Így üljünk asztalhoz karácsonykor

A hétköznapokon csak előkapunk egy tányért, és - jobb esetben - az asztalhoz ülve, sokszor pedig a tv elé huppanva fogyasztjuk el vacsoránkat. Karácsonykor adjuk meg a módját!

Az evőeszközök illetve étkészletek használatához meghatározott szabályok tartoznak, ahogyan ahhoz is, hogy mit-mivel kell enni. Ismerjük ezeket?

Nem mélyednénk bele túlzottan és nem térnénk ki olyan köztudott apróságokra sem, hogy hogyan tesszük le a villát használat után, vagy hogy nem illik nyalogatni a kést, vagy könyökünket evés közben az asztalra tenni, stb, stb. Reméljük, ezekkel nagyjából mindenki tisztában van. De hogy mit illik kézzel, és mit evőeszközzel enni, azt azért jobb tisztázni, hiszen sokszor nem egyértelmű. Ahogyan az sem, hogy melyik bort milyen pohárban illik szervírozni. Készítettünk nektek egy infografikát, amit akár puskának is használhattok a nagy lakomák előtt, illetve mutatunk egy alternatívát, hogyan teríthetünk.

Mit mi után használjunk?

Ha rengeteg evőeszközt találunk az asztalon, akkor sem kell megijedni, csak azt a szabályt betartani, hogy mindig kívülről befelé haladjunk, majd ha elfogytak az eszközök, akkor fentről lefelé. Hogy minek hol a helye, azt balról jobbra mutatjuk!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.