Almás krémes recept

Kalória?
Almás krémes
Almás krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk almából kétféle süti készülhet, ez az egyik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 1.5 kg alma (savanykás)
  • 8 db tojás
  • 3 ek víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 18 dkg porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez

A csokimázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almakrémes süti, almakrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.
  3. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  4. A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.
  6. Az így készült massza felét az almára öntjük.
  7. A másik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük benne. A kakaós masszát is a tepsibe öntjük.
  8. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.
  9. Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla.
  10. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.
  11. Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.
  12. Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.
  13. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel.
  14. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen elolvadt a csoki, hozzáadjuk az olajat, és simára keverjük vele, majd a krémre simítjuk.
  15. Hagyjuk megdermedni a csokit.

statisztika

beküldve:
nézettség: 107 828
elküldve: 3
receptkönyben: 804
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (13)

budavar
budavar k, 2013-04-23 13:51

Miért lesz csomós a krémem, amikor hozzáadom a vajat? Köszi.

mimimama
Mimimama / mimimama szo, 2010-05-22 16:18

Ez Isteni! ma elkészítettem-köszi :-)
Azon gondolkodtam,hogy ez alma helyett eperrel sem lenne rossz.
üdv mm.

Vera
Bloemcake / Vera sze, 2009-11-11 11:04

Hű emberek, jó hogy rátaláltam erre az oldalra, így tovább! Szuperek a receptek!

Csilli
Csilli v, 2009-11-08 20:22

Nagyon gusztusos! Kb. meddig kell sütni összesen?
Köszi: Csilli

lezsik
Lezsik / lezsik h, 2009-11-09 08:05

Tűpróbáig kell sütni. De hogy időben mennyi, azt most nem tudnám neked pontosan megmondani.

Csilli
Csilli h, 2009-11-09 08:33

Köszi! Azért megpróbálom, legfeljebb szét lesz szúrkálva!

szididem
szididem p, 2009-10-16 21:52

A vanília puding port mivel lehet helyettesíteni? Nagyon jól hangzik ez a recept de ha már házi süteményt készítek akkor a bolti mű dolgokat mellőzöm.

lezsik
Lezsik / lezsik szo, 2009-10-17 10:11

Főzhetsz tojás sárgájával, tejjel, vaníliával krémet. Pl.: 6 tojás sárgája, 3 dl tej, 1 vanília rúd kikapargatott belseje, 3ek liszt.

lezsik
Lezsik / lezsik h, 2009-10-05 08:28

Remélem sokan el is készítik, és mindenhol legalább akkora kedvenc lesz, mint nálunk.

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
1723