5 hiba vásárlás közben

A legtöbb ember lista nélkül bele sem vág, ha mégis, akkor tanácstalanul forgolódik ide-oda csapódva egy szupermarketben, és egy csomó fölösleges dolgot pakol a kosarába. 

A Huffington Post szerzője felhívja a figyelmünket pár hibára, amiket a nagy áruházakban való vásárlások alkalmával elkövetünk.

Hetente csak egyszer vásárolunk

Megagiga hűtőinket roskadásig töltjük élelmiszerrel, általában hetente egyszer, azon praktikus oknál fogva, hogy csak hétvégén, leginkább szombat délelőtt, netán péntek este vagy vasárnap jut rá időnk. Viszont az előre betárazott, nagyobb mennyiségű élelmiszer meg is romlik, emiatt sokszor tartós, félkész ételekkel pakoljuk meg a háztartást. Kevesebb élelmiszert vegyünk, azt viszont gyakrabban! Így mindig találunk majd otthon friss alapanyagokat. Gondolkodjunk előre a héten, legyenek vásárlásra kijelölt napok, időpontok. Az étel és annak minősége nagyon fontos, ezért szánjunk időt a beszerzésre!

Tervezz menüt!

Az nagyon jó, ha listával a zsebedben indulsz el, de nem elég random hozzávalókat lefirkantani: 2-3 napra előre próbálj meg gondolkodni, mit szeretnél enni, illetve mit fogsz főzni. Különben azon fogod kapni magad, hogy mindenféle zöldségekkel, sajtokkal, húsokkal vagy körbevéve, de teljes tanácstalanságot okoz majd, hogy miért is pont ezeket vetted meg. Légy tudatos, tervezz meg legalább 9 étkezést előre!

Ne vásárolj teli hassal!

Persze azt már tudjuk, hogy farkaséhesen nem tanácsos bevetődni bármilyen élelmiszerboltba, de tele hassal sem, mert annak hatására meg sokkal kevésbé leszünk kíváncsiak arra, valójában mi is kerül a kosárba, és véletlenszerűen szórjuk majd a polcról a termékeket. A megoldás most is középúton található: ne menjünk éhesen, de rögtön ebéd után sem. Persze aki biztos magában és az akaraterejében, az bármikor vásárolhat.

Ezeket olvastad már?

Ne dőlj be!

Nagyon könnyű a gyanútlan vásárlót hangzatos szavakkal, feliratokkal megtéveszteni: hiába van valamire ráírva, hogy gluténmentes, természetes, organikus vagy light, attól még simán meglehet, hogy az egészségesnek vélt árut telepumpálták tartósítóval, vagy éppen több benne a cukor, mint a gyümölcs.

Frissesség!

Tapasztald ki, a kedvenc boltodban mikor hoznak friss árut, érdeklődj nyugodtan az eladóktól, és érkezz ezekben az időpontokban, vagy legalább pár órával utána. Jó tanács: a szombati piacozásra az eladók is nagyon készülnek, így a legtöbb termelőnél friss, egészséges alapanyagokat vásárolhatunk, hiszen a legtöbben legszebb termékeiket viszik ki ilyenkor a piacra eladni.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek