Shrek szelet 2. recept

Shrek szelet 2.
Shrek szelet 2.
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós és gyors finomság.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amikor a tejet adjuk hozzá arra érdemes figyelni, hogy ne túl sokat tegyünk bele (kb. 9 evőkanállal kell), mert még az aromák is nedvesítik a kekszet.
Szeletelni meg úgy érdemes, hogy amikor elkészül a süti, akkor legfeljebb kb. 2 órára a hűtőbe tesszük, azon felül túl keményre szilárdul.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-rumos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet, a porcukrot, a vajat  és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk.
  2. A tésztát két egyenlő részre vesszük.
  3. Az egyik felébe 3 ek kakaóport és a 1/2 rumaromát belegyúrjuk.
  4. A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük.
  5. Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.
  6. Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.
  7. Tetejét a felolvasztott tortabevonó csokiv és 3 ek olaj keverékével vonjuk be.
  8. Hűtőben dermesztjük legfeljebb 2 órán át.

statisztika

beküldve:
nézettség: 120 664
elküldve: 60
receptkönyben: 1 675
elkészítve: 65/96
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa (2.)

Mióta szakács: 2010.10.26.
12 recept

Hozzászólások (69)

Molly3
Molly3v, 2014-03-02 10:59

A receptben 1 e.k. tej van, az ajánlásban meg az,hogy elég csak 9 e.k. tej!
Most akkor hogy is van?

keksztekercs
keksztekercscs, 2013-03-28 12:00

Helló!

Én ugy csináltam hogy picit lágy lett a tészta és golyókat formáltam belőle.
Csokoládéöntettel leöntöttem felét kókuszreszelékbe forgattam de valami Isteni finom!!!!!!
Húsvétra tuti megint csinálok!

Köszi!

Kellemes Ünnepet. és jó sütögetést kívánok mindenkinek!!!

NoSugary
NoSugaryv, 2012-11-04 00:49

A VIRGIN valóban nagyon beszínezi. Finom lett. Tényleg mintha marcipános lenne, de nem vészesen :)

nbeatrix82
nbeatrix82v, 2012-02-12 19:13

Elkészítettem tegnap egy összejövetelre,nagy sikere lett,többen elkérték a receptet!Én kevesebb porcukrot tettem bele,így is elég édes volt.Nekem sem lett ilyen szép zöld,csak halvány,de nem baj,így is pillanat alatt elfogyott!Köszi a receptet!

Pludocska
Pludocskap, 2012-02-10 14:09

Én sem tudtam zöld aromát szerezni, de így is tökéletes lett! Ez lett az új kedvenc! ;)

bettta
betttasze, 2012-02-01 22:18

Köszi a receptet...nagyon-nagyon fincsike lett.Nekem olyan lett mint a képen! :))

M.Viki
M.Vikiszo, 2011-12-24 14:09

sparba,tescoba lehet kapni. És igen, zöld színű mandulaaromát kell venni, az átlátszó nem jó!

mézecske74
mézecske74k, 2011-12-20 18:55

Helló Zsuzsa hol lehet ilyen aromát venni mert nekem nem lett olyan zöld.?

juditjudy
juditjudyv, 2011-12-18 14:29

Nekem is ez lett volna a kérdésem? Vettem mandulaaromát, de nem lett zöld színe a világos "tésztám"-nak.
Tehát keressek zöld színű m.aromát?

gyümölcsöskocka
gyümölcsöskockaszo, 2012-03-03 13:58

Kiprobáltam a mandula aroma mellé zöld ételfestéket raktam egy egész üveggel gyönyörű zöld lett.

arnoldbaba
arnoldbabak, 2011-12-13 20:12

Kedves Zsuzsa!
Ma elkészítettem és nagyon fincsi lett!Ovis buliba fogok dupla adagot készíteni,szerintem ott is nyerő lesz!Itthon a kisfiamnak és a barátjának nagyon bejött...(na meg nekünk is)Köszi a receptet,elmentve!

mehitmacska
mehitmacskah, 2011-11-14 11:49

Sziasztok ! Ezt a sütit is megcsináltam mind a legtöbb érdekeset és új fajtát . Nagyon finom lett csak egy baja volt nem lett zöld.Most,hogy elolvastam a hozzászólásokat legközelebb megpróbálok keresni zöld mandulaaromát vagy lehet,hogy 2 csomaggal csinálom meg .Az egészben az csábított,hogy olyan bizarr színe volt. Az íze jó !!

Giballa Katalin
Giballa Katalincs, 2011-10-20 20:38

Szia, azt kérdezném, hogy ha karácsonyi süteménynek csinálnám meg, mondjuk egy hónappal hamarabb, légmentesen lezárt dobozba, zsírpapírba csomagolva, nagyon hideg spájzba eláll? Utána vágnám kis helyes kockákra. Igy elolvasva eltarthatónak tűnik, de te ezt jobban tudod. Vagy mondjuk tetejét, oldalát is bevonnám olvasztott csokival, ami szintén jó szigetelő. Nagyon sokat szoktam sütni, főleg elállókat, de az idén (is) szeretném bővíteni a kínálatot. Köszi.

melodyera
melodyerav, 2011-10-09 11:39

Sziasztok!
Egy SOS kérdéssel fordulok hozzátok: holnap lesz a kislányom 4-ik születésnapja és ezt a sütit kérte az oviba. Na most ott 30 gyerkőc van ezért duplán kell sütnöm. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek duplán csináljam a masszákat, az az mindenből duplán tegyek vagy külön külön a kettőt? És muszáj tepsibe nyomkodnom vagy lehet egyből egy tálcára...tudom, ez a tésztától függ. Tényleg sürgősen kéne a válasz mert mingyárt neki kell látnom. Bárki is válaszol, annak nagyon megköszönném. Egy vélemény is elég lenne. Előre köszönöm a segítő választ!
Üdv.: Erika.

buffyy
buffyycs, 2011-09-08 16:10

Nagyon finom és könnyen elkészíthető édesség, én is megcsináltam és nagyon gyorsan elfogyott, akik kóstolták nem hitték el hogy nincs benne marcipán... :)

smagdi
smagdih, 2011-08-22 14:48

Nagyon finom! Kamasz fiam ezt vitte buliba, és ez fogyott el elsőre. annyira ronda, hogy mindnekinek meg kellett kóstolni kívácsiságból. Az összes kislány elkérte tőle a receptet.

Ttuncsi
Ttuncsiv, 2011-08-21 22:07

Nagyon finom lett a süti, 2 napja csináltam először, de azóta már egyik ismerősöm kért, hogy csináljak céges buliba. Annyi változással csináltam, hogy egy tálcára pici muffin papírokat raktam, és a zöld és barna tésztát úgy alakítottam ki golyócska formákra. Nagyon szép, mozaik színűek lettek, olyanok, mint a mozart golyók. A tetéjére csöpögtettem az olvasztott csokit, azt pedig megszórtam színes tortadarával! Szuper lett!

norivirag
noriviragsze, 2011-08-03 16:24

Elkészítettem ezt a nagyon szép sütit,de nemcsak szép hanem finom is lett,és nekem is ilyen zöld lett mint a képen,én coop-os keserű mandula aromát használtam hozzá mert ez volt itthon,és bevált! Mindenki kérte a receptet aki megkóstolta és hamarosan én is újra megfogom csinálni mert nagyon fini! Köszi a receptet!

Enike11
Enike11cs, 2011-07-28 09:09

Megcsináltam!
Gyorsan kész és nagyon finom.
Mondjuk én imádom a manulás ízű finomságokat.
Köszi a jóó ötletet

zimandi
zimandisze, 2011-06-29 11:15

Én is elkészítettem, nagyon finom lett! Bár én hasonlóan készítettem már, csak az sima kakaós(hamis sportszelet) . A zöld színt két aromával értem el, és az íze is így finomabb.

Katalin65
Katalin65k, 2011-05-31 18:13

Szia! Biztosan van. Ma voltam a Lidl-ben, és ott láttam olyat, amiről Te írtál. Virgin keserű mandula. Ránézésre bizony sötétebbnek tűnt, mint amit tegnap a Sparban vettem. Már tovább is adtam a receptet:-) Nekik is nagyon bejött ez az ízvilág! Szóval köszi szépen még egyszer is!!!!!! Üdv! Kati

Katalin65
Katalin65h, 2011-05-30 20:59

Hát sajnos ez brutál finom édesség!!!! Imádom a marcipánt, és pont olyan, mintha azt ennék. Olyan zöld, mint a képen látható az enyém sem lett, de így sem rossz. Viszont az íze, az nagyon ott van!!! Köszi szépen a receptet! És azért áruld el légyszi mégis, mit tettél bele, mert én is olyan aromát használtam, de közel sem olyan sötét :-))))

binci69
binci69k, 2011-05-31 10:20

Szia!
Örülök, hogy ízlett! De én tényleg csak azt az aromát tettem bele és attól lett olyan zöld színű. Lehet, hogy két üveg ugyanolyan aroma között is van különbség?
Üdv.:Zsuzsa

herika2483
herika2483szo, 2011-05-14 21:06

Köszi a receptet, igaz, nekem kicsit változtatnom kellett, mert nincs nálunk zöld mandulaaroma, ezért lágyabb lett, de plussz keksszel már jó. Persze ételszínezővel... Köszi mégegyszer!!

kata_rzis
kata_rzissze, 2011-05-11 05:58

Nagyon finom, tartalmas, könnyen elkészíthető édesség. Egy egész mandulaaroma tényleg kell bele, hogy ilyen "förtelmes" zöld színe legyen! :o)) Én keserű csoki tortabevonót tettem a tetejére, ami egy kicsit ellensúlyozta az édes ízt. Nekem azt tetszik benne a legjobban, hogy egy szelet belőle tökéletesen eltelít (legalább is egy időre) és nem nyúlsz rögtön egy másodikért! Köszönet a receptért!

binci69
binci69szo, 2011-04-23 19:44

Szia!
Az étolaj a csokiba kell amikor olvasztod! Tudod, amit a tetejére teszel!
Üdv.: Zsuzsa

esztersilver
esztersilverszo, 2011-04-02 13:42

 Pár hete készítettem el először ezt a sütit,azóta már kétszer csináltam újra,nagyon nagyon jó lett,köszönöm a receptet!:)

picibaba91
picibaba91cs, 2011-03-31 11:41

köszönöm a válaszokat :) sajnos nekem sem lett olyan szép zöld és az ize sem annyira intenzív mint vártam de még csak belekóstoltam már a hűtőben van :) legközelebb több mandula aromát teszek bele :)

binci69
binci69cs, 2011-03-31 10:42

Sziasztok!

Ha elkészíted csütörtökön vasárnap még finom lesz, sőt még utána is egy pár napig. Lényeg, hogy ne szeleteld fel és nem árt ha folpack-kal letakarod, hogy ne száradjon ki!
Én ezt a sütit nem igazán javasolom lefagyasztani. Már csak azért sem, mert nagyon gyorsan kész van.
Üdv.: Zsuzsa

mislenbaba
mislenbabacs, 2011-03-31 10:50

Csak azért írtam a fagyasztást, mert el lehet többet készíteni, és amikor vendég jön, vagy éppen nincs kedved kotyvasztani, akkor elő a süti és lehet enni. Baja biztos nem lesz a fagyasztástól. A barátnőm sokszor szokott keksztekercset lefagyasztani. Amikor ennének valamit, akkor előszedi, és kész. A baj az, amikor a nagymamája titokban kiszedi a fagyóból, és elviszi a a rokonoknak :-D

picibaba91
picibaba91cs, 2011-03-31 10:17

Meddig áll el ez a süti? Ha csütörtökön csinálom vasárnap még finom lesz? Köszönöm

mislenbaba
mislenbabacs, 2011-03-31 10:34

Biztos! Amint látom, nem is kell sem sütni és tojás sincs benne. Ezt szerintem le is lehet fagyasztani.

Bazsi23
Bazsi23sze, 2011-02-02 19:33

Nagyon jó recept!Nagyon finom lett a süti! Köszönöm :))

Flóra
Flórap, 2011-01-21 19:04

Kedves Zsuzsa!
Köszi a receptet, nagyon finom lett a süti :))
Üdv: Flóra

NoSalty
NoSaltysze, 2011-01-12 13:31

Kedves Zsuzsa!
iWiW klubunkban ajánlottuk a recepted!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!
NoSalty.hu csapata

ilok
ilokp, 2010-12-24 22:39

én 25 dkg porcukor helyett csak 15-öt tettem bele, szerintem így is elég édes (mondom én, egy igen édesszájú!)
a rumaromát rummal helyettesítettem :), és mivel csak színtelen mandulaaromám volt, tettem bele ételfestéket: pirosat és sárgát, úgyhogy nem Shrek lett, hanem inkább Vuk (narancssárga).
ja, és tortabevonó helyett megszórtam reszelt mandulával, a tetejét meg egy kis kakaóval.

szóval kicsit megkutyultam, de az alaprecept szupi!
rombuszokba vágva - narancssárga tálra készítve - nagyon szép karácsonyi süti lett belőle!
(most fél tíz van, és már egy darab sincs. :) )

cica10
cica10cs, 2010-12-02 10:51

SZIASZTOK!
ÉN MOST KÉSZÍTEM MÁSODJÁRA, MIKOR ELŐSZÖR CSINÁLTAM 2 ÓRA ALATT ELFOGYOTT PEDIG CSAK 4 TAGÚ A KIS CSALÁDOM. MOST A GYERMEKEM NÉVNAPJÁRA KÉSZÍTETTEM EL. EZ AZ ÚJ KEDVENC . MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM. :)

Cupptigris
Cupptigrisv, 2010-11-21 22:13

Sziasztok!
Én munkahelyi buliba készítettem és nagy sikerem volt, csak egy adag kevés lett.
A hozzászólásaitokat figyelembe véve tettem bele egy zöld ételfestéket.
Isteni "méregzöld" színe lett. És egy egész rumaromát tettem bele.
Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1427