Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt az első Food Truck Rally - nyerj páros belépőt rá!

Akik szerették volna megtudni, melyek a legkedveltebb streetfood fogások, velünk játszottak. Kisorsolt nyerteseinket a cikk végén találod!

Soha nem volt ekkora a hazai streetfood-választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének. A legfőbb hazai irányzatokat Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője mutatja be nektek. Ha szívesen megnéznétek élőben is a legjobbakat, olvassátok figyelmesen cikkünket, és válaszoljatok az alábbi egy kérdésünkre, hogy indulhassatok a három páros belépő egyikéért!

Klasszikus gyorskaja: hamburger, hot-dog

A streetfood-őrület hajnalán ezek az ételek merítették ki a gyorskaja fogalmát. A vízparti büfé műfaja nem tűnt el, viszont alaposan átalakult: a fogások minőségi alapanyagokból, válogatott (legtöbbször magyar) termelőktől érkeznek. A legtöbb városban már nemcsak egy burgerező, hot-dogos van, de választani sem csak a sima és a sajtos, vagy a majonézes és a ketchupos közül lehet. 

Utcára került nemzeti ételek

Olasz gnocchit, szerb pljeskavicat és mexikói Burritot is kínálnak már street food gyanánt a magyar furgonok, sőt a Babuska nevű kocsinál orosz nemzeti ételek közül válogathatunk. Ha egy nap alatt szeretnénk végig enni Európát, a sort érdemes a belga wafel mestereinél, a Lekker! nevű food truck-nál zárni.

Az elcsábult mesterszakácsok

Egyre több az olyan autó, amit a kínálata alapján egyetlen kategóriába sem sorolhatunk. Nincs fő termékük, mégis imádja őket a közönség – ők az úgynevezett guruló séfek, akik szinte ugyanazt művelik egy apró büfékocsiban, mint az éttermek csúcstechnológiás konyháiban. Az ételekre mégsem kell órákig várni, és az utcán elfogyasztva is ugyanolyan finomak, mint a fehér abrosz mellett ülve.

Gyorsan és édesen!

Egyedi streetfood-irányzatot képviselnek a desszertes, édességes truck-ok, a mozgó fagylaltozók, palacsintázók, vattacukros kocsik. Ezt a műfajt a gyerekek, családok kedvelik a leginkább, ezért évről-évre többen alakítanak ki erre a célra is furgonokat.

Medvekarom és füstölt hús

A street food műfajában külön kategóriát alkotnak az ún. smokeres-ek, akik minimum 12, de van aki 20 (!) órán át is kitartóan füstöli a különböző húsokat. Miután elkészülnek, egy különleges, medvekaromként emlegetett kesztyűvel tépik cafatokra a húsokat, hogy szendvicsekben, salátákban tálalják a saját maguk főzte BBQ-szószokkal.

Ázsia varázsa

Külföldön már hódít, ezért számíthatunk rá, hogy hamarosan nálunk is megjelennek az ázsiai ételeket kínáló büfékocsik. Erre ösztönzi a szakmát az ország első Food Truck Rally-ja is, ahol a résztvevő furgonoknak öt meghatározott ázsiai fűszerből kell választaniuk, és ebből alkalmi fogást kreálniuk a rendezvényre.

Nyerj páros belépőt és teszteld le őket! 

Február utolsó hétvégéjén versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rally-n nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd. Február 24. és 26. között összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. Ezek mellett természetesen a hagyományos fogásaikat is megkóstolhatjátok.

Ha figyelmesen végigolvastad a cikkünket, akkor válaszolj az alábbi egy kérdésre, mert a helyes választ adók között három darab páros belépőt sorsolunk ki a Millenárisra!

Nyeremény: 3 db páros belépő egy-egy, a nyertes játékosok által kiválasztott napra

A játék időtartama: 2017. február 17 - 22. 12:00

Sorsolás: 2017. február 22. 14:00

A játékban résztvevők a válaszuk beküldésével elfogadják a Nosalty felhasználói feltételeit és a Játékszabályzatot.

Katt ide az esemény részleteiért!

A játék véget ért, sorsoltunk, íme a nyerteseink:

Siklói Piroska, Ducza Péter, és Szabó János. Őket e-mailben értesítettük. Jegyeiket nevük bemondása és személyi igazolvánnyal való igazolása után megkapják a helyszíni, bejárati pénztárnál.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!