Almás krémes recept

Kalória?
Almás krémes
Almás krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk almából kétféle süti készülhet, ez az egyik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almakrémes süti, almakrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.
  3. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  4. A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.
  6. Az így készült massza felét az almára öntjük.
  7. A másik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük benne. A kakaós masszát is a tepsibe öntjük.
  8. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.
  9. Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla.
  10. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.
  11. Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.
  12. Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.
  13. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel.
  14. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen elolvadt a csoki, hozzáadjuk az olajat, és simára keverjük vele, majd a krémre simítjuk.
  15. Hagyjuk megdermedni a csokit.

statisztika

beküldve:
nézettség: 108 004
elküldve: 3
receptkönyben: 804
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (13)

budavar
budavar k, 2013-04-23 14:51

Miért lesz csomós a krémem, amikor hozzáadom a vajat? Köszi.

mimimama
Mimimama / mimimama szo, 2010-05-22 17:18

Ez Isteni! ma elkészítettem-köszi :-)
Azon gondolkodtam,hogy ez alma helyett eperrel sem lenne rossz.
üdv mm.

Vera
Bloemcake / Vera sze, 2009-11-11 12:04

Hű emberek, jó hogy rátaláltam erre az oldalra, így tovább! Szuperek a receptek!

Csilli
Csilli v, 2009-11-08 21:22

Nagyon gusztusos! Kb. meddig kell sütni összesen?
Köszi: Csilli

lezsik
Lezsik / lezsik h, 2009-11-09 09:05

Tűpróbáig kell sütni. De hogy időben mennyi, azt most nem tudnám neked pontosan megmondani.

Csilli
Csilli h, 2009-11-09 09:33

Köszi! Azért megpróbálom, legfeljebb szét lesz szúrkálva!

szididem
szididem p, 2009-10-16 22:52

A vanília puding port mivel lehet helyettesíteni? Nagyon jól hangzik ez a recept de ha már házi süteményt készítek akkor a bolti mű dolgokat mellőzöm.

lezsik
Lezsik / lezsik szo, 2009-10-17 11:11

Főzhetsz tojás sárgájával, tejjel, vaníliával krémet. Pl.: 6 tojás sárgája, 3 dl tej, 1 vanília rúd kikapargatott belseje, 3ek liszt.

lezsik
Lezsik / lezsik h, 2009-10-05 09:28

Remélem sokan el is készítik, és mindenhol legalább akkora kedvenc lesz, mint nálunk.

Legfrissebb cikkek

Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Dobjuk fel húsételeinket változatos fűszerekkel, hiszen a fogyókúra idején sem kell lemondanunk a karakteres ízekről!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
Illatos ratatouille levendulával
Illatos ratatouille levendulával
A Konyhafőnök mai adásában a versenyzőknek alkalma nyílt arra, hogy összemérjék lecsófőző tudásukat - akár francia megfelelőjét is választhatták. Ismered a ratatouille-t?
1723