A 7+1 fő típus a céges ebédidőben

Az vagy, amit megeszel – mondhatnánk, de ez túl közhelyes. Inkább így: az vagy, amit a munkatársaid gondolnak rólad az alapján, amit megeszel. Te melyik vagy?

Van az a kollegád, aki minden nap elcsomagolja magának az előző nap megfőzött krumplifőzeléket. Aztán van a gourmet, aki 2500-ért rendel mini adag vietnámit. Meg az örök diétázós. És aki délután 5-kor szalad le egy háromszögszendvicsért. Irodai leleplezés következik:

1. "Á, nincs pénzem, kibírom vacsoráig."

Spúr és spórol, de mindig. Maximum egy szelet olcsó pizzát kerít magának a sarokról, esetleg egy instant levest/tésztát „főz”, vagy a meetingek/konferenciatermek körül ólálkodik déltájban, hátha lepotyog valami maradék a hidegtálról/pogácsából. A nap hátralevő részében pedig a te maradékodra hajt „majd megeszem, amit meghagysz” szöveggel.

2. „Nem érdekel, hogy büdös, akkor is bent eszem meg.”

Főtt tojást hoz reggelire, ebédre pedig rakott káposztát, párolt karfiolt vagy lilahagymás tonhalsalátát. De legfőképp az olajban kirántott ételeket kedveli.

3. „Nem érek rá ebédelni, annyi munkám van!”

Mártír, sztahanovista, munka hőse. Ő nem rendel veled a netről, nem képes kigondolni időben, mit kíván, még akkor sem, ha te intéznéd a kajafutárt, és mindig délután kap észbe, hogy éhes. Ezalatt pedig nem kevés csokit, cukorkát, ropit, csipszet és olajos magvat rág el, hogy ne pusztuljon éhen.

4. „Én többet keresek, mint te.”

Reggelire 1300 Ft-os frappuccino latte macchiatot hoz mandulaforgáccsal és csokiszórattal. A legmenőbb hamburgerezőktől, a miniadagos trendi bárokból és a tegnap nyitott japán helyekről rendel. Sushitálat eszik, norvég lazacot vagy olasz parmezános fenyőmagszóratos pizzát, esetleg leugrik steak-ezni ebédidőben. Annyit költ egy nap kajára, mint te a héten. A maradékot mindig az asztalon hagyja, másnap pedig kidobja (a takarítónő.)

5. „Mindegy, néha ehetek gyorskaját.”

Leugrik a mekibe, a giroszoshoz, a kfc-be, a burger kingbe, mondván, havi egyszer megteheti, és úgysem volt ideje rendelni vagy főzni. A gond csak az, hogy kétnaponta ez megy – rá van kattanva a junk foodra, de sose vallaná be, ennyi.

6. "Tudod, hogy diétázom!"

Sosem reggelizik, maximum répát rágcsál almával. Ebédre állandóan salátát rendel, méghozzá cézárt öntet és kenyérkockák nélkül, a gyanús csirkedarabokat viszont úgy eszi ki belőle, mintha pörköltszaft lenne nokedlivel. Mindig a kalóriákat nézegeti, és ha mázlid van, a te ebédedét is kiszámolja, majd miután jóízűen megetted, megosztja veled az adatot.

7. „Én hoztam kaját.”

Sose tart veletek a közös céges ebédekre, nem rendel, nem költ, hozza a reggeli szalámis-tv-paprikás-pirosaranyos szendvicsét, és ételhordóban a saját főztjét. Természetesen a tálat minden nap elmossa és hazaviszi, ha pedig valaki véletlen az ő dobozát viszi el, kiborul és nyomozni kezd.

8. „Vega vagyok, és csak biokaját eszem.”

Nem eszik húst az állatok védelme és a hús minősége miatt. Zöld. Természetvédő. Sosem venne tonhalat, sőt, a kihalás szélén levő állatokra is különös figyelmet fordít, és ennek akkor is hangot ad, ha te épp azt ebédeled. Bioketchupot nyom a biotofujára, amit algasalátával és élesztőpürével fogyaszt. Kedvenc szavai: organikus, házi, öku, bio, zöld, vega, vegán, E, adalékanyag és csíra.

(via Huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek