelösszekeverjükalaposan, és 15 percig állni hagyjuk. (Célszerű egy kb. 4 dl-es formában, mert a bögréből kifuthat :-))
  2. A maradék lisztet összeszitáljuk a sóval.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a tojássárgákat, és elindítjuk a dagasztó programot (nálam Bosch háztartási gép).
  4. Legalább 10 percig dagasztjuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy elváljon az edény falától.
  5. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  6. Átgyúrjuk, téglalapalakra nyújtjuk, feltekerjük, és egy négyszögletes, sütőpapírral béleltformába helyezzük a hengert.
  7. 30 percig pihentetjük (langyos sütőben).
  8. Vízzel átkenjük a tetejét.
  9. Kiemeljük, sütőt 200 fokra melegítjük, és 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 34638
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 14.

Ajánló

Napokig puha marad, de pirítva még finomabb a rozsos kenyérszelet. Tojással, túróval, sovány hússal remek tízórai.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos a barna kenyerek többsége csak a hozzáadott színezéktől barna. Jó minőségű barna kenyeret bioboltokban, pékségekben lehet kapni, azonban annak a töredék árából otthon is készíthetünk finom kenyeret. Megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek