r
Nosalty Logó

Amerikai citromos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai citromos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1186 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4743 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 375 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1186 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 4743 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 375 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állaga legyen.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a morzsát. Kézzel lenyomkodjuk, hogy tömör réteget kapjunk. Betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 percig sütjük, amíg világosra nem sül.
  4. A krémhez kikeverjük a tojást a cukorral, amíg fehér nem lesz, hozzáadjuk a citromlevet, héjat, lisztet, sütőport, sót, likőrt, és csomómentesre keverjük. A megsült tésztára öntjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, ill. amíg a krém meg nem szilárdul. (Ha nagyon sül a teteje, takarjuk le alufóliával!)
  5. Teljesen kihűtjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 35322
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A híres amerikai citrompite Magdi anyus receptje :) Hűtőben néhány napig eláll, és kitűnően fagyasztható!

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek