Almás krémes recept

Almás krémes
Almás krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk almából kétféle süti készülhet, ez az egyik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almakrémes süti, almakrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.
  3. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  4. A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.
  6. Az így készült massza felét az almára öntjük.
  7. A másik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük benne. A kakaós masszát is a tepsibe öntjük.
  8. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.
  9. Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla.
  10. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.
  11. Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.
  12. Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.
  13. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel.
  14. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen elolvadt a csoki, hozzáadjuk az olajat, és simára keverjük vele, majd a krémre simítjuk.
  15. Hagyjuk megdermedni a csokit.

statisztika

beküldve:
nézettség: 106 422
elküldve: 3
receptkönyben: 798
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (13)

budavar
budavark, 2013-04-23 14:51

Miért lesz csomós a krémem, amikor hozzáadom a vajat? Köszi.

mimimama
mimimamaszo, 2010-05-22 17:18

Ez Isteni! ma elkészítettem-köszi :-)
Azon gondolkodtam,hogy ez alma helyett eperrel sem lenne rossz.
üdv mm.

Vera
Verasze, 2009-11-11 12:04

Hű emberek, jó hogy rátaláltam erre az oldalra, így tovább! Szuperek a receptek!

Csilli
Csilliv, 2009-11-08 21:22

Nagyon gusztusos! Kb. meddig kell sütni összesen?
Köszi: Csilli

lezsik
lezsikh, 2009-11-09 09:05

Tűpróbáig kell sütni. De hogy időben mennyi, azt most nem tudnám neked pontosan megmondani.

Csilli
Csillih, 2009-11-09 09:33

Köszi! Azért megpróbálom, legfeljebb szét lesz szúrkálva!

szididem
szididemp, 2009-10-16 22:52

A vanília puding port mivel lehet helyettesíteni? Nagyon jól hangzik ez a recept de ha már házi süteményt készítek akkor a bolti mű dolgokat mellőzöm.

lezsik
lezsikszo, 2009-10-17 11:11

Főzhetsz tojás sárgájával, tejjel, vaníliával krémet. Pl.: 6 tojás sárgája, 3 dl tej, 1 vanília rúd kikapargatott belseje, 3ek liszt.

lezsik
lezsikh, 2009-10-05 09:28

Remélem sokan el is készítik, és mindenhol legalább akkora kedvenc lesz, mint nálunk.

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
1736