Sajtláva a tél végi hajrához
A húsmentes hónapnak majdnem a fele eltelt, és az, hogy számolom a napokat, nem azt jelenti, hogy nem élvezem! Mi bajom is lehetne olyan remek kaják mellett, mint a mai ebéd?
Granola, a reggelmentő
Mindenki azt reggelizzen, amitől a legjobban indul a napja - de ha kipróbáljátok ezt a szuper kókuszos házi granolát, könnyen lehet, hogy függők lesztek!
Sütőtökburger - edd, amíg tart a szezon
Évek óta tervezem, de most végre belevágtam: februárban nem eszek  húst. Hogy magamnak is bizonyítsam, milyen kacagva fog ez menni, egy szuper sütőtökös burgerrel indítok!
Húsmentes chilis bab a fogadkozóknak!
Az év eleji fogadkozások szavatossága lassan lejár, de próbáljuk meg húzni még egy kicsit! Akik a kevesebb hús mellett szavaztak 2017-re, azoknak hoztam egy vega chilis babot!
A legomlósabb rántott csirke
A nyáron kicsit eltűntem - oka volt. Két éves amerikai életem kedvenc receptjeit gyűjtöttem össze egy szakácskönyvben. A déli rántott csirke viszont kimaradt, ezt most pótlom!
Maradékfelhasználó sütőtökös melegszendvics
A melegszendvics egy tökéletes vacsora az átlag hétköznapokra - de hogy valami újdonság is legyen benne, most egy sütőtökös, extra sajtos változatot hoztam nektek! 
Apple crisp, a roppanós almás süti
Az, hogy valaki kezdő a konyhában, még nem ok arra, hogy csak muffinnal vagy brownie-val kísérletezzen, ha valami édesre vágyik - próbáljátok ki az apple crispet!
Rakott chipset vacsorára!
Hogy a nacho grande vacsora, vagy egy sima tévé előtt rágható, rendkívül kiadós snack, azt nehéz eldönteni. Egy biztos: tökéletes a fázósba forduló novemberi estékre!
Pizza, ha Amerikában készül
Véleményem szerint az igazán jó pizza tésztája olyan vékony, mint a papír. Hogy akkor miért készítek vastag tésztásat? Hát nosztalgiából!
Életed legroppanósabb sült krumplija
Mennyit csavar egy aprócska változtatás egy pofonegyszerű recepten? Rengeteget - készítsd el így a sült krumplidat, és mondd, ha nem ez volt életed legroppanósabb rósejbnije!
Jalapeno poppers - készítsd el Te is!
A tex-mex és mexikói éttermek népszerű tapasa és előétele, aminek általában jól el is kérik az  árát. Otthon sem filléres móka, de legalább könnyen elkészül!
Tüzes babos egytál a cajun konyhából
Oda vagyok és vissza a gyönyörtől, mikor egymástól távol álló kultúrák konyhájában hasonlóságot fedezek fel. Ez a kreol babos egytál például simán elmenne magyarnak is!
Borúra leves - nyár végi paradicsomőrület
Az ember nehezen veszi rá magát a paradicsom befőzésére, de ha egyszer túl van a procedúrán, alig várja, hogy felhasználja. Az őszi idő miatt én egy krémes levessel kezdtem!
Életed legjobb vega burgere
Ha nyár, akkor hamburger - a kerti sütögetéseknek ugyanis egyre inkább elmaradhatatlan kelléke az amerikai szendvics. Most egy pikáns, vega kaliforniai változatot hoztam!
Duplakókuszos torta, még kezdőknek is!
Egyszer az életben kacérkodtam a gondolattal, hogy megváltoztatom a sorsom, és cukrász leszek. Egy kókusztorta keresztbe húzta a számításaimat, de nektek egy könnyűt hoztam!

Korábbi bejegyzések