Az amerikai konyha rossz hírének javítására kettő receptet hoztam. A július 4-hez passzoló két szendvicsnek köze nincs a gyorskajához - otthon elkészítve igazi ínyencfalatok!
Magyarországon is egyre többen készülnek Halloweenra, de igazi kultusza az angolszász országokban van. Bemutatjuk, hogyan várják a kicsit mindent túllihegő Amerikában!
Legalábbis ezt állítják róla. Igaz, hogy az USA a legek országa, a San Franciscó-i termelői piac valóban rászolgált hírnevére. Ott voltunk, megnéztük, mondjuk a véleményt!
A kontinensnyi ország, az Egyesült Államok, ma ünnepli születésnapját. Mivel az itteniek imádnak ünnepelni, ezt az alkalmat sem hagyják ki néhány finom falat elfogyasztására!
Ahhoz, hogy a világ konyháinak remekeit megismerjük, útra kell kelnünk. Ha szárnyra kapunk, már útközben is megismerkedhetünk egy különleges konyhával – a repülős koszttal!
A főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
Egy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
Nem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
Kerüljön ma az asztalra egy könnyű és selymes zöldborsókrémleves, egy ínycsiklandozó krémes brokkoli-karfiol tál és egy erdeigyümölcs-zselével díszített tápiókapuding.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!