Gyorséttermi kannibálok egy bizarr művésztől

A junk food, azaz a gyorséttermi kultúra sok művész számára inspiráló téma. James Ostrer azonban odáig ment, hogy fotóinak alanyait két lábon járó műkajaként formázta meg.

Az angol művész üzenete junk food portréival pedig nem más, minthogy a hamburgerekkel, sült krumplival, sok-sok tejszínnel, színes cukorkákkal, és az egészségtelen, ragadós szószokkal bemocskolt emberei elriasszák, és örökre távol tartsák a gyorséttermei ételek kannibáljait bűnös örömeiktől.

Sokak szerint Ostrer korunk egyik leghatásosabb művésze, aki nem fél szembemenni a fogyasztói társadalom és a gyorséttermi kultúra mértéktelen habzsolóival. Művészi projektjének kivitelezéséhez nagyjából 8000 dollár körüli összeget költött el a legegészségtelenebb gyorsételek megvásárlására, amiket aztán civilizálatlan törzsek megjelenésének mintájára aggatott fotóalanyaira.

A végeredmény pedig igazán gusztustalan lett, minket meggyőzött.

(via BoredPanda)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!