r
Nosalty Logó

Sült kacsa hagyma ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dézi
Sült kacsa hagyma ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 761 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    354.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt kacsát szétdaraboljuk, a sóval és a magyaros fűszerkeverékével jól bedörzsöljük (az aprólékját félreteszem, azt káposztába szoktam tenni), hagyjuk 1-2 órát állni.
  2. A hagymát megpucoljuk, vastagabb csíkokra vagdaljuk.
  3. A mázas cserépedényt beáztatjuk 20 percre.
  4. A cserépedény aljába terítjük a hagyma felét, rárakjuk a kacsahúst (én a combot, a mellet, a szárnyát, és a farcsíkját is beleteszem, mert én nagyon szeretem a csontossát), majd ráterítjük a maradék hagymát.
  5. Lefedjük a cserépedény tetejével és sütjük.
  6. Ha a hús puha, levesszük a tetőt és meglocsoljuk szójaszósszal, majd sűrűn locsolva a saját zsírjával szép pirosra sütjük. (Ha valaki szereti, amikor félig megpuhul a husi, tehet az edénybe burgonyát is negyedelve és úgy sütheti tovább, amíg meg nem puhul a burgonya és a husi. Tetőlevétel után úgy is lehet pirítani a husit, és a burgonyát. Isteni finom lesz úgy is.)
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16795
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Ajánló

Sült burgonya, krumplipüré, savanyúság illik hozzá (én sült almával és krumplipürével ettem, nagyon finom). Lehet 1 pohárka félédes fehérbor is:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Falusi révén nevelünk kacsát. Tudom, hogy elég drága az üzletekben és így nem olcsó ebéd. De nagyon finom:) Lehet bármelyik részét kapni az üzletben, ki milyet szeret, nem muszáj egész kacsát használni a sütéshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?