r
Nosalty Logó

Rebarbarakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Rebarbarakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 21 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 137 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 550 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom héját lehámozva, valamint a fűszereket, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. Mikor megfőtt, eltávolítjuk a fűszereket és a citromhéjat, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  4. A pudingport összekeverjük a tejföllel, hozzákanalazunk néhány kanálnyit a meleg levesből, simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
  5. Pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. (Ha esetleg nem elég édes, adhatunk hozzá még cukort.)
  6. Lehűtve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 83134
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Karamellizált epret és fahéjas-karamelles almát adhatunk hozzá. Előbbihez cukrot karamellizálunk, és beleforgatjuk az epret, majd sütőpapírra tesszük, és hagyjuk rádermedni a bevonatot. Utóbbi pedig szintén ugyanígy készült, csak adtam hozzá kevés fahéjat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal sajnos nem tudtam elkészíteni ezt a levest, mert lekvárt készítettem a rebarbarából, most viszont kaptam egy nagy szatyorral, ezért nem volt kérdéses, hogy leves is készül belőle, nem csak lekvár.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek