Nyári kedvenc, a retro lángos

A lángos hozzátartozik a nyárhoz, a kánikulához, a strandhoz, a vízhez, a fiatalsághoz... csináljuk meg együtt a legjobb retro lángost! Már csak az emlékek miatt is!

Nosztalgia 1960–2000

„Ó a Balaton, régi nyarakon…” énekelte Cseh Tamás a Hatvanas évek című számában. Nos, a hatvanas évekre nem emlékezhetek, jóval később születtem, de a „Balaton régi nyarakon” emlékeim nekem is megvannak, és gyanítom, mindenkinek, aki ebben az országban született és nőtt fel. Korfüggő, hogy NDK-NSZK-turisták tömege, autostop, ifitáborok, biciklitúrák, Beach House képezik ennek a gerincét, de egy valami biztosan hozzátartozik – mégpedig az igazi, hamisíthatatlan, strandos lángos. Ami túlélte a hetvenes éveket, a rendszerváltást és az elmúlt tíz év pizza-hamburger-gyros triójának erőteljes konkurenciáját is, és ami mellé az évek múlásával hol bambit, hol kólát, hol fröccsöt, hol sört iszogattunk szép számban. Sajnos, hiába van lassan nyár – a Balaton állandó élvezete a helyi lakosokon, a nyaralótulajdonosokon és a kisiskolás táborozókon kívül nem garantált. De azért egy igazi strandos lángost bármikor összehozhatunk, hogy legalább az érzés meglegyen. És ha már nosztalgiafogás, akkor hűtsünk mellé egy nosztalgia márkájú sört. Kisebbeknek esetleg Traubit.

Retro lángos receptje elmenthető itt >>

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...