Halaspultok szűnnek meg a magyar Tescókban

A budaörsi Tesco-áruházban hétfőtől nem árulnak élő halat. A áruház egy táblán figyelmezteti a vásárlókat, hogy július 27-től az élőhal-árusítás megszűnik.

Az összes hallal nem számol le a Tesco, a fagyasztott és csomagolt halak továbbra is benne lesznek a kínálatban. A Facebookon a tescósok zárt csoportjában azt írják, folyamatosan azt vizsgálják, hogy hogyan tökéletesíthetnék a működést, miként koncentrálhatnának jobban arra, ami fontos az áruházakban, és értéket teremt. Céljuk a kimagasló színvonalú kiszolgálás, de a pénzügyi célokat is teljesíteni szeretnék.

“A friss hal a választék fontos részét képezi egyes vásárlóink számára, ugyanakkor néhány áruházban már nem olyan népszerű, mint egykoron, ezért úgy döntöttünk, hogy az érintett áruházakban bezárjuk a pultokat.” Azokban az áruházakban, ahol továbbra is népszerű a hal, megmaradnak a halpultok" – írják.

Az érintett halpultokban dolgozó munkatársaknak egy másik pozíciót ajánlanak fel a saját áruházukban. A pultbezárások 2016. június 27-től lépnek életbe. “Az áruházi működés egyik legköltségesebb eleme a halpultok üzemeltetése. Ha bezárjuk azokat a pultokat, amelyek kevésbé népszerűek a vásárlók körében, a felszabaduló pénzt visszaforgathatjuk az áruház más területeibe” – írta a Tesco az Origo kérdésére.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!