Túrós császármorzsa recept

Túrós császármorzsa
Túrós császármorzsa
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a sül a túrós tészta, mennyei illatok szállnak a levegőben... ilyenkor alig várja már az ember, hogy a szájában is érezhesse az ízeket...

hozzávalók / 3 adag

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 3 púpos ek búzadara
  • 1 púpos ek liszt
  • 3-4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
     

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túrós sült morzsa, túrós smarni, császármorzsa túróval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, majd a többi alapanyagot is hozzátesszük, és jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, majd lazán a túrós masszához forgatjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Ekkor kivesszük a sütőből, és egy lapát kanállal összetördeljük, majd átfordítjuk. Visszatoljuk, és aranybarnára sütjük.
  5. Mikor kész, baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 996
elküldve: 14
receptkönyben: 220
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
383 recept
cikkajánló

Hozzászólások (7)

Csukamama
Csukamama / Csukamama p, 2015-03-20 12:43

Nagyon jól néz ki és biztos finom is. El szeretném készíteni, de a hagyományos készítésnél hagyni kell állni, hogy a gríz megdagadjon. Ennél nem kell várni egy kicsit?

ilus74
Iluska / ilus74 p, 2015-03-20 19:16

Üdv!Nem írja az elkészítés,hogy várni kell...szerintem nem lesz attól rosszabb ha nem várunk-(bár én is tudom,hogy a darának dagadnia kellene....) Jó sütést kívánok!! :-))

Iperia
Iperia h, 2013-08-26 14:41

Nagyon jól sikerült, igaz én csak negyed kiló túrót tettem bele és ehhez mérten több darát és lisztet. És serpenyőben sütöttem, de nagyon finom lett!

Kirani
Kirani cs, 2013-02-14 13:02

Ó, nagyon köszi a receptet, imádom a smarnit és a túrót is, micsoda ötlet így egyben :-). Most épp a hagyományos császármorzsa készül nálam, de ez a változat lesz a következő. Köszönöm a tippet, további jó sütést-főzést és szép napot! Ani :-)

ilus74
Iluska / ilus74 h, 2013-08-26 17:29

Nagyon örülök neki,és köszönöm a visszajelzést!Viszont neked is jó sütést,főzést!(bocs a késői vissza írásért,most vettem észre, nem jelezte az email-em)

Legfrissebb cikkek

Töltött tojás, a párbajfogás
Töltött tojás, a párbajfogás
A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.
A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!