Tojást a kiegyensúlyozott étrendbe!

Szeretitek a tojást? Szerintem az egyik legjobb alapanyag. Fussuk át gyorsan, miért jó az egészségünknek!

A tojás szerintem az egyik legklasszabb alapanyag. Magas, teljes értékű fehérjeforrás, gazdag A-vitaminban, folsavban. Könnyen, egész évben hozzáférhető, önálló ételek alapjaként is rendkívül változatosan elkészíthető, kezdő szakácsok első fogásainak klasszikus alapanyaga.

Sokat emlegetett „rossz" tulajdonsága magas koleszterintartalma, de azért ezzel is meg lehet birkózni:

  • fogyasszunk tojásételeinkkel együtt sok zöldséget, ezek élelmirost-tartalma akadályozza a koleszterin felszívódását,
  • ne együnk minden nap 5 tojásból álló rántottát, hanem tartsunk mértéket, heti 4-5 db tojás a kiegyensúlyozott étrendben bátran fogyasztható.

Ha magas a koleszterinszintünk, konzultáljunk dietetikussal, hogy milyen étrendi változtatásokra lehet szükségünk egészségünk megőrzése érdekében. A tojásról való teljes lemondás sem nem szükséges, sem nem elégséges feltétele a koleszterinszint csökkentésének.

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 7 db csodás tojásételt, próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Elegendő rostot eszel?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...