Itt az első közösségi gasztrobisztró

A magasan Budapest felett nyíló Taste Loffice nemcsak a pesti gasztroéletet frissíti fel, hanem egyedi dizájn- és művészeti koncepcióval bíró közösségi térként is funkcionál.

A 2015-ben Bécsben megrendezett Central European Startup Awardson „Közép-Európa Legjobb Coworking Irodája” díját is elnyerő Loffice négy budapesti és egy bécsi közösségi irodát működtet. 2009-ben első hazai helyszínét a VI. kerületi Paulay Ede utcában, a Zeneakadémia régi kottanyomdájában alakította ki. Az eredeti állapotában helyreállított, megújuló energiaforrásokkal működő hatszintes gyárépület legfelső emeletén nyílik most a Taste Loffice, ahol az ínyenc gasztrorajongók mellett az egyedi rendezvénytérre vágyók is megtalálhatják kedvenc helyüket.

A Klementz testvérek, Panni és Kata által üzemeltetett coworking iroda Taste Loffice csapatához a sok éves vendéglátói tapasztalattal rendelkező Páli Orsolya csatlakozott.

“A célunk az volt, hogy létrejöjjön egy olyan nyitott tér, ahol a coworkerek mellett bárki lazíthat, találkozhat, élményeket cserélhet munka után vagy akár közben. Emellett ez Budapest első közösségi bisztrója és penthouse rendezvénytere, a ‘penthouse’ fogalmának tökéletesen eleget téve: nagy teraszos, két irányban panorámás tér a loft épület legfelső szintjén, ahol a lift is közvetlenül a vendégtérbe nyílik” – meséli Klementz Kata, a Loffice társalapítója és a Taste Loffice egyik megálmodója.

A közösségi bisztró és rendezvénytér kialakításáról a Loffice belső tereit is megvalósító kreatív csapat gondoskodott. Az enteriőr ezúttal is a Szupernova Design, a grafikai megjelenítés pedig Willem van de Ven holland grafikus munkáját dicséri.

Hétvégi brunch és “TASTE Modern”

A Taste Loffice hetente megújuló reggeli és ebédmenüt, előre meghirdetett tematikus vacsorákat és afterwork összejöveteleket kínál. Várható még hétvégi bruncholás, közösségi főzés is. A bisztró csapata a friss, természetes, szezonális, tápanyagokban gazdag, könnyű ételeket, a helyi és nemzetközi konyha egyszerű és kreatív kombinációját részesíti előnyben, emellett nagy hangsúlyt helyezve az alapanyagok eredetére, származási helyére és az észszerű árazásra.

A Loffice alapításától fogva kitűnt számtalan művészeti kezdeményezésével, és ez a közösségi bisztróban is helyet kap egy úgynevezett 4-es művészeti koncepcióval. A térben a „TASTE Modern” elnevezésű galériafelületre kerülnek majd ki havonta az újabb és újabb művek a szintén coworker Artmagazin válogatásában.

A bisztró kiemelt falán fiatal alkotók videómunkáit élvezhetik a betérők, míg a lépcsőházba vezető folyosón gyerekkorunk kifestőkönyve kel életre. Ez az organikus színezőkönyv korhatár nélkül várja azokat, akik a „jót enni, jót tenni” szellemében a LOFFICE jótékonysági akciójának alkotó résztvevőivé kívánnak válni. A művészeti koncepció negyedik elemét pedig az ON THE TOP képes beszélgetéssorozata adja, melyben Winkler Nóra szakmájuk csúcsán lévő vendégeivel beszélget, akik magasan, a belváros tetején mesélnek képek kapcsán magukról, történetekről, munkáról, ízekről és életről.

A Taste Loffice ezentúl tovább erősítheti a LOFFICE csapatának közösségi szemléletformáló, a vállalkozói kultúrát segítő tevékenységét, izgalmas színt csempészve a pesti gasztro- és rendezvényes palettára.

Ez is érdekelhet!

18+1 weboldal, amire ne kattints, ha éhes vagy!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...