Almás krémes recept

1 adag
1736
kcal
Almás krémes
Almás krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk almából kétféle süti készülhet, ez az egyik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almakrémes süti, almakrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.
  3. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  4. A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.
  6. Az így készült massza felét az almára öntjük.
  7. A másik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük benne. A kakaós masszát is a tepsibe öntjük.
  8. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.
  9. Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla.
  10. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.
  11. Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.
  12. Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.
  13. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel.
  14. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen elolvadt a csoki, hozzáadjuk az olajat, és simára keverjük vele, majd a krémre simítjuk.
  15. Hagyjuk megdermedni a csokit.

statisztika

beküldve:
nézettség: 106 918
elküldve: 3
receptkönyben: 798
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (13)

budavar
budavark, 2013-04-23 13:51

Miért lesz csomós a krémem, amikor hozzáadom a vajat? Köszi.

mimimama
mimimamaszo, 2010-05-22 16:18

Ez Isteni! ma elkészítettem-köszi :-)
Azon gondolkodtam,hogy ez alma helyett eperrel sem lenne rossz.
üdv mm.

Vera
Verasze, 2009-11-11 11:04

Hű emberek, jó hogy rátaláltam erre az oldalra, így tovább! Szuperek a receptek!

Csilli
Csilliv, 2009-11-08 20:22

Nagyon gusztusos! Kb. meddig kell sütni összesen?
Köszi: Csilli

lezsik
lezsikh, 2009-11-09 08:05

Tűpróbáig kell sütni. De hogy időben mennyi, azt most nem tudnám neked pontosan megmondani.

Csilli
Csillih, 2009-11-09 08:33

Köszi! Azért megpróbálom, legfeljebb szét lesz szúrkálva!

szididem
szididemp, 2009-10-16 21:52

A vanília puding port mivel lehet helyettesíteni? Nagyon jól hangzik ez a recept de ha már házi süteményt készítek akkor a bolti mű dolgokat mellőzöm.

lezsik
lezsikszo, 2009-10-17 10:11

Főzhetsz tojás sárgájával, tejjel, vaníliával krémet. Pl.: 6 tojás sárgája, 3 dl tej, 1 vanília rúd kikapargatott belseje, 3ek liszt.

lezsik
lezsikh, 2009-10-05 08:28

Remélem sokan el is készítik, és mindenhol legalább akkora kedvenc lesz, mint nálunk.

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
1736