Sajtos perec recept

Sajtos perec
Sajtos perec
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam a receptet, most készítettem először a kis pereceket. Nem lehet elrontani, de abbahagyni sem lehet, ha egyszer elkezdjük rágcsálni....Ha mégis tárolásra kerülne a sor, akkor lezárt dobozban akár egy hétig is friss marad.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos pereckék, sajtos apróperec
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Az összes hozzávalót a lisztes keverékhez hozzáadva tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva a hűtőbe pihentetjük kb. 30 percet.
  3. Két részletben 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 centiméteres perec kiszúróval (amit minden egyes alkalommal lisztbe mártunk) perceket gyártunk.
  4. A pereceket megkenegetjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal.
  5. sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15 perc alatt). (Kb. 3 gáztepsinyi lesz belőle.)
  • költség: 490 Ft
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 104 926
elküldve: 21
receptkönyben: 1 530
elkészítve: 32/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (30)

nikolka76
nikolka76h, 2014-02-17 13:21

Mindenkinek csak ajánlani tudom:)Nagyon régóta keresem ezt az ízt:)Én dupla adagot sütöttem tegnap este reggelre már nem jutott az uzsonnához a gyerekeknek:)pillanatok alatt elfogyott.Én sütőport tettem bele nem szóbabikonbórát de így is kitűnő!Köszönöm a receptet!

kakuca
kakucav, 2014-01-26 11:11

Nagyon finom, egyedül a sütési idővel nem értek egyet, nekem a 3 tepsi összesen 15 perc alatt sült meg.

ntakacsolga
ntakacsolgav, 2012-02-12 13:55

Régóta megvan a pereckiszúróm, de az én eredeti receptem szalakálit ír. Annak meg írtó rossz szaga van (ammóniás), ezért nem sütöttem perecet. Nade most! Ezt kipróbálom!

wkata
wkatak, 2012-01-31 23:32

Kedves Muci!Már több ízben készítettem el ezt a finom kis ropogtatni valót.Sajnos még mindig nem tudtam kitapasztalni,hogy meddig áll el,mert szinte azon nyomban,melegében elfogyott.Köszönet érte!

krivan
krivancs, 2012-01-12 11:31

Kedves Muci!

Most készítem másodszor a pereckéidet. Nagyon finomak :-)))
Ha tutti recept kell, mindig nálad kutakodok. Minden pontosan le van írva, az eredmény pedig kiváló!!!

Szép napot kívánok!
Kriván Noémi

voicu-iza
voicu-izah, 2011-10-17 08:51

A lanyom szulinapjara keszitettem es mindenki azt kerdezte hol vasaroltam:)Finom is, mutatos is,koszonom a receptet!!!!!!!!!!!!!

Muci
Muciv, 2011-06-19 14:17

Szia " kovine0927 " !
Örülök, hogy tetszenek a sós apró süteményeim és sikered van vele.
Üdv.: Muci

kovine0927
kovine0927szo, 2011-06-18 10:25

Szia!
Ismét én!Ezt már másodszor csináltam meg tegnap, közkívánatra!Nem lesz tartós most sem,úgy értem nem fog sokáig állni :-D!!Köszi szépen, szuper a recept!!

bicek
bicekszo, 2011-04-23 15:54

Köszi a receptet! Ma sütöttem, rögtön két adaggal. Nagyon finom lett:)
Áldott Húsvétot!

venusz1
venusz1cs, 2011-02-10 19:41

Nem győztem csinálni a pereceket.Ki sem tudtak hűlni!Köszönöm ezt a finom receptet.

szonja13
szonja13k, 2011-01-04 13:53

köszönöm a receptet szilveszterre készítettem de a dupla adag is kevés volt

Muci
Muciszo, 2011-01-01 18:14

Kedves "csekemarta " és Elise !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett a perec !
BUÉK ! Muci

Elise
Elisep, 2010-12-31 14:53

Szia,köszönjük szépen a receptet,reggel sült ki az első dupla,most sül a 3.,így talán estére is marad :)
isteni finom és ízlés szerint variálható,csináltam mákos és szezámmagos tetejűt is,valami félelmetesen jó!
Köszi még egyszer és B.Ú.É.K!!!

Muci
Mucih, 2010-11-22 16:57

Szia Kati !
Nagyon szívesen. Én is köszönöm a visszajelzést.
Üdv.: Muci

Janeway
Janewaysze, 2010-11-17 15:21

Imádom a sajtos finomságokat, de ez a recept az eddigieket felülmúlta! Tényleg nem lehet abbahagyni a rágcsizást :-))Köszönet érte.Kati

dr.agica
dr.agicap, 2010-10-15 20:07

Sziasztok!
Segítenétek, hogy hol lehet perec kiszúrót venni? Mondjuk Spar?
Köszike előre is! Ja, amúgy azért érdekel, mert nagyon tetszik a recept, és szeretem házilag készíteni a nasikat.

cherry740118
cherry740118sze, 2010-10-20 02:40

Szia Ágica!
Én 100Ft-os boltban vettem. Igaz, nem most. Bizti, van a Spar-ban is.

dr.agica
dr.agicav, 2010-10-24 20:56

Köszi Cherry!

Még nem kaptam egyenlőre, de a receptet már 2x is kipróbiztam, kecskesajt és trapista sajt keverékével- nagyon fincsi volt, kiszúró híján sodorgattam, tekergettem...
Az ötletet köszi, holnap meg is nézem!

bakmoni
bakmonics, 2010-09-09 10:44

jó kis recept,bár én kicsit bénáztam, mert alufóliába tettem, s kiszakadt :/

juda1
juda1h, 2010-07-05 11:25

Nagyon finom ropogtatnivaló. Én is dupla adaggal készítettem már így elsőre, nem marad semmi belőle a tegnapi szülinapi buli után. :-) Igaz nekem nem volt időm a perecekhez, így csak felcsíkoztam és megtekerve sütöttem ki.
Köszönet eme remek receptért! :-)

Zsuzska03
Zsuzska03k, 2010-04-06 18:13

Köszönet a receptért, már régóta szemeztem a pereckiszúróval, és az ünnepre meg is sütöttem,mint sós sütit, eleve dupla adaggal...nálunk sem kellett tárolni!:-)

Raliz
Ralizcs, 2010-03-04 17:55

Köszi a választ.Jah beszereztem közbe egy perec nyomót:-)

Muci
Mucics, 2010-03-04 16:38

Raliznak üzenem, hogy nyugodtan összeállíthatod a tésztát előző este. A hűtőben nem lesz semmi baja.
Azért, ha lesz alkalmad érdemes perecnyomót beszerezni, mert nagyon guszták a kis perecek, csak kicsit macerásabb kiszúrni,mint egyszerű keksz szaggatóval.
Üdv.: Muci

Raliz
Ralizcs, 2010-03-04 02:26

Megszeretném kérdezni ha előző este állítom össze a tésztát az nagy baj??hogy korán reggel már csak sütnöm kelljen..?

Raliz
Ralizk, 2010-02-09 23:03

Szuper fincsi a perec..Igaz nekem nem volt perec formám így csillag let belőle:-)Kezdő sütő vagyok szó szerint kb most 3x.ra sütöttem. Elsőre sikerült a perec nagyon érthető a recept és pontos..Tényleg fiincsi volt:-)

editke1122
editke1122h, 2009-04-27 09:45

ÉN DUPLA ADAGOT CSINÁLTAM,ÉS MIND ELFOGYOTT.JÓ A RECEPT.KÖSZÖNJÜK.

Muci
Mucisze, 2009-02-11 15:19

Kedves Édua !

Örülök, hogy ti is finomnak találtátok.

Üdv. : Muci

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
778