Gyorséttermi kannibálok egy bizarr művésztől

A junk food, azaz a gyorséttermi kultúra sok művész számára inspiráló téma. James Ostrer azonban odáig ment, hogy fotóinak alanyait két lábon járó műkajaként formázta meg.

Az angol művész üzenete junk food portréival pedig nem más, minthogy a hamburgerekkel, sült krumplival, sok-sok tejszínnel, színes cukorkákkal, és az egészségtelen, ragadós szószokkal bemocskolt emberei elriasszák, és örökre távol tartsák a gyorséttermei ételek kannibáljait bűnös örömeiktől.

Sokak szerint Ostrer korunk egyik leghatásosabb művésze, aki nem fél szembemenni a fogyasztói társadalom és a gyorséttermi kultúra mértéktelen habzsolóival. Művészi projektjének kivitelezéséhez nagyjából 8000 dollár körüli összeget költött el a legegészségtelenebb gyorsételek megvásárlására, amiket aztán civilizálatlan törzsek megjelenésének mintájára aggatott fotóalanyaira.

A végeredmény pedig igazán gusztustalan lett, minket meggyőzött.

(via BoredPanda)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?