Túrós rétes réteslapból recept

Túrós rétes réteslapból
Túrós rétes réteslapból
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs storyja. Nagyon szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

2 rúd réteshez:

  • 1 cs réteslap (8 lapos)
  • 500 g félzsíros túró
  • 2 egész bio, vagy tanyasi tojás
  • 4-5 ek cukor, vagy ízlés szerint
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 bio citrom lereszelt héja
  • csipet só
  • zsemlemorzsa, a tészta megszórásához
  • 50 g vaj
  • 100 ml napraforgó olaj

ajánlat

A citromra felhívnám a figyelmet, hogy lehetőleg, ha megtehetjük bio citromot vásároljunk. Ha nem tudunk beszerezni, akkor nagyon erősen,  folyó víz alatt, egy tiszta mosogatószivacs dörzsi részével "mossuk  tisztára"!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes túrós rétes, gyors túrós rétes réteslapból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
  2. A vajat felolasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
  3. Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük.
  4. Így folytatjuk 4 lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.
  5. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb. 6 cm-es csíkra, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon.
  6. A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.
  7. A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük.
  8. Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  9. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is, és aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 176 175
elküldve: 53
receptkönyben: 1 377
elkészítve: 107/153
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
250 recept

Hozzászólások (26)

IlonaD
IlonaDcs, 2014-06-05 14:46

Kimaradt, hogy természetesen beáztatott mazsolát tettem a túróba. De lehetett volna bele tenni kaprot is.

IlonaD
IlonaDcs, 2014-06-05 14:45

Cukor helyett édesítőport használtam, fruktózos vaníliás cukorral kevertem ki. A margarinhoz pici olajat öntöttem, és frankón bekenhettem a réteseket. természetesen a túrót saját ízlés szerint ízesítettem, de ez minden ételnél igaz. Tökéletes, finom. Várom a párom haza, és már szóltam neki, hogy készüljön fel, mert finomat kap. Minden nap főzök 2-3 fogásos vacsit. Köszönöm a receptet. Nem lehet elrontani kezdőknek sem, csak be kell mindent tartani amit a recept ír.

csiliom
csiliomcs, 2014-03-13 13:16

Teljeskiőrlésű lappal, édesítővel és mazsolával készítettem el az arányokon nem változtatva. Fantasztikus rétes született! A régi tejfölös-olajos kenegetős módszer a múlté. Éljen a margarinos-olajos - finom ropogós maradt a külseje.
Nagyon köszönöm a receptet! :)

mirjam7773
mirjam7773h, 2013-12-23 15:50

A töltelék fincsi lett......a köntössel már a sül a sütőben... :D
szerintem tuti recept kezdő háziasszonyoknak!!!! :D :D

balintmonika
balintmonikak, 2013-04-30 09:54

Valahonnan az maradt meg bennem,hogy a töltelék alá búzadarát kell szórni.Ennyit változtattam a recepteden.Leszámítva,hogy az egyik tekercs egy kicsit megrepedt,tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel.Köszönöm a sikert!!!

vicikó
vicikószo, 2013-05-04 09:04

Szia Mónika!

Örülök, hogy " sikert " arattál a réteseddel, és gondolom ízlett is! :-)
És hogy meg is írtad, azt meg én köszönöm;-)

Üdv:-) Vici

r.kata
r.katap, 2013-02-22 14:59

Kedves Gitta!
Törölnöd kell a receptkönyvedből, hogy újabb recepteket menthess. Az oldal jobb felső sarkában kattints a Receptkönyvemre, majd a Receptkönyvem szerkesztésére. A törölni kívánt receptkép jobb felső sarkában nyomd be a fekete X-et, majd alul a „Beküldés” gombot. A receptkönyv frissülni fog.
Üdv:
kata

moflizsu
moflizsuk, 2012-08-21 11:08

Hétvégén elkészítettem, nagyon finom lett, nagyon jó a recept és a jó tanácsok is amit Adriennek írtál, azokat én is megfogadtam. Az tetszett a legjobban és a Férjemnek is, hogy szépen összeállt a töltelék, nem folyt vagy esett szét, ezután így csinálom. Köszönjük :) Zsu

Adrienn-B.
Adrienn-B.h, 2012-03-05 13:26

Megcsináltam életem első rétesét a recepted alapján. Nagyon fincsi lett, viszont a réteslap teljesen széttörött rajta. Már a sütéskor kirepedt, aztán a szeletelésnél meg tiszta törmelékes lett :(
Szerinted mi lehetett a gond?

vicikó
vicikóh, 2012-03-05 22:33

Kedves Adrienn!
Sajnálom, hogy megtörtek a lapok! :-((((
Mi lehet a gond? Szerintem több dolog is lehet, mégpedig, ezt Te is tudod, hogy nem mindegyik réteslap egyforma. Én a hosszúra hajtogatott, és úgy csomagolt lapokat szoktam venni. De vettem már " Tante Fanny" márkájút is, abból a teljeskiőrlésűt is, azok nagyon jó minőségűek. A régi fajtájú, kis lapos kb. olyan 8x15cm-es csomagos, az engem sokszor átvágott, mert nagyon töredezett, és kiszáradt volt már a kicsomagoláskor is.
A nedves konyharuha fontos, bármilyen fajtájút veszel!!! Ez a réteslap.
A másik a megkenegetés. Nekem ez az vajas-olajos jött be eddig a legjobban. Nem kell sajnálni a a lapok közti kenegetést, rá szoktam csepegtetni, és utána ecsettel elkenegetem.
Aztán a megszórás. Nem tudom milyen rétest készítettél, de a túrósnál attól függően kell morzsával megszórni, hogy mennyire száraz a túró. Már volt olyan is, hogy nem is kellett megszórnom, mert szárazabb volt a túró. Mert ebben az esetben a maradék nedvességet is felveszi a töltelékből, aztán a lapokból is, és sütésnél még jobban kiszárad.
A feltekerést pedig csak olyan lazán kell, ahogy éppen egymásra esik felhajtáskor - mert különben szétreped szegényke :-)
A 4. a sütés. Forró sütőben sütöm, 190- 200 fok, kb. általában 15-18 perc alatt meg is sül, és nálam nem szárad ki.
Ennyit tudtam segíteni, remélem tudod használni?! De ne add fel, mert egy gyors és egyszerű süti, de ezt már Te is megtapasztaltad! És fincsi is :-)
További jó próbálgatást! :-))
Üdv: Vici

Adrienn-B.
Adrienn-B.k, 2012-03-06 09:12

Köszönöm az ötleteket! Kísérletezni fogok, mert nagyon szeretem a rétest és ez a töltelék is tökéletes! :)

galiné jutka
galiné jutkacs, 2012-03-01 15:53

Most raktam be a sütőbe a rétest, én viszont olaj és tejföl keverékkel szoktam a lapokat le kenni.Sajnos cukrosak vagyunk a férjemmel,igy édesitővel csinálom de nagyon szeretjük mi is.Ki próbálom majd vajjal is .Köszönöm szépen, az ötletet.üdv: Jutka.

Kerolájn
Kerolájncs, 2012-02-09 17:31

Helló:)

Én is megcsináltam pár napja.Nagyon hamar készen lett,de annyi idő alatt el is tűnt:)
Nagyon jók az arányok.
Köszi!
Üdv!

Pinkerlton
Pinkerltonszo, 2012-02-04 20:54

Mi tettünk bele mazsolát, mert párom imádja, és nagyon finom lett, köszönjük a receptet.
És külön köszönet a teljes, és részletes leírásnak, ettől egyszerű lett az egész!

vicikó
vicikóv, 2012-02-05 20:34

Kedves Pinkerlton!
Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett is!
Én nem mindig teszek bele mazsolát, mert az én párom viszont nincs odáig érte. Viszont helyette jó sok citromhéjat , és a saját készítésű vaniliás cukorral sem szoktam spórolni.
A leírás pedig, gondoltam akkor, talán segítségére lesz valakinek. Ezek szerint nem volt hiába :-))
Szép hetet kívánok!
Üdv: Vici

Pinkerlton
Pinkerltonv, 2012-02-05 20:38

Én terhes cukros vagyok, szóval nálunk nem lehet nagyon gondolkodni cukorral, de jó helyettesítővel is (hőálló folyékony, vagy fruktóz) amúgy a mazsi nekem sem kedvencem, és a cukim miatt sem jó :)

ngmacsek
ngmacsekk, 2012-01-24 09:12

Kedves vicikó! Életem első olyan rétesét csináltam meg a recepted alapján, ami nem folyt szét, és pont olyan édes lett, amilyet szeret a családom. A mazsola hiányát csak akkor vettem észre mikor már a sikertől megittasodva ettem a rétest. Igazából senki nem hiányolta a családból, de lehet, hogy legközelebb teszek bele. Köszönöm a receptet én is!

vicikó
vicikósze, 2012-01-25 00:06

Nahát, ennek nagyon örülök, kedves ngmacsek :-)) !!!!
A mazsolával mi hadilábon állunk, mert férjuram nem nagyon szereti, így ki is marad sokszor...:-)
És természetesen nagyon szívesen a receptet.
További jó sütkérezést-főzőcskézést kívánok Neked!
Üdv: Vici

vicikó
vicikóv, 2011-10-02 12:21

Kedves jucus60! Örülök, hogy jól sikerült a rétesed. Én csak azért nem teszek mazsolát a sütikbe, mert férjuram nem szereti. Pedig én is mazsolapárti vagyok, de ugye ha kész akkor már nem lehet kipiszkálgatni belőle..:-)) Üdv. Vici

jucus60
jucus60v, 2011-10-02 12:06

Megsütöttem ezt rétest, pici változtatással - mazsolát is tettem bele - és életem legjobb rétese lett. Eddig mindig csak 2 db réteslapba tekertem a tölteléket, de így sokkal finomabb, nem olyan szottyadt, hanem fincsi ropogós. A túrótöltelék is nagyon ízlett.
Köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?