r
Nosalty Logó

Tésztakrokodil

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tésztakrokodil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7094.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    4206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. Egy tyúktojásnyit félreteszünk.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk (nekem 3 kroki lett belőle). A téglalap hosszában, mindkét oldalon, 1/3-1/3 részt derelyevágóval bevágunk, 2,5 cm-enként srégen úgy, hogy középen 1/3 rész tészta végig egyben maradjon. Ezen a középső 1/3 részen mindhárom téglalapon elosztjuk a tölteléket. Először a nagyobbik részt hajtjuk egymásra, hogy hegyben végződjön (ez a feje). Sorban, felváltva jobbról-balról ráhajtogatjuk a tésztacsíkokat. A farok résznél már egyre vékonyítva tekerjük a tésztát. Elővesszük a félretett darabot, és egy fél cm átmérőjű tésztakígyót sodrunk egy kis részéből. A fej legfelső részén kialakítjuk az állatok szemöldökét (ez egy orr felé néző hármas). 3x2 db szilvamag formájú tésztadarab lesz a szemük. Egy-egy kis darab sodrott tésztát az orra hegyére teszünk orrlyuknak. 9 db 3 cm-es egyenlő szárú háromszöget nyújtunk, ezek lesznek a lábai. Egyik oldalukon, az egyik csúcs felé nézve, két bevágást ejtünk.
  4. A krokodil testét ráhelyezzük kikent sütőlapra félkörívben.
  5. A fejrésznél mindkét oldalra teszünk egy-egy lábacskát, egy darabot pedig az állat farka hegyétől 4-5 cm-re, a belső oldalához. A kis darabokat tojással ragasztjuk a törzshöz. Ollóval becsipkedjük a fejrészt mindkét oldalon, és a hátán is becsipkedjük a tésztát.
  6. Tojással lekenjük, és mehet a sütőbe, ahol szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13463
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Elkészíthetitek az édes változatát is. Dió, mák, alma, túró stb.... A sós változatot gombás, zöldséges raguval, darálthúsos töltelékkel is készítettem már. Képes segítséget a www.kuharka.hu oldalon találtok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztakrokodil
Olaszné Anci 191 recept

Már régóta készítem a krokodilokat néha több, néha kevesebb sikerrel. Nem mindig sikerült egyformán! Először úgy belejöttem, hogy a szomszédoknak is krokodilt osztogattam, az egyik gyerekem a munkahelyére vitt, a másik az iskolába, a harmadik meg a receptjét kapta el ! A negyedik csak azért úszta meg a krokodil "osztást", mert nem élünk egy városban. A lényeg, hogy óriási sikere volt ! Most gondoltam csak arra, hogy megosszam a receptet veletek, hátha még van, aki nem ismeri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek