Tejfölös pogácsa leveskockával recept

Tejfölös pogácsa leveskockával
Tejfölös pogácsa leveskockával
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másnap is finom, mármint ha marad még smiley. Sós rudakat is készíthetünk belőle. Vendégvárónak is tökéletesen megfelel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejfölös-sajtos pogácsa, leveskockával gyúrt kelt pogácsatészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A leveskockát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.
  3. Jól kidolgozzuk a tésztát, és fél órát kelesztjük.
  4. Majd kinyújtjuk, 3 részbe hajtjuk, és 20 percet pihentetjük. Ezt még kétszer ismételjük.
  5. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszagatjuk kis pogácsaszaggatóval, és zsírozott tepsibe tesszük.
  6. Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal vagy köménymaggal.
  7. Forró sütőben kisütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 615
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1166