Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!

Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!

Vágd félbe a paradicsomokat

Az utóbbi időben az egyik ilyen trükk, ami talán a legsikeresebb is, a koktélparadicsomok egyszerre való félbevágása. Írtunk is róla, de erre a listára is mindenképp fel kellett kerülnie.
 
Tegyük a paradicsomokat egy tányérra, fedjük le egy másikkal, majd egy éles késsel futtassuk végig a pengét a tányérok között. Voilá!
 

Így szervírozd a fagylaltot

Ha legközelebb te szolgálod fel a fagylaltot a családnak, mártsd a fagyis dobozt 15-30 másodpercre egy tál forró vízbe, vedd le a tetejét, fordítsd rá egy tányérra, majd szeleteld fel a finomságot szintén forró vízbe mártott késsel.
 

Forró kést a sütiknek!

Engedj forró vizet a késre, töröld meg, majd szeletelheted is a sütiket és tortákat. Ha sok szeletre lesz szükség, ismételd meg a forróvizes öblítést. 

Nyisd a befőtteket sörnyitóval

Ha nincs otthon befőttesüveg nyitód, és késsel nyúlnál a fedő alá, ne tedd. Nem tesz jót a késeknek. Inkább fogj egy sörnyitót, nyúlj alá azzal, és ha már hallod azt a kis szisszenő hangot – amikor az üveg levegőt kap – már csavarhatod is le a kupakot.
 

Spájzolj be a tésztából

Ha legközelebb aprósüteményeket vagy kekszet sütsz, gyúrj dupla adag tésztát – ha már úgyis piszkolsz a konyhában, nem mindegy? A másodig adagból készíts golyócskákat, tedd őket zacskóba, majd fagyaszd le – a következő alkalomkor mindössze 10 perc alatt frissen sült kekszeket varázsolhatsz belőlük.
 

Minitaco egyszerűen

Ha van a birtokodban muffinsütő-forma, ne csak az egyik oldalát használd! Fordítsd fel a tepsit, és a másik oldalán készíts tortillát vagy minitacot!

Kenyeret a cukorba

Szeretnéd, hogy a barnacukor megőrizze frissességét? Dobj egy szelet kenyeret a cukortartóba, és nem lesz többször gondod a nedvességét vesztő cukorral.
 

Fagyaszd le a levest

Sok receptnél jól jön egy kevés alaplé felhasználása. Na igen, de nincs mindig kéznél...maximum egy-két leveskocka. Ezek helyett használjuk inkább a saját verziót – ha megmarad a vasárnapi húslevesből, a levét öntsük jégkockatartóba, majd tegyük egy jól záródó műanyag tasakba, és ha újra szükségünk lesz rá, csak le kell kapnunk a jégről.
 

 

Éljen a papírtölcsér

Nincs otthon akkora tölcsér, amekkora éppen kellene? Tekerj össze egy papírlapot, és azt állítsd az adott üvegbe.
 

Tedd a bort is jégre!

Ha megmarad egy kis bor az üveg alján, amit már senki nem inna meg a napokban, öntsd át egy lezárható tasakba, és mehet is a mélyhűtőbe. Szuperül fog jönni, ha rizottót vagy más boros ételt készítesz a későbbiekben.
 

Vizet a guacamoléra

Ha nem eszed meg azon nyomban a guacamolét, hajlamos megbarnulni. Hogy ezt elkerüld, tedd egy üvegbe, és önts egy kevés vizet a tetejére. Ha pedig újra ennél belőle, csak öntsd le róla.

Ne pucold a mangót

Vágd félbe, majd egy késsel vágj bele a húsába keresztbe, majd hosszába, végül fordítsd ki. Fogyaszthatod is!
 

Gluténmentes zsemlemorzsa

Ha szeretnél megbizonyosodni róla, hogy gluténmentes zsemlemorzsát eszel, készítsd inkább te magad. Dobd be a darálni kívánt alapanyagokat a robotgépbe, és kész is. Sőt, ezt még kedvedre ízesítheted is!
 

Forró csoki gazdagon

Ha igazán finom és jó csokis italra vágysz, de semmi időd arra, hogy nekiállj csokit reszelgetni, melegíts meg egy bögre tejet, majd dobj bele egy-két bonbont.
 

Tojás szobahőmérsékleten

Ha a recept felénél kiderülne, hogy szobahőmérsékletű tojásokra lesz szükséged, de a tojást sajnos nem vetted ki idejében a hűtőből, ne aggódj, inkább tedd őket egy tál forró vízbe 5-10 percre.
 
 

Készíts majonézt 30 másodperc alatt

Dobj egy tojást és egy csésze olajat egy edénybe, majd kapcsold be a botmixert, mozgasd fel-le, és ha már elérte a megfelelő állagot, fogyaszthatod is.
 

Kukoricázz!

Bár már nincs szezonja, de jó lesz észben tartani a leggyorsabb és legpraktikusabb módszert a kukorica leszemezgetésére:
 
fogj egy kuglófsütőt, állítsd a kukoricát a sütő közepén lévő lyukba, majd vágd körbe késsel a csutkát.
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszpa
eszpa Sun, 2015-11-22 19:31

A befőttes üveget én gumikesztyűvel nyitom. Jól tapad, nem csúszik.

Taju
Taju Sun, 2015-11-22 01:25

Tetszik a húslevesfagyasztásos kép: ahogy a Tetra Pak (szerű) dobozból tölti a jégkockatartóba... csak tudnám, minek?

bgalgan
bgalgan Sat, 2015-06-20 15:42

Hmm nekem úgy tűnik a cikk író, nem nagyon használta ezeket a konyhai trükköket, mert akkor meglepődött volna amikor ketté akart vágni egy mangót!
Én úgy tudom a majonézbe nem csak tojás és olaj kell, legalábbis mifelénk tesznek bele citromlevet és mustárt is.

marica toth
Marica / marica toth Mon, 2015-09-07 11:11

a majonézhez csak tojássárgája és olaj kell. Ha teszel bele mustárt, citromlevet, pici p.cukrot.... stb. akkor az már tartármártás.

köleskása
köleskása Mon, 2014-10-27 11:44

Nekem is tetszett a cikk, egyet hozzátennék: túl szorosan záródó befőttesüveget sokszor sikerült úgy kinyitnom, hogy rácsaptam a tetejére (időnként elég nagyot kellett), és utána könnyedén kinyílt. Néha persze ez sem használ, akkor majd bevetem a sörnyitót :)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Sun, 2014-10-26 13:20

Pl.:-a "húsleves lefagyasztás", szerintem is, igen hasznos, -nekem is, sokszor "jól jön", ehhez-ahhoz, "alapnak, ízesítőnek", stb.
Általában kisebb-nagyobb (szögletes) vajas dobozokban,...+(van "húsleves alja" -című) dobozom is..., -sőt, néha, némi főtt hússal, zöldséggel, tésztával "kombós" is...
-(igaz, van, öreg, beteges, rossz étvágyú anyósom is, aki, időnként, csak néhány kanál húslevest hajlandó enni...) -bocs. ez "egyéni szoc. problem", -de néha, szerintem, mindenhol alakulhat úgy, hogy, jól jön egy kis húsleves ...

-jut eszembe, -pl., a füstölt-hús "főzőlevéből" is érdemes lefagyasztani, az is igen jól "hasznosítható"...

rianas
rianas Sun, 2014-10-26 00:19

A befőttet, lekvárt úgy a legjobb kinyitni, hogy az üveget a tetőnél odaütögetem a pult széléhez. Nem törik el, nem sérül a csavarmenete, - csak kinyílik! Idén tanultam az olaszoktól!

Aksi888
Aksi888 Fri, 2014-10-24 11:23

Aki már az anyja hasában is tudta az összes konyhai trükköt, azok lapozzanak. A többiek meg hagy örüljenek. Bár én úgy tudom, hogy a tojás 40 fok felett már állagot vált. Amikor napokig tartó 40 fokos hőség volt, akkor volt olyan, hogy a tojás már eleve állagát vesztve került elő a tyúkólból. Saját tapasztalat,nem interneten olvastam. Szép napot, jó konyhatündékedést kívánok Mindenkinek!

knorcsi
knorcsi Fri, 2014-10-24 10:33

Előre is elnézést, hogy nem állok be a fanyalgó, okoskodók sorába, nekem tetszett a cikk és láttam már majonézt így elkészítve, semmi gond nem volt vele amiatt, hogy egész tojást tettek bele, a kést meg rendszeresen forró vízben mosogatom. Köszi a tippeket Nora! :)

Mini53
Mini53 Sat, 2014-11-01 15:27

Megtudhatom,hogy mi baja lesz? Tapasztalatom szerint,se össze nem megy , el sem olvad, max' . kap egy kis fertőtlenítést , ami sosem árt. :) De a befőttes üveg megnyitása valóban nem tesz jót neki.

Taju
Taju Sun, 2015-11-22 01:27

Pont a Nosalty írja itt-ott, hogy forró vízben neee, max melegben mosogassuk el...