Szejtán házilag recept

Kalória?
Szejtán házilag
Szejtán házilag
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolti kész szejtánszelet nekem túl rágós, képtelen voltam megszokni az ízét. Addig kísérleteztem anyukámmal, míg végül sikerült egy olyan állagot létrehozni, ami már nem gumis, de még nem tésztás.

 

 

Tipp: tokányba, brassóiba használom hús helyettesítésére.

 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből 75-80 dkg szejtán készül, ami ha egyszeri felhasználásra sok lenne, sérülés nélkül fagyasztható.

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi szejtán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sikért jól elkeverjük a liszttel, 1,5 tk sóval, kevés borssal.
  2. Hozzáadunk 1 ek szójaszószt, valamint 3 dl vizet.
  3. Gyorsan összekeverjük, kicsit gumis állagú masszát kapunk, ezt 10 percig állni hagyjuk.
  4. Közben felteszünk forrni kb 3 liter vizet 2 tk vega-mix fűszerkeverékkel és 1 tk sóval.
  5. Az elkészített szejtánt 3 darabra vágjuk, és a lobogó vízbe tesszük kb. 3 percre.
  6. Ezután a szejtánt kiszedjük, a vizet viszont továbbra is a tűzön hagyjuk.
  7. A szejtántömböket kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, visszatesszük a vízbe, és további 3-4 percig főzzük.
  8. A vízből kivéve szűrőn lecsepegtetjük, majd hűlni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 543
elküldve: 3
receptkönyben: 135
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

Hozzászólások (9)

lüszi1993
lüszi1993 sze, 2014-11-26 14:58

Szia VegaAnya! Vegetáriánus vagyok! És eddig sosem sikerült a szejtán olyan kellemetlen íze volt. Ma megcsináltam ezt a receptet és isteni lett :) úgy hogy ezer köszönet érte :)

veganya
VegAnya / veganya cs, 2014-11-27 09:45

Szia Lüszi! Ennek nagyon örülök, jó étvágyat hozzá!!!! :) Szép napot neked!

vadvirag48
vadvirag48 sze, 2013-01-16 19:09

Sziasztok!

Ha érdekel valakit elmondom, hogy 1044 Bp.Megyeri út 78-80 alatt m-GEL Kft.
forgalmaz AMYGLUTEN 110 búzafehérje néven 2 kg. kiszerelésben . 1600 Ft körül van.
Én ezt használom.
A búzafehérjéhez 1/5 tönkölylisztet, 1/5 kukorica keményítőt és annyi vizet teszek amennyi a fehérje. Bögrével mérem ki. főzöm kb.25'-ig.
Leszűröm majd ha meghűlt porciózom. Van amit darálva, szeletelve vagy brassóinak fagyasztok le.
Tökéletes húspótló.............
Egyszerre 1 kg használok el, rengeteg van belőle.

Bridgi
Bridgi cs, 2013-01-24 20:16

Húúú én ennek az információnak örülök, nagyon köszönöm!! :)

vadvirag48
vadvirag48 szo, 2013-01-26 21:52

Nagyon szívesen! Sok minden van ott még, csak nem ismerem a termékeket. :(

Corra
Corra sze, 2012-08-22 18:22

Szia! Köszönöm a kiváló receptet. Eddig is készítettem szejtánt itthon búzasikérből, de liszttel keverve tényleg sokkal jobb állagú, és kiadósabb is. Rendszeresen fogom készíteni!

annaetel
annie / annaetel szo, 2011-09-17 22:27

Csak most olvastam a receptet. Én a búzasikér porba teszek fűszert, (fokhagyma, hagyma, rozmaring vagy kakukkfű, paprika) vagyis kinek mi ízlik a legjobban: tehát előre összekeverem. Az a tapasztalatom, hogy így sokkal jobb lesz. A zacskón megadott időnél tovább főzom, kb. 40 percig. A férjem szerint hasonlít a gomba ízéhez. Natúr szeletként, pörköltnek is szoktam elkészíteni. Sőt még rakott zöldséget is csináltam és mondhatom nagyon finom lett.

Hát ennyi. Köszönöm, hogy elolvastátok. Üdv.: Annie

veganya
VegAnya / veganya v, 2011-01-30 15:29

Szia! A búzasikért bioboltban veszem. Az íze teljesen natúr, nem igazán tudom mihez hasonlítani. Így magában soha nem esszük, mindig valamit készítek belőle: különböző tokányokat, brassóit vagy bármit, amibe a húsevők szelet vagy darabolt húst használnak. Így a további fűszerezése is a belőle készülő étel függvénye. Szép napot, VegAnya

husika
husika v, 2011-01-30 14:35

 Szia VegAnya!Buzasikert hol lehet kapni,mert szejtant meg nem ettem es elkeszitenem.Megis mihez hasonlit az ize,valamint mivel lehet meg izesiteni?Koszi.Udv!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére már kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!
A rettegett terhességi cukorbetegség
A rettegett terhességi cukorbetegség
Magyarországon minden 15-20. kismamát érinti a várandósság alatt kialakuló cukorbetegség. Lássuk, milyen étrendi kihívásokkal kell szembenézniük!
Ilyen hűtőt szeretünk
Ilyen hűtőt szeretünk
Szeretnéd elkerülni az ételpazarlást, és gazdagodnál egy csodás konyhai társsal? Akkor az új Supreme NoFrost termékcsalád innovatív technológiája segít Neked. (x)
324