Sóska saláta recept

Sóska saláta
Sóska saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap a piacon vett sóska egyik fele omlettben végezte, a maradékból pedig ez a finom saláta készült.
Ha most megkérdezné tőlem valaki, melyik a kedvenc salátám, habozás nélkül rávágnám: hát a sóska saláta, mi más?!

hozzávalók / 1 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Ezt a salátát önmagában fogyasszuk könnyű ebédként vagy vacsoraként.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Almás-sárgarépás-zelleres sóska saláta, sóska saláta almával, zellerrel és sárgarépával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az öntetet készítsük el: kis tálban összekeverjük a dióolajat a citrom kifacsart levével, a mézzel és sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymagerezdet egészen finomra vágjuk és hozzáadjuk az öntethez.
  2. A megtisztított sóskaleveleket nagyjából egymásra téve kb. 1 centi vastag csíkokra vagdossuk.
  3. A zellerszárat, és a megpucolt sárgarépát olyan vékonyra szeleteljük, amilyenre csak tudjuk.
  4. Az almát megmossuk, megszárítjuk (nem hámozzuk meg!), magházát kivágjuk és tetszőleges formájú (de nem túl nagy), leheletvékony szeletekre vágjuk.
  5. Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük és egészen finom lyukú szűrűn keresztül rácsorgatjuk az öntetet (hogy a kis fokhagyma darabkák ne kerüljenek bele a salátába).
  6. Az egészet jól összeforgatjuk és AZONNAL megesszük.
  7. (Ezt a salátát nem szabad előre elkészíteni: fontos, hogy közvetlenül a fogyasztása előtt csináljuk meg, különben a sóska összefonnyad, almaszeletkék pedig megbarnulnak...)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 628
elküldve: 6
receptkönyvben: 369
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kriszi23
kriszi23 cs, 2014-04-17 10:28

3 éve olvastam ezt a receptet és minden évben megcsinálom a párom és az ő szülei nagyon szeretik azóta, mi legtöbbször sült hallal szoktuk enni nagyon jó párosítás. Nagyon jó recept, köszönöm.

Mida8181
Mida / Mida8181 sze, 2011-04-13 16:06

Kedves Petra,
Csatlakozom a sóskasalátát kedvelők klubjába. Én egy kicsit másképp csinálom. Dióolaj helyett sima olívaolajat használok, és az öntetbe még egy púpos teáskanál mustárt is teszek. A saláta összetevői is változni szoktak, mikor mi van itthon. Friss sóska természetesen mindig van a kertben, ezenkívül az alma (kis citromlével meglocsolva, hogy ne barnuljon be) és apró kockára vágott, vagy a nagylyukú reszelőn reszelt sajt nekem elengedhetetlen, és van hogy paradicsomot kockázok bele (leve nélkül), vagy ma pl. főtt tojást tettem bele. Nagggyon finom volt. Legközelebb narancsot fogok belekockázni.
Üdv:Mida

391