r
Nosalty Logó

Almás-szilvás cobbler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Almás-szilvás cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 926 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 926 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2040.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3015 micro
  • β-crypt
    549 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2323 micro
Összesen 4631 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát és a magozott szilvát felkockázzuk.
  2. Egy 30x20 cm-es tepsit kikenünk vajjal.
  3. A gyümölcsöt összekeverve elterítjük.
  4. A 10 dkg cukorral, fahéjjal megszórjuk, citromlével meglocsoljuk.
  5. A lisztből, a tojássárgákból,a vajból, a tejszínből, a másik 10 dkg cukorból a szódabikarbónával, és egy csipet sóval kikeverjük a tésztát.
  6. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a masszába forgatjuk.
  7. Egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk a gyümölcsökre, darált dióval megszórjuk a tetejét, és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6322
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

Ez egy könnyű desszert, lehet "bűnözni"!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-szilvás cobbler
Olaszné Anci 191 recept

Egy könnyű kis édesség, egy gasztro újságban találtam ezt a cobbler receptet. Leírom, amit az újság ír róla: "A cobbler (kobler) egy gyümölcsös pite. A cobler elkészítéséhez - a többi süteménnyel - szemben csak kis mennyiségű liszt szükséges, de viszonylag nagy mennyiségű desszertet tudunk sütni belőle." Nekem ez új volt, hátha van, aki még szintén nem találkozott a desszert eme változatával. A szilvával tökéletes volt.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek