r
Nosalty Logó

Almás-csokis muffin Chilu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chilu
Almás-csokis muffin Chilu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 3815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A muffinformába beletesszük a hozzávaló papírkosárkákat.
  2. Összekeverjük a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, van. cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só, fahéj, szerecsendió).
  3. A felolvasztott margarinhoz hozzáöntjük a tejet, s beleforgatjuk az előzőleg felvert tojásokba, majd hozzáadjuk a tésztához. Jól összeturmixoljuk csomómentesre.
  4. A csokoládét feldaraboljuk. (Én legutóbb még a mikulásról megmaradt csokit tettem zacskóba, és törtem szét apró darabokba.) Majd a reszelt almával a tésztába keverjük.
  5. A masszát a formákba töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6491
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüleimtől minden évben kapok egy "minden napra egy recept" jellegű szakácskönyvet. Az egyik ilyen gyűjteményben találtam almás muffin receptet, amit kicsit megváltoztatva, "feltuningolva" született meg ez az almás-csokis muffin. Ebből az adagból nekem 24 db muffin jön ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!