r
Nosalty Logó

Puncstorta cukorfondant-nal

NS
Puncstorta cukorfondant-nal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

916
Kalória
15.2g
Fehérje
168.3g
Szénhidrát
22g
Zsír
108.3g
Víz
225.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
130.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 7315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2883 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1346 g
  • Cukor
    1046 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 7315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a vizet, olajat, csipet sót és a sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Kivágunk kb. 23 cm hosszú, 25 cm széles szívet. A körben leeső részeket apró darabokra tépkedjük, ez belemehet a töltelékbe.
  5. A vízből és cukorból szirupot főzünk, és belekeverjük a rumaromát, majd ráöntjük a tésztára.
  6. Belekeverjük még a lekvárt, darált diót, tejet. Ha kicsit ragadós lenne, lehet belekeverni még morzsoltbabapiskótát.
  7. A tortát kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd rányomkodjuka tölteléket. A felső lap alját is megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a tortára.
  8. 1 napot állni hagyjuk. Másnap bevonjuk fondant-nal.
  9. Fondant elkészítése:
  10. Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
  11. Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
  12. A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük, és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
  13. Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
  14. Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x29

Még Valentin napra készítettem a családomnak, nagy sikere volt! A torta alapötletét ercsihami oldaláról vettem, a fondant receptjét pedig kiskuktáéról, köszönet nekik! Cukormázzal is be lehet vonni.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...