r
Nosalty Logó

Pudingos Barbi torta vajas krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Pudingos Barbi torta vajas krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Összesen 998 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Összesen 11949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Összesen 337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 998 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    675.9 g
  • Telített zsírsav
    366 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2458 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1379.7 g
  • Cukor
    943 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 11949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Elkészítés

A kevert tésztához

  1. Keverőtálba tesszük az 5 db tojást, és hozzáöntjük a 25 dkg cukrot. Magas fokozaton mixerrel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a 35 dkg sütőporos lisztet. Lassú fokozatra kapcsoljuk a mixert, majd beleöntjük a kb. 0,5 dl tejet.
  2. Mikor már jól összekeveredtek a hozzávalók, tesszük bele a nagyon puha vajat, és a maximum fokozaton keverjük kb. 5 percig.
  3. Kerek tortaformába öntjük. Megsütjük előmelegített sütőben. Tovább kell sütni, mint a szokásos piskótákat.
  4. Mikor megsült, 5 percre hagyni kell hűlni a formában, ezután borítjuk ki belőle. Ehhez a magassághoz 2 tészta szükséges. (Az egyik tésztát kuglóf formába sütöttem, hogy meglegyen a ruha esése, majd sütöttem egy sima kapcsos formásat is.)
  5. A krémhez a 2 eperpudingot megfőzzük 0,5 l tejben a 20 dkg cukorral, mikor kihűlt a puding, belekeverjük a puha vajat. Ha friss vagy fagyasztott epret teszünk a kész krémbe, még finomabb lesz. Ugyanígy készítjük el a vaníliás krémet is.
  6. A tésztát 2-2 fele vágjuk, és felváltva kenjük a krémmel. A vajas krémhez a puha vajat jól elkeverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. A kész krémet kb.10 percig kavarjuk robotgéppel. Színezhetjük is pici ételfestékkel. A kész krémmel vékonyan bekenjük a tortát, és kb. 30 percre hűtőbe teszük, majd jöhet rá a végső réteg, amit szépen elsimítunk. A maradék vajas krémmel díszítjük.
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11143
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Brigitta 24 recept

Barátnőm kislányának készült.

Hozzávalók

A kevert tésztához

A krémhez

A vajas krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek