Ők az idei sörös legjobbak

Idén első ízben, iparági összefogás keretében rendezett gálaesten adták át az év legfontosabb sörszakmai díjait.

A Főzdefeszt és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSz) november 3-án megrendezett Jubileumi Díjkiosztó Gálaestjén átadásra kerültek az év legfontosabb sörszakmai díjai. A Sörszövetség az este folyamán Puska Tamás, a Kocsmablog alapítójának munkáját díjazta a Sör mi több Médiadíjával. A népszerű blog idén folyamatosan kiemelt témaként kezelte a sört, segítve a hazai sörkultúra formálását. A szövetség, a szezonnal együtt indult „Sör mi több” eseménysorozata keretében, a különböző sörfajtákat ízben tökéletesen passzoló gasztronómiai párokkal mutatja be.

A Főzdefeszt csapata 2011. óta három kategória szerint díjazza a magyar söröket.

  • 2015. Legjobb Sörfőzdéje a Monyó Brewing Co., a díj, azt a főzdét jutalmazza, amely ebben az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát.
  • Az ez évi két Főzdefeszten már több mint 4000 szavazatot kellett összeszámolni, hogy kiderüljön, melyik sört szerették a legjobban a hazai fogyasztók, végül a Csupor Sörfőzde Tántorgó Paripája lett az Év Kedvenc Kézműves Söre.
  • A Legszebb Sörcímke díját pedig a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta.
  • Rendhagyó módon díjazásra került a Leghosszabb Sor díja, amelyet csöppet sem meglepő módon a Befaló Bill barbecue csapata vihetett haza és az Év Debütálása díj, melyet a Zirci Apátsági sörfőzde kapott.

Az idei díjkiosztó azonban nem csak ezért volt különleges. A Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, Schillinger Attila, a kedd esti díjátadón hivatalosan is bejelentette, az MSSZ közgyűlése döntött, változtatnak az alapszabályon, így a jövőben pártoló tagként minden hazai sörgyártó csatlakozhat az érdekképviselethez. „A Sör mi több mellett, most eljött a Sörszövetség mi több ideje. 1992 óta képviseljük a söripart, amely mostanság óriási fejlődésen megy át. Haladnunk kell a korral és megpróbálni végre egy széleskörű összefogást teremteni a sör és termelői érdekeinek képviseletére.”

Ez is érdekelhet!

A nő és a sör - interjú egy női sörfőzővel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?