LECSÓ - amit mindenki másképp csinál, és nyilván úgy a legjobb. De hogy?!

Lecsó: van-e egyetlen alaprecepet, vagy tényleg mindenkinek a saját - (nagy)szülei által örökített - változat a kedvence? Rizs vagy nem? Tojás vagy nem? Kolbász vagy virsli?

Itt a lecsószezon - ahogy mászunk bele a nyárba, egyre inkább, hiszen egyre olcsóbb a paprika és a paradicsom. Főzzünk hát lecsót, mert amúgyis ez az egyik legjobb, leglaktatóbb, legtipikusabb OLCSÓ nyári egytálétel - NA DE MÉGIS HOGY?

Húsos változatok:

Ez a kérdés mindenkit megoszt és megmozgat, nincs akinek MINDEGY lenne. Itt vannak az opciók:

1. Jönnek a klasszik lecsó pártfogói:

2. Aztán vannak a tojásosak:

3. Meg akik egyből belekeverik a köretet is:

+1.: A nagy megosztó: az őrölt pirospaprika:

Alternatív fajták:

És néhány vélemény a szerkesztőségből:

"Mindenképpen tojással és kolbásszal. Virsli kizárva."

"Hallottam már olyat, hogy valaki tésztával eszi. Csuszával mondjuk."

"Én hús nélkül szeretem a legjobban, pedig nem vagyok vega, ez van."

"Apukám kedvenc kajája, ez az egyetlen, amit egész évben tud enni (tudom, amikor nincs szezon, vétek, de ez van), és nálunk kizárólag rizzsel készült mindig, így szoktam meg. Ma már bulgurral helyettesítem. És tojás is mehet rá. Hús nem muszáj."

Végül 3 köretes verzió:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek