r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával tűzdelt karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Aszalt szilvával tűzdelt karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3695 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 616 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6739.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    2448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 3695 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk, ha vannak rajta felesleges darabok, azt levágjuk.
  2. Kézzel formázzuk egy kicsit, hogy nagyjából egységesedjen (a karaj formáján nem sokat lehet alakítani "formázással", de az a lényeg, hogy a lehető leginkább hasonlítson egy téglatestre-cipóformára).
  3. A karaj tetején az elejétől a végéig kettesével, 1-1,5 centinként bemetszéseket csinálunk egy éles konyhakéssel. ( Legalább a karajközepéig tartsanak a beszúrások, hogy legyen elég hely a szilváknak.)
  4. A lyukakat teletömködjük aszalt szilvával.
  5. A karajt minden oldalról bebugyoláljuk a szeletelt baconnel.
  6. Jénai tálba tesszük, egy pici vizet öntünk alá, és lefedve közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, pici vizet a sütés közben is önthetünk alá.
  7. Ha elkészült, 10-15 perci állni hagyjuk, utána szeletelhetjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26319
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 16.

Ajánló

Forró krumplipürével és száraz fehérborral az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyümölcs-hús kombináció amúgy is a szívem csücske, de ezt a receptet különösen szeretem. Nem igazán lehet elrontani, hamar elkészül, és ha előre megcsináljuk, akkor csak a sütési időt kell kivárni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?