Túrós császármorzsa recept

Túrós császármorzsa
Túrós császármorzsa
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a sül a túrós tészta, mennyei illatok szállnak a levegőben... ilyenkor alig várja már az ember, hogy a szájában is érezhesse az ízeket...

hozzávalók / 3 adag

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 3 púpos ek búzadara
  • 1 púpos ek liszt
  • 3-4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
     

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túrós sült morzsa, túrós smarni, császármorzsa túróval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, majd a többi alapanyagot is hozzátesszük és jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, majd lazán a túrós masszához forgatjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Ekkor kivesszük a sütőből, és egy lapát kanállal összetördeljük, majd átfordítjuk. Visszatoljuk és aranybarnára sütjük.
  5. Mikor kész, baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 981
elküldve: 14
receptkönyben: 218
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
340 recept

Hozzászólások (5)

Iperia
Iperiah, 2013-08-26 14:41

Nagyon jól sikerült, igaz én csak negyed kiló túrót tettem bele és ehhez mérten több darát és lisztet. És serpenyőben sütöttem, de nagyon finom lett!

ilus74
ilus74h, 2013-08-26 17:31

Örülök,hogy tetszik a recept,és,hogy finomra sikeredett. :-))

Kirani
Kiranics, 2013-02-14 13:02

Ó, nagyon köszi a receptet, imádom a smarnit és a túrót is, micsoda ötlet így egyben :-). Most épp a hagyományos császármorzsa készül nálam, de ez a változat lesz a következő. Köszönöm a tippet, további jó sütést-főzést és szép napot! Ani :-)

ilus74
ilus74h, 2013-08-26 17:29

Nagyon örülök neki,és köszönöm a visszajelzést!Viszont neked is jó sütést,főzést!(bocs a késői vissza írásért,most vettem észre, nem jelezte az email-em)

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)