Tejfölös-sajtos csirkemell recept

Tejfölös-sajtos csirkemell
Tejfölös-sajtos csirkemell
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeknek nagyon ízlett, gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirkemell, sajtos tejfölös csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon.
  3. A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat.
  4. A hússzeleteket mindkét oldalukon 3- 4 percig sütjük.
  5. A húsokat átemeljük egy csinos tűzálló tálba. A serpenyőben maradt olajat a húsokra öntjük. Ha ez kevés lenne, akkor meglocsoljuk a szeleteket még egy kis olívaolajjal. A szeletek tetejét beszórjuk a fűszerpaprikával, bekenjük tejföllel, majd mindegyikre púpozunk egy adag reszelt sajtot.
  6. Betesszük a sütőbe, visszakapcsoljuk 180 fokra a sütőt, és 10 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Köretként rizst, vagy diétásabb verzióhoz salátát kínálunk. De én köretként kínáltam hozzá a receptjeim közt található spenótos palacsintát is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 605
össznézettség: 444 519
elküldve: 80
receptkönyvben: 2 926
elkészítve: 259/259
Facebookon megjelent: 2

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
58 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Frenky52
Frenky52 sze, 2017-01-18 13:17

Az oliva olaj 180 C°-on megég. jobb a repceolaj a sütéshez.

szzh01
szzh01 cs, 2016-12-22 08:18

Érdekes recept - mármint annyiban, hogy ezt a csirkét én mindig úgy készítem, hogy a húst nyersen teszem a tepsibe a rávalókkal, és egyszerre sütöm meg az egészet kb. fél óra alatt..
Az érdekelne, vajon ad-e valamilyen többletet a pár perces elősütése a húsnak a plusz macera ellenében? Esetleg szaftosabb marad a hús? Akinek van összehasonlítási alapja, készítette már így is és úgy is a receptet, kérem, írjon. Köszönöm! :-)

soriandi
soriandi v, 2016-10-23 13:36

Megcsináltam, nagyon guszta és finom. Az 5 tk. pirospaprikát nem is olvastam, én egyszerűen csak megszórtam. :) Amúgy még a só, bors után tettem rá szuvlaki fűszerkeveréket, mert a kezembe akadt. Máskor is csinálok ilyet, mert ráadásul szeretem a gyorsan elkészülő ételeket. Ja, és bulgurt csináltam mellé.

Grepi
Mia. / Grepi p, 2016-10-14 17:12

megcsinaltam enis, nagyon finom bar meg feldobtam egy kis oreganoval...az oreganoban sosem csalodok :) mindenesetre koszi a receptet :)

b-n
b-n h, 2016-09-12 15:22

Walaky / JUDYTH59 tanácsait követtem, jó lett és elfogyott. Ez nagy szó, mert nem igazán esznek csirkemellet a férfi családtagjaim, nagy bánatom.

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-12-08 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gerda23
Gerda23 sze, 2015-11-04 18:18

Kipróbáltam, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

GSarika60
GSarika60 h, 2015-10-26 22:42

Azt szeretném kérdezni, hogy mit csináljak másképp, ha nincs légkeveréses sütőm. Előre is köszönöm a választ!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 cs, 2015-12-10 15:27

Hú, a mindenit.....ezt aztán jól kiemelte a NoSalty......jó sokszor....!

Kedves "GSarika60"!
Én válaszolnék - ha már a gazdája ezt nem tette meg -, ha nem baj! :)
Először is, vékonyabb szeletekre vágd a melleket......amikor beteszed a sütőbe, pici vizet önts alá, fedd le fóliával, süsd közepesen meleg hőfokon - de a sajtot még ne tedd rá - 30 percig, majd vedd le a fóliát, vedd ki a húst, tedd rá a sajtot, tedd vissza a sütőbe, vedd magasabbra a hőfokot, s addig süsd, míg színt kap a teteje!
Üdvözöl: Judyth59

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-10-18 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

darvin
darvin szo, 2015-10-17 11:57

5 teáskanál fűszerpaprika? Az kb. egy 5 dekás csomag.

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2015-03-30 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

605