r
Nosalty Logó

Pihe-puha sárgarépás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Pihe-puha sárgarépás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kekszhez

A tetejére

Összesen 1083 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kekszhez

A tetejére

Összesen 5419 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kekszhez

A tetejére

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1083 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    971 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    6196 micro
  • β-karotin
    15113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 5419 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    433 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

A kekszhez

A tetejére

Elkészítés

A kekszhez

  1. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd az összes többi hozzávalót beleborítjuk a tálba. Kézzel, lábbal, géppel, kanállal összekeverjük addig, amíg egy igen ragacsos, de már formázható kulimászt kapunk. Ha nem lenne formázható (répafüggő), akkor még adjunk hozzá az őrölt mandulából egy keveset, végszükség esetén a lisztből.
  2. Kényelmes diónyi gombócokat ügyeskedünk belőle sütőpapírral kibélelt tepsibe, mindenképpen hagyjunk helyet köztük, mert elterülnek majd.
  3. Addig sütjük, amikor már látjuk, hogy a kekszek széle barnulni nem kezd.
  4. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni egy ideig, mert egyébként is könnyen törik.
  5. A csokit olvasszuk langyosra, csurgassuk meg vele, és díszítsük dióval vagy akármivel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1156
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 368
  • Össznézettség: 88979
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

A hozzávalóknál a szódabikarbónáig tartó részhez egyéb alkatrészeket adva ezernyi variációval elkészíthető kekszet kapunk. Fontos megjegyezni azonban, hogy ha szállítani szeretnénk, mindenképpen dobozba tegyük. Ez ugyanis puha. Nagyon. Ha keményebbre szeretnénk készíteni, emeljük a liszt mennyiségét. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a kekszeket. Nagy ritkán, ha készítettem is, biztos, hogy jóuram eszegette egy darabig, amíg meg nem unta, aztán pedig bedaráltam valahová. Azt hiszem, egyszerűen nem szeretem a szárazra sült ropogós dolgokat, ez alól igen kevés kivétel van, de az édes kekszek semmiképpen sem tartoznak ide. Ez azonban nem ropog, nem száraz, abbahagyni sem igen lehet, tanusíthatja ezt az a néhány ember, aki boldogan falatozta egy hétvégén át ezeket a szépségeket. Mindenképpen felkerült a Szeretjük - listára. Azt pedig a legszakavatottabbak sem fogják észrevenni, hogy sárgarépa van benne.  Kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből. Ide tartozó okoska: a sárgarépát sokkal szerencsésebb főzve vagy sütve fogyasztani, mint nyersen, mert az erős sejtfalak - amik elválasztanak minket az értékes karotinoidoktól - csak hő hatására károsodnak annyira, hogy aztán hozzáférjünk a belsejéhez.

Hozzávalók

A kekszhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek