Pihe-puha sárgarépás keksz recept

Pihe-puha sárgarépás keksz
Pihe-puha sárgarépás keksz
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a kekszeket. Nagy ritkán, ha készítettem is, biztos, hogy jóuram eszegette egy darabig, amíg meg nem unta, aztán pedig bedaráltam valahová. Azt hiszem, egyszerűen nem szeretem a szárazra sült ropogós dolgokat, ez alól igen kevés kivétel van, de az édes kekszek semmiképpen sem tartoznak ide. Ez azonban nem ropog, nem száraz, abbahagyni sem igen lehet, tanusíthatja ezt az a néhány ember, aki boldogan falatozta egy hétvégén át ezeket a szépségeket. Mindenképpen felkerült a Szeretjük - listára. Azt pedig a legszakavatottabbak sem fogják észrevenni, hogy sárgarépa van benne. 

Kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből.

Ide tartozó okoska: a sárgarépát sokkal szerencsésebb főzve vagy sütve fogyasztani, mint nyersen, mert az erős sejtfalak - amik elválasztanak minket az értékes karotinoidoktól - csak hő hatására károsodnak annyira, hogy aztán hozzáférjünk a belsejéhez.

hozzávalók / 5 adag

A kekszhez

A tetejére

ajánlat

A hozzávalóknál a szódabikarbónáig tartó részhez egyéb alkatrészeket adva ezernyi variációval elkészíthető kekszet kapunk. Fontos megjegyezni azonban, hogy ha szállítani szeretnénk, mindenképpen dobozba tegyük. Ez ugyanis puha. Nagyon. Ha keményebbre szeretnénk készíteni, emeljük a liszt mennyiségét.

pH besorolás: közepesen savasít

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-répás keksz, sárgarépás-mandulás keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd az összes többi hozzávalót beleborítjuk a tálba. Kézzel, lábbal, géppel, kanállal összekeverjük addig, amíg egy igen ragacsos, de már formázható kulimászt kapunk. Ha nem lenne formázható (répafüggő), akkor még adjunk hozzá az őrölt mandulából egy keveset, végszükség esetén a lisztből.
  2. Kényelmes diónyi gombócokat ügyeskedünk belőle sütőpapírral kibélelt tepsibe, mindenképpen hagyjunk helyet köztük, mert elterülnek majd.
  3. Addig sütjük, amikor már látjuk, hogy a kekszek széle barnulni nem kezd.
  4. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni egy ideig, mert egyébként is könnyen törik.
  5. A csokit olvasszuk langyosra, csurgassuk meg vele, és díszítsük dióval vagy akármivel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 46 099
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 282
elkészítve: 70/86
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept
hirdetés

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

psyche
psyche h, 2016-12-19 23:51

Az aprópénzzel vitatkoznék... Épp azért választottam, mert minőségi alapanyagokból van. Illetve nekem mondjuk az összerakása sem öt perc volt... :)
De fantasztikus recept! A barna nádcukorral és a tk. liszttel nem lett terülős, tepsinként lazítottam narancslével, az utolsó tökéletes lett! :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik cs, 2012-06-14 11:00

Kedves Eszter, ez a süti tényleg varázslatos. És a legjobb, hogy a végtelenséig variálható. Én picit kevesebb cukorral, aszaltszilvalekvárral, darált dióval és bodzalikőrrel készítettem, a mazsolát én is kiszavaztam. Amikor kivettem a sütőből és megkóstóltam egy még gőzőlgő példányt, azt hittem a mennyben járok. (Egyszer próbálkoztam tökös pitét készíteni, de gumisüti lett belőle, túlliszteztem ugyanis...)
Üdv,
Viki

Kremy
Kremy / Kremy cs, 2012-06-07 18:38

Nem ehetek répát,így megcsináltam cukkiniből. Rettegtem tőle,de abszolút jó lett,meg nem mondanám,hogy zöldség van benne... Csak teljes k. liszt meg kókuszliszt került bele,meg kókuszzsír- és reszelék.

Gargoyle
P. / Gargoyle p, 2012-06-08 06:36

Köszi hogy leírtad a tapasztalatod. Én is gondoltam a cukkinire, de még nem próbáltam ki. Most már valamikor megteszem. :-)

timke1979
timke1979 k, 2012-03-27 15:08

De orulok hogy raakadtam erre a receptre. Ma elkeszitettem es nagyon finom lett. Igaz csak fel adaggal mertem probalkozni, de jol lehet varialni a hozzavalokat. CSak teljeskiorlesu lisztet es daralt zabpelyhet hasznaltam fele-fele aranyban, es a mandula-dio-kokuszreszelek mixbol pedig a duplajat, mert igenyelte a massza (inkabb ezt mint a lisztet tettem pluszban bele). Legkozelebb dupla adagot csinalok, mert a nyers teszta is nagyon finom Hi-hi :)
Szep napot!

mamsoka
mamsoka szo, 2012-01-14 18:41

Megcsináltam és nagyon finom lett.
A következő módosításokat követtem el:
-a lekvár narancs lett
-mazsola kiszavazva (gyerekek...)
-a tésztába tettem jócskán fahéjat
Köszönöm a receptet. Üdv: Ildi

sahanna
sahanna h, 2012-01-09 12:08

Nagyon finom, puha lett :-) Sótlan mogyoróval + kókusszal készítettem. Fél marék zabpehely is került bele. Már adom is tovább a receptet!
Köszi!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic h, 2011-12-19 16:36

Kedves Eszter!
Tegnap kiprobaltam, isteni lett! Vegre egy keksz, amit nem sikerult kiszaritanom :) Belul puha volt, kivul pedig eppen egy picit roppant, pont kellemes. Nalam frissen facsart narancsle kerult bele, valamint kimaradt a mazsola, mert az nem volt itthon. Ez mit sem valtoztatott a keksz sikeren, rogton elfogyott.
Koszi, hogy felraktad!

Bató Edit
Bató Edit h, 2011-12-12 20:19

Kedves Eszter!
Nagyon jól sikerült a kekszed, csak egy baja van, rengeteget meg lehet enni belőle, finom omlós, ízes. Narancslikőröm sajnos nem volt, ezért egy kis narancshéjat reszeltem bele.
Köszönet a receptért!
Puszi, Edit

Bató Edit
Bató Edit szo, 2011-12-10 19:43

Szia Eszter!
Ezt a kekszet meg kell sütnöm, mert nagyon tetszik. Majd beszámolok róla.
Köszi a receptet!
Szép estét Neked!
Edit

1083