Almás céklapüré babáknak recept

Almás céklapüré babáknak
Almás céklapüré babáknak
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cékla az egyik zöldség, amit szinte elsőként kaphat a baba. Én is sokszor készítettem a kisfiamnak így, úgy, amúgy, és bár megette, látszott, hogy el tudna képzelni finomabb ebédet. Egészen addig, amíg ki nem próbáltam ezt a variációt. :)

Három-négy adag lesz ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 1 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
kalória: alacsony
babakonyha: baba 5-6 hónap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás céklapüré, céklafőzelék babáknak, almás-krumplis céklapüré
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, céklát, almát megmossuk, meghámozzuk, majd újra megmossuk.
  2. A krumplit és a céklát felkarikázzuk, és tepsibe rakjuk. Kis vizet öntünk alá.
  3. Az almát külön tepsibe rakjuk, esetleg alufóliába csomagoljuk. Kis víz az alma alá is kell.  
  4. Mindkét tepsit sütőbe rakjuk, 200 fokon fél óra alatt puhára pároljuk a gyümölcsöt, zöldségeket.
  5. Az almával és a főzőlevével összeturmixoljuk a krumplit, és a céklát.
  6. Tálalás előtt anyatejjel, vagy tápszerrel megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 366
elküldve: 3
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

rencsibencs

Mióta szakács: 2012.02.05.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

256