Túrós császármorzsa recept

Túrós császármorzsa
Túrós császármorzsa
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a sül a túrós tészta, mennyei illatok szállnak a levegőben... ilyenkor alig várja már az ember, hogy a szájában is érezhesse az ízeket...

hozzávalók / 3 adag

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 3 púpos ek búzadara
  • 1 púpos ek liszt
  • 3-4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
     

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túrós sült morzsa, túrós smarni, császármorzsa túróval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, majd a többi alapanyagot is hozzátesszük és jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, majd lazán a túrós masszához forgatjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Ekkor kivesszük a sütőből, és egy lapát kanállal összetördeljük, majd átfordítjuk. Visszatoljuk és aranybarnára sütjük.
  5. Mikor kész, baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 870
elküldve: 14
receptkönyben: 216
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
335 recept

Hozzászólások (5)

Iperia
Iperiah, 2013-08-26 14:41

Nagyon jól sikerült, igaz én csak negyed kiló túrót tettem bele és ehhez mérten több darát és lisztet. És serpenyőben sütöttem, de nagyon finom lett!

ilus74
ilus74h, 2013-08-26 17:31

Örülök,hogy tetszik a recept,és,hogy finomra sikeredett. :-))

Kirani
Kiranics, 2013-02-14 13:02

Ó, nagyon köszi a receptet, imádom a smarnit és a túrót is, micsoda ötlet így egyben :-). Most épp a hagyományos császármorzsa készül nálam, de ez a változat lesz a következő. Köszönöm a tippet, további jó sütést-főzést és szép napot! Ani :-)

ilus74
ilus74h, 2013-08-26 17:29

Nagyon örülök neki,és köszönöm a visszajelzést!Viszont neked is jó sütést,főzést!(bocs a késői vissza írásért,most vettem észre, nem jelezte az email-em)

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.