Sajtos perec recept

1 adag
776
kcal
Sajtos perec
Sajtos perec
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam a receptet, most készítettem először a kis pereceket. Nem lehet elrontani, de abbahagyni sem lehet, ha egyszer elkezdjük rágcsálni....Ha mégis tárolásra kerülne a sor, akkor lezárt dobozban akár egy hétig is friss marad.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalomválasztó: könnyed vendégvárás
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos pereckék, sajtos apróperec
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Az összes hozzávalót a lisztes keverékhez hozzáadva tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva a hűtőbe pihentetjük kb. 30 percet.
  3. Két részletben 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 centiméteres perec kiszúróval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mártunk) perceket gyártunk.
  4. A pereceket megkenegetjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal.
  5. sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc alatt). (Kb. 3 gáztepsinyi lesz belőle.)
  • költség: 490 Ft
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 105 468
elküldve: 22
receptkönyben: 1 532
elkészítve: 36/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (30)

nikolka76
nikolka76h, 2014-02-17 13:21

Mindenkinek csak ajánlani tudom:)Nagyon régóta keresem ezt az ízt:)Én dupla adagot sütöttem tegnap este reggelre már nem jutott az uzsonnához a gyerekeknek:)pillanatok alatt elfogyott.Én sütőport tettem bele nem szóbabikonbórát de így is kitűnő!Köszönöm a receptet!

kakuca
kakucav, 2014-01-26 11:11

Nagyon finom, egyedül a sütési idővel nem értek egyet, nekem a 3 tepsi összesen 15 perc alatt sült meg.

ntakacsolga
ntakacsolgav, 2012-02-12 13:55

Régóta megvan a pereckiszúróm, de az én eredeti receptem szalakálit ír. Annak meg írtó rossz szaga van (ammóniás), ezért nem sütöttem perecet. Nade most! Ezt kipróbálom!

wkata
wkatak, 2012-01-31 23:32

Kedves Muci!Már több ízben készítettem el ezt a finom kis ropogtatni valót.Sajnos még mindig nem tudtam kitapasztalni,hogy meddig áll el,mert szinte azon nyomban,melegében elfogyott.Köszönet érte!

krivan
krivancs, 2012-01-12 11:31

Kedves Muci!

Most készítem másodszor a pereckéidet. Nagyon finomak :-)))
Ha tutti recept kell, mindig nálad kutakodok. Minden pontosan le van írva, az eredmény pedig kiváló!!!

Szép napot kívánok!
Kriván Noémi

voicu-iza
voicu-izah, 2011-10-17 08:51

A lanyom szulinapjara keszitettem es mindenki azt kerdezte hol vasaroltam:)Finom is, mutatos is,koszonom a receptet!!!!!!!!!!!!!

Muci
Muciv, 2011-06-19 14:17

Szia " kovine0927 " !
Örülök, hogy tetszenek a sós apró süteményeim és sikered van vele.
Üdv.: Muci

kovine0927
kovine0927szo, 2011-06-18 10:25

Szia!
Ismét én!Ezt már másodszor csináltam meg tegnap, közkívánatra!Nem lesz tartós most sem,úgy értem nem fog sokáig állni :-D!!Köszi szépen, szuper a recept!!

bicek
bicekszo, 2011-04-23 15:54

Köszi a receptet! Ma sütöttem, rögtön két adaggal. Nagyon finom lett:)
Áldott Húsvétot!

venusz1
venusz1cs, 2011-02-10 19:41

Nem győztem csinálni a pereceket.Ki sem tudtak hűlni!Köszönöm ezt a finom receptet.

szonja13
szonja13k, 2011-01-04 13:53

köszönöm a receptet szilveszterre készítettem de a dupla adag is kevés volt

Muci
Muciszo, 2011-01-01 18:14

Kedves "csekemarta " és Elise !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett a perec !
BUÉK ! Muci

Elise
Elisep, 2010-12-31 14:53

Szia,köszönjük szépen a receptet,reggel sült ki az első dupla,most sül a 3.,így talán estére is marad :)
isteni finom és ízlés szerint variálható,csináltam mákos és szezámmagos tetejűt is,valami félelmetesen jó!
Köszi még egyszer és B.Ú.É.K!!!

Muci
Mucih, 2010-11-22 16:57

Szia Kati !
Nagyon szívesen. Én is köszönöm a visszajelzést.
Üdv.: Muci

Janeway
Janewaysze, 2010-11-17 15:21

Imádom a sajtos finomságokat, de ez a recept az eddigieket felülmúlta! Tényleg nem lehet abbahagyni a rágcsizást :-))Köszönet érte.Kati

dr.agica
dr.agicap, 2010-10-15 20:07

Sziasztok!
Segítenétek, hogy hol lehet perec kiszúrót venni? Mondjuk Spar?
Köszike előre is! Ja, amúgy azért érdekel, mert nagyon tetszik a recept, és szeretem házilag készíteni a nasikat.

cherry740118
cherry740118sze, 2010-10-20 02:40

Szia Ágica!
Én 100Ft-os boltban vettem. Igaz, nem most. Bizti, van a Spar-ban is.

dr.agica
dr.agicav, 2010-10-24 20:56

Köszi Cherry!

Még nem kaptam egyenlőre, de a receptet már 2x is kipróbiztam, kecskesajt és trapista sajt keverékével- nagyon fincsi volt, kiszúró híján sodorgattam, tekergettem...
Az ötletet köszi, holnap meg is nézem!

bakmoni
bakmonics, 2010-09-09 10:44

jó kis recept,bár én kicsit bénáztam, mert alufóliába tettem, s kiszakadt :/

juda1
juda1h, 2010-07-05 11:25

Nagyon finom ropogtatnivaló. Én is dupla adaggal készítettem már így elsőre, nem marad semmi belőle a tegnapi szülinapi buli után. :-) Igaz nekem nem volt időm a perecekhez, így csak felcsíkoztam és megtekerve sütöttem ki.
Köszönet eme remek receptért! :-)

Zsuzska03
Zsuzska03k, 2010-04-06 18:13

Köszönet a receptért, már régóta szemeztem a pereckiszúróval, és az ünnepre meg is sütöttem,mint sós sütit, eleve dupla adaggal...nálunk sem kellett tárolni!:-)

Raliz
Ralizcs, 2010-03-04 17:55

Köszi a választ.Jah beszereztem közbe egy perec nyomót:-)

Muci
Mucics, 2010-03-04 16:38

Raliznak üzenem, hogy nyugodtan összeállíthatod a tésztát előző este. A hűtőben nem lesz semmi baja.
Azért, ha lesz alkalmad érdemes perecnyomót beszerezni, mert nagyon guszták a kis perecek, csak kicsit macerásabb kiszúrni,mint egyszerű keksz szaggatóval.
Üdv.: Muci

Raliz
Ralizcs, 2010-03-04 02:26

Megszeretném kérdezni ha előző este állítom össze a tésztát az nagy baj??hogy korán reggel már csak sütnöm kelljen..?

Raliz
Ralizk, 2010-02-09 23:03

Szuper fincsi a perec..Igaz nekem nem volt perec formám így csillag let belőle:-)Kezdő sütő vagyok szó szerint kb most 3x.ra sütöttem. Elsőre sikerült a perec nagyon érthető a recept és pontos..Tényleg fiincsi volt:-)

editke1122
editke1122h, 2009-04-27 09:45

ÉN DUPLA ADAGOT CSINÁLTAM,ÉS MIND ELFOGYOTT.JÓ A RECEPT.KÖSZÖNJÜK.

Muci
Mucisze, 2009-02-11 15:19

Kedves Édua !

Örülök, hogy ti is finomnak találtátok.

Üdv. : Muci

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
776