Párolt lilakáposzta recept

Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a leírásban is írtam, nem kell besózni, kinyomkodni a káposztát mielőtt főznénk. A tapasztalatom alapján sokkal ízesebb, szaftosabb marad így, és majd csak az ételben ereszti ki a levét, amit egyébként, mint sóslé kiöntenénk.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon szeretjük különféle sültekhez, sertés, kacsa, liba .... kitűnő köret. Cabernet, cabernet sauvignon borok ...

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsony
nehézség: könnyű
szezon: tél
vegetáriánus: vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposzta, lilakáposzta párolva

elkészítés

  1. A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
  2. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! 
  3. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
  4. Beletesszük a káposztát, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
  5. Hozzátesszük a köményt, a citrom levét és egy részét a bornak.
  6. Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!
  7. Ha eltűnik a leve, mindig kevés bort öntünk utána és puhára, készre pároljuk. 

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 138 297
elküldve: 16
receptkönyben: 947
elkészítve: 65/89
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
236 recept

Hozzászólások (15)

vicikó
vicikósze, 2013-12-25 22:30

Örülök!!!!!!!!!

További szép ünnepet kívánok!
Üdv:-) Vici

u.bridge
u.bridgek, 2013-05-28 15:37

Kedves Vicikó!
Nagyon fincsi lett! Egy kicsit megrémültem, amikor a karamellizálódó cukor kemény darabokban összeállt a káposztában, de a végére elolvadt és isteni finom lett! A kakukkfüves-narancsos kacsa mellett meg pláne... Köszi a receptet :)
Üdv, bridge

hajni-bajni
hajni-bajniv, 2013-02-10 21:27

Nagyon finom. :D Főleg azért kedvelem mert nem szeretek ecetet használni. Igaz az egy citrom helyett három levét facsartam bele.

vicikó
vicikóh, 2013-02-11 14:10

Örülök, hogy ízlett!
Természetesen a citrom mennyisége ízlés szerint adagolható. És függ a milyenségétől is :-)

Üdv:-) Vici

sziszo88
sziszo88cs, 2012-09-20 16:46

Szia! Ezt el lehet tenni valahogy télre? Ha igen, hogyan?
Köszi előre is!

vicikó
vicikóp, 2012-09-21 21:13

Szia sziszo88!

A káposzta, úgy általában nagyon jól tűri a fagyasztást, így ezt is, készen, beteheted a mélyhűtőbe.

Üdv: Vici

hinta6
hinta6szo, 2011-12-24 18:57

Isteni finom lett,azóta is rájárok(holnapra nem is marad). :) Köszi a receptet!!!

vicikó
vicikószo, 2011-12-24 22:54

Örülök, hogy ennyire ízlik :-))
Szép Karácsonyt kívánok!
Üdv: Vici

Zsuzsóci
Zsuzsócik, 2011-11-22 21:33

Elkészítettem a recept alapján,igazán finom,ízletes és valóban zamatosabb így,hogy nem sóztam be előtte-köszönöm:))

vicikó
vicikósze, 2011-11-23 11:21

Kedves Zsuzsóci!
Örülök, hogy ízlett.... :-)
Már nagyon készülődik a babfőzeléked az asztalunkra! ;-))
Jelentkezem, ha megettük.
Üdv. Vici

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
337