Húsmentes chilis bab a fogadkozóknak!
Az év eleji fogadkozások szavatossága lassan lejár, de próbáljuk meg húzni még egy kicsit! Akik a kevesebb hús mellett szavaztak 2017-re, azoknak hoztam egy vega chilis babot!
A legomlósabb rántott csirke
A nyáron kicsit eltűntem - oka volt. Két éves amerikai életem kedvenc receptjeit gyűjtöttem össze egy szakácskönyvben. A déli rántott csirke viszont kimaradt, ezt most pótlom!
Apple crisp, a roppanós almás süti
Az, hogy valaki kezdő a konyhában, még nem ok arra, hogy csak muffinnal vagy brownie-val kísérletezzen, ha valami édesre vágyik - próbáljátok ki az apple crispet!
Rakott chipset vacsorára!
Hogy a nacho grande vacsora, vagy egy sima tévé előtt rágható, rendkívül kiadós snack, azt nehéz eldönteni. Egy biztos: tökéletes a fázósba forduló novemberi estékre!
Pizza, ha Amerikában készül
Véleményem szerint az igazán jó pizza tésztája olyan vékony, mint a papír. Hogy akkor miért készítek vastag tésztásat? Hát nosztalgiából!
Életed legroppanósabb sült krumplija
Mennyit csavar egy aprócska változtatás egy pofonegyszerű recepten? Rengeteget - készítsd el így a sült krumplidat, és mondd, ha nem ez volt életed legroppanósabb rósejbnije!
Jalapeno poppers - készítsd el Te is!
A tex-mex és mexikói éttermek népszerű tapasa és előétele, aminek általában jól el is kérik az  árát. Otthon sem filléres móka, de legalább könnyen elkészül!
Borúra leves - nyár végi paradicsomőrület
Az ember nehezen veszi rá magát a paradicsom befőzésére, de ha egyszer túl van a procedúrán, alig várja, hogy felhasználja. Az őszi idő miatt én egy krémes levessel kezdtem!
Életed legjobb vega burgere
Ha nyár, akkor hamburger - a kerti sütögetéseknek ugyanis egyre inkább elmaradhatatlan kelléke az amerikai szendvics. Most egy pikáns, vega kaliforniai változatot hoztam!
Duplakókuszos torta, még kezdőknek is!
Egyszer az életben kacérkodtam a gondolattal, hogy megváltoztatom a sorsom, és cukrász leszek. Egy kókusztorta keresztbe húzta a számításaimat, de nektek egy könnyűt hoztam!
Egy kubai Amerikából
Lehet, hogy a szendvicset egy zsugabubus angol találta fel, viszont Amerika tette híressé! Most itt egy kevésbé ismert, duplahúsos darab a kubaiaktól, egyenesen Floridából!
Egy valódi junk food Kanadából
Minden népnek megvan a maga buli utáni kajái - Kanadában poutine-nak hívják, sült krumpli, sajt, és gravy szósz egyvelege - annyira rossz, hogy az már jó! Kipróbálni kötelező!
Indul az ősz, igyál smoothie-t!
Itt az ősz, búcsút kell inteni a nyárnak, a kánikulának, és esetleg a reggeli napsütésnek. Viszont hoztam pár reggeli smoothie receptet, hogy még esőben is jól induljon a nap!
S'more, avagy adj még egyet!
Amerikában nem csak a grillezésnek, a tábortűznek is vannak hagyományai. A legkedvesebb falatjuk egy édesség - pillanatok alatt elkészül, és biztosan a gyerekek kedvence lesz!
Ha megmaradt a kenyér...
A ráérős reggeli az a műfaj, amiért már a hét elején megéri várni a hét végére. Főleg, ha az adott fogás gyors, olcsó, és még szezonális is!

Korábbi bejegyzések