Amerikai citromos pite recept

1 adag
1192
kcal
Amerikai citromos pite
Amerikai citromos pite
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A híres amerikai citrompite Magdi anyus receptje :)
Hűtőben néhány napig eláll, és kitűnően fagyasztható!

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos omlós pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állaga legyen.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a morzsát. Kézzel lenyomkodjuk, hogy tömör réteget kapjunk. Betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 percig sütjük, amíg világosra nem sül.
  4. A krémhez kikeverjük a tojást a cukorral, amíg fehér nem lesz, hozzáadjuk a citromlevet, héjat, lisztet, sütőport, sót, likőrt, és csomómentesre keverjük. A megsült tésztára öntjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, ill. amíg a krém meg nem szilárdul. (Ha nagyon sül a teteje, takarjuk le alufóliával!)
  5. Teljesen kihűtjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 487
elküldve: 14
receptkönyben: 369
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Angel

Mióta szakács: 2010.02.19.
13 recept

Hozzászólások (7)

pirla
pirlaszo, 2013-03-30 08:24

Nekem sem jött be, a krémhez a hozzávalók nem szerepelnek a felsorolásban, így csak találgatni lehet, hogy mennyi liszt, cukor stb. kell, az alapban rengeteg a vaj, soha nem sül meg, szóval ezt én senkinek sem merném ajánlani :(

gregoreva
gregorevaszo, 2010-12-04 15:14

Na végre,fel tudtam jönni!Mindig letiltott, annyian voltak ,ami jó is:-)), de nekem rossz mert most kapkodok az új receptek után.
Igen, Mrs.Smith, igazad van, most már én is úgy vagyok vele, hogy amibe kell, abba kelljen, az teszi rá a pontot arra a bizonyos i-re!:-))Köszi érte AzEszternek, mert azóta házilag készítem, és tutira jó.Úgy meg tudja bolondítani a sütit,hmmm.......:-)))))Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevap, 2010-12-03 23:08

Nekem ebbe is kellett a Limoncello házilag, AzEszter szuper receptje alapján.Ez úgy volt belevaló,nem kihagyható, szerintem.:-)Éva-Anyóca

szurosp
szurospszo, 2010-12-04 00:47

Látom Éva, Te is úgy leszel vele, mint én...:DDD Limoncello bele a sütibe-abból nagy baj nem lehet...:DD Pusz: Mrs Smith

gregoreva
gregorevap, 2010-12-03 23:05

Nekem sikerélményem van vele,sőt, kevés is volt. Viszont, azt nem élte meg, hogy fagyóba kerülhessen, mert elfogyott:-)))))) Majd elkészítem legközelebb is, mert nekünk fincsi volt.Köszi:Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
1192