Gyorséttermi kannibálok egy bizarr művésztől

A junk food, azaz a gyorséttermi kultúra sok művész számára inspiráló téma. James Ostrer azonban odáig ment, hogy fotóinak alanyait két lábon járó műkajaként formázta meg.

Az angol művész üzenete junk food portréival pedig nem más, minthogy a hamburgerekkel, sült krumplival, sok-sok tejszínnel, színes cukorkákkal, és az egészségtelen, ragadós szószokkal bemocskolt emberei elriasszák, és örökre távol tartsák a gyorséttermei ételek kannibáljait bűnös örömeiktől.

Sokak szerint Ostrer korunk egyik leghatásosabb művésze, aki nem fél szembemenni a fogyasztói társadalom és a gyorséttermi kultúra mértéktelen habzsolóival. Művészi projektjének kivitelezéséhez nagyjából 8000 dollár körüli összeget költött el a legegészségtelenebb gyorsételek megvásárlására, amiket aztán civilizálatlan törzsek megjelenésének mintájára aggatott fotóalanyaira.

A végeredmény pedig igazán gusztustalan lett, minket meggyőzött.

(via BoredPanda)

Hozzászólások (1)

vmzsuzsa

Bármib?l lehet gusztustalan "szobrot" alkotni, akár az egészséges ételekb?l is.

Boribon

Na, azt megnezem, hogy hogyan fogsz a gyonyoru, elenk szivarvanyszinu zoldsegekbol-gyumolcsokbol gusztustalansagot faragni.... Nem akarok kozonseges lenni, de max. akkor, ha mar el voltak fogyasztva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek