r
Nosalty Logó

Vajbabragu tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajbabragu tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3724 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 620 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2362 micro
Összesen 3724 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A babot -ha mirelit vagy friss- enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. (Én az anyukám által befőzött babot használom, de a konzerv is jó.)
  2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, sózzuk borsozzuk, és fehéredésig pároljuk. Szórunk rá kevés ételízesítőt is (ha nem szeretjük, elhagyható).
  3. Ha a hús már majdnem teljesen puha, ráöntjük a babot, valamint megszórjuk a tárkonnyal, és tovább pároljuk őket kb. 5-10 percig, hogy az ízek kicsit összefőjenek. Ha a hús alatt nincs folyadék, nyugodtan öntsünk alá fél decinyi vizet.
  4. A tejfölbe belekeverünk egy púpozott evőkanálnyi lisztet, hogy krémes legyen a szósz, de ez is elhagyható, akkor hígabb lesz a mártás. Ha jól elkevertük, a húsos babos egyvelegre öntjük, és alaposan összekeverjük. Kb. még 5 percig főzzük együtt, és kész is a babragu.
  5. Köretként tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6070
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy saját recept. Egyszer ezeket a hozzávalókat találtam otthon, és gondoltam, főzök belőle valami finomat. Azóta is nagy kedvenc. Ez az adag egy nagyobb családnak is bőven elég. Ajánlom vajbabimádóknak! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!