Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quiche Lorraine 2.

Quiche Lorraine 2.
Quiche Lorraine 2.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén nem diétázóknak való francia fogás a quiche lorraine, azaz a szalonnás lepény, ami a lotaringiai konyha egyik nagy specialitása. A quiche receptjét már 400 éves szakácskönyvekben is megtalálhatjuk, alapvetően lisztből, tojásból, vajból, creme fraiche-ből készül. A szalonnás verzió talán a legelterjedtebb, de létezik már mindenféle ízesítésű, akár vegetáriánus quiche is.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A sütés végén nem árt egy alsó sütés a tésztának (használjuk a sütő alsó sütés funkcióját, úgy 5 percig).
Ha nem akarunk kínlódni az omlós tészta elkészítésével, használhatunk vajas-leveles tésztát is.

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia szalonnás-hagymás lepény, sós lepény húsos szalonnával és hagymával, szalonnás pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, és legalább 1 órán át a hűtőben pihentetjük. (Helyettesíthetjük leveles-vajas tésztával, mellyel egy nagyobb piteformát kibélelünk.)
  2. A szalonnát (tarját), hagymát 1 ek olajon megdinszteljük.
  3. A tojásokat a tejszínnel, a sóval, borssal és szerecsendióval közepes tálban habosra keverjük.
  4. A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb piteformát (pláne, ha leveles tészta, vajazni sem kell a formát), úgy, hogy legyen a tésztának pereme.
  5. A tésztába terítjük a szalonnás (tarjás) hagymát kihűtve, és a tetejére öntjük a felvert tojásos tejszínt.
  6. Forró, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad.
  7. Akkor van kész, ha megszilárdult a tojás. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél vastagabb, mert akkor nem fog átsülni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 78 697
elküldve: 23
receptkönyvben: 843
elkészítve: 53/70
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
685 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MissPoci
Miss Poci / MissPoci Fri, 2013-05-17 17:47

Szuper recept, de figyelmeztetnem kell mindenkit, hogy ki ne próbálja senki teavajjal! Nekünk sajnos elfogyott a Rama, és már az összes bolt zárva volt, de gondoltuk így csak még jobb lesz. Nagyon nagyot tévedtünk! Már az összeállításnál furcsa volt, de a végeredmény katasztrofális lett. Iszonyatosan porzik. Remélem holnapra egy fokkal jobb lesz. :P

BobMaster
BobMaster Fri, 2012-05-25 20:46

Beledobtam vagy 15 dkg gombát (-1fej hagyma), és egy apróra szabdalt fokhagymát a baconre. Zseniális, imádom, köszönönöm!

semi81
semi81 Wed, 2011-10-26 16:50

Ma megsütöttem!Isteni finom!Bekerül a mindennapi ételek közé!

Dinciii
Dinciii / Dinciii Wed, 2010-07-07 09:18

Többször is megsütöttem már, több változatban, de mindig ez volt az alaprecept. Köszi szépen :) Nagyon szeretem :)

Koska
Koska Sat, 2010-06-26 13:28

Megsütöttem ebédre. Nagyon finom! Először Brüsszelben, majd Párizsban ettem quiche-t és már nagyon vágytam kipróbálni :-)

1141
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
0.25 kk
víz 6 ek
kolozsvári szalonna 30 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
tojás 3 db
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint