Hol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? - itt a savanyúuborka-fagyi

Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, adjunk egy esélyt a kicsit sós, kicsit savanyú fagylaltnak.

A sós fagylalt olyan, mint a pacal. (Apropó, pacalfagylalt?) Szóval vagy imádja valaki, vagy hallani sem akar róla. Hol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? Elképesztő ízekben készülnek fagylaltok, jó esetben valódi összetevőkből. A különleges sós pisztácia, gorgonzola, kék sajt, paradicsom ízek után most itt a savanyú uborka fagylalt!

Ezt olvastad már?

Vérlázító fagylaltkombóval rukkolt elő egy magyar cukrászda!

Az első döbbenet után nyugodtan gondoljunk bele, hogy talán a savanyú uborka savanyúsága egy fagylaltban nem is lehet olyan rossz. Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, gondoljunk a hideg uborkalére és máris jobban el tudjuk képzelni, miért született meg ez a furcsa ízű sós édesség.

Így gondolhatták abban New York-i üzletben is, ahol az egyéb fura ízek mellett most már 5 dollárért (1310 forint) kínálják ezt a szokatlan jégkrémet is. Az uborkaléből és a fagyi alapból a fagylaltkészítő gép 10 perc alatt elkészíti a masszát, amihez aztán szárított kapor kerül, így jön létre a savanyú uborkához hasonló íz, legalábbis a fenti videót készítő tesztelők szerint. Nem tudom, 3 gombóc menyire csúszna le belőle, de ha arra jársz, egy kóstolást mindenképp érdemes bevállalni.

Ha már uborkafagyi, akkor itt van egy jégnyalóka, ami kígyóuborkából és chiliből készült:

Még több érdekes cikk a Gardenistáról itt.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek