Így üljünk asztalhoz karácsonykor

A hétköznapokon csak előkapunk egy tányért, és - jobb esetben - az asztalhoz ülve, sokszor pedig a tv elé huppanva fogyasztjuk el vacsoránkat. Karácsonykor adjuk meg a módját!

Az evőeszközök illetve étkészletek használatához meghatározott szabályok tartoznak, ahogyan ahhoz is, hogy mit-mivel kell enni. Ismerjük ezeket?

Nem mélyednénk bele túlzottan és nem térnénk ki olyan köztudott apróságokra sem, hogy hogyan tesszük le a villát használat után, vagy hogy nem illik nyalogatni a kést, vagy könyökünket evés közben az asztalra tenni, stb, stb. Reméljük, ezekkel nagyjából mindenki tisztában van. De hogy mit illik kézzel, és mit evőeszközzel enni, azt azért jobb tisztázni, hiszen sokszor nem egyértelmű. Ahogyan az sem, hogy melyik bort milyen pohárban illik szervírozni. Készítettünk nektek egy infografikát, amit akár puskának is használhattok a nagy lakomák előtt, illetve mutatunk egy alternatívát, hogyan teríthetünk.

Mit mi után használjunk?

Ha rengeteg evőeszközt találunk az asztalon, akkor sem kell megijedni, csak azt a szabályt betartani, hogy mindig kívülről befelé haladjunk, majd ha elfogytak az eszközök, akkor fentről lefelé. Hogy minek hol a helye, azt balról jobbra mutatjuk!

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek