r
Nosalty Logó

Sárga lencse dahl csicseriborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sárga lencse dahl csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1505 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9272 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    3597 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6021 micro
  • Kolin:
    1197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 5158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A sárga lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd átöblítjük folyóvíz alatt. Lecsepegtetjük.
  2. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a római köményt, a mustármagot és a koriandermagot, és addig pirítjuk, míg erősen illatozni nem kezd.
  3. Ekkor beletesszük a felkockázott vöröshagymát,a reszelt fokhagymát,a gyömbért ésa leöblített lencsét.
  4. Felöntjük zöldség alaplével és a kókusztejjel,és hozzáadjuk a többi fűszert, a cukrot és a citromot is. Kb. 20 percig lefedve főzzük.
  5. A csicseriborsót felbontjuk, szűrőben folyóvíz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, és a megfőtt lencséhez adjuk.
  6. Felengedjük a joghurttal, 1-2 percig forraljuk, és máris elkészült a dahl.
  7. Tálalásnál megszórjuk friss korianderlevéllel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7875
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárga lencse dahl csicseriborsóval
Évi néni 1830 recept

Ez a recept sehol sem szerepel, én hoztam össze az otthon található anyagokból, de mondhatom ütős vega ebéd lett belőle. Egész családom szerette, pedig megrögzött húsevők vagyunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!