2025 Magyarország Tortája egy igazi ínyencség: meggypálinka is a hozzávalók sorában

2025-ben Magyarország Tortája évről évre bizonyítja, hogy a hazai cukrászat az évszázados hagyományokra építkezve képes új, izgalmas és a korral haladó megoldásokkal előrukkolni. Idén egy formabontó vajkrémes torta bizonyítja, hogy a klasszikus technikák is képesek teret adni a kreativitásnak.

Augusztus 20-a sokak számára nemcsak az államalapítás ünnepe, hanem várva várt gasztronómiai esemény is: ilyenkor mutatkozik be a legújabb Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája, melyeket aztán országszerte megkóstolhatunk.

A 'DCJ Stílusgyakorlat' nevű torta lett Magyarország Tortája 2025-ben
forrás

Idén egy újragondolt klasszikus várja majd a cukrászdák pultjaiban a tortakedvelőket. A legkiválóbb magyar cukrászok versenye 2025-ben Dobos C. József legendás tortájának 140 éves jubileuma előtt tisztelgett. A versenyzőknek úgy kellett megújítaniuk a jól ismert és közkedvelt klasszikust, hogy a dobostorta hagyományos alapanyagai mellé izgalmas új hozzávalókat csempésznek a receptúrába: a Kárpát-medencében őshonos fűszerek, hungarikum pálinkák, autentikus magyar szőlőfajtákból készült borok vagy épp hazai gyümölcsök felhasználásával kellett olyan új ízharmóniát teremteniük, amely egyszerre tiszteleg a hagyományok előtt és képviseli a modern cukrászművészetet.

Magyarország Tortája a 'DCJ Stílusgyakorlat' nevű torta lett 2025-ben

A Magyarország Tortája versenyre idén 34 pályamű érkezett, a zsűri pedig a gyulai Kézműves Cukrászda mesterei, Balogh László és Kis Roland 21. századi dobostortáját választotta győztesnek.

A neves cukrászmester monogramját is megidéző DCJ Stílusgyakorlat fantázianevű tortában a meggy, a csokoládé és a karamell összhangját meggypálinka, mandulapraliné, grillázs és tejcsokoládé-glazúr gazdagítják.

A tortában a meggy, a csokoládé és a karamell összhangját meggypálinka, mandulapraliné, grillázs és tejcsokoládé-glazúr gazdagítja
forrás

Akárcsak a korábbi években, a versenyre jelentkező cukrászok ezúttal is a legmagasabb szakmai elvárások mentén dolgoztak: a torták megszületésében a kreativitás, az innovációra való nyitottság és a szakértelem mellett fontos szerepet kaptak a kimagasló minőségű hozzávalók is. A professzionális pékek és cukrászok számára megálmodott Debic tejtermékek idén is kulcsszereplői voltak a nagy presztízsű megmérettetésnek. A DCJ Stílusgyakorlat receptúrájában például a Debic Stand & Overrun 35%-os tejszín mellett a márka tradicionális vaja is szerepel. Ezek a termékek nem csupán hozzávalók: a cukrászok számára garanciát jelentenek arra, hogy minden alkalommal, az ország minden cukrászüzemében kifogástalan végeredmény születhessen a díjnyertes receptúra alapján.

Régi vágyunk teljesült idén azzal, hogy egy vajkrémes torta kapta a főszerepet ezen az kiemelkedően fontos szakmai versenyen. Az ilyen típusú torták az utóbbi években némileg háttérbe szorultak a modern trendek mellett, pedig sokkal gazdagabb cukrászati értéket hordoznak annál, semhogy feledésbe merüljenek. A dobostorta a megalkotása után nagyon hamar világhírűvé vált. Bízunk benne, hogy a DCJ Stílusgyakorlat is gyorsan népszerű lesz a hazai édességkedvelők körében! A különleges ízharmónia és a minőségi Debic vajjal készült, könnyű csokoládékrém sokak számára nyújt majd felejthetetlen élményt! A nyertes torta megalkotói ráadásul nemcsak a textúrákkal és az ízvilággal játszottak, hanem a torta felépítésével is, igazi kihívást adva ezzel országszerte a cukrász kollégáknak

– mondta a nyertes alkotásról Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

A győztes cukormentes torta nem más, mint a ...

A győztes cukormentes torta

Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány versenyét: Álmodozó fantázianévre keresztelt tortája meggy és csokoládé különleges találkozása, a kakaós-mandulalisztes piskótalapok között fahéjas, chiamagos meggyragu, enyhén édes tejcsokoládé-krém és különleges csokoládés roppanós elemek bújnak meg.

Az alapanyagok között szintén ott találjuk a Debic tradicionális vaját, amely a torta gazdag ízvilágának és selymes textúrájának zálogaként támogatja az egészségtudatos cukrászatot, a legmagasabb szinten.

Címlapkép.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...