Párolt lilakáposzta recept

1 adag
336
kcal
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a leírásban is írtam, nem kell besózni, kinyomkodni a káposztát mielőtt főznénk. A tapasztalatom alapján sokkal ízesebb, szaftosabb marad így, és majd csak az ételben ereszti ki a levét, amit egyébként, mint sóslé kiöntenénk.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon szeretjük különféle sültekhez, sertés, kacsa, liba .... kitűnő köret. Cabernet, cabernet sauvignon borok ...

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposzta, lilakáposzta párolva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
  2. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! 
  3. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
  4. Beletesszük a káposztát, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
  5. Hozzátesszük a köményt, a citrom levét és egy részét a bornak.
  6. Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!
  7. Ha eltűnik a leve, mindig kevés bort öntünk utána és puhára, készre pároljuk. 

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 161 454
elküldve: 17
receptkönyben: 1 060
elkészítve: 86/110
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
250 recept

Hozzászólások (15)

vicikó
vicikósze, 2013-12-25 21:30

Örülök!!!!!!!!!

További szép ünnepet kívánok!
Üdv:-) Vici

u.bridge
u.bridgek, 2013-05-28 14:37

Kedves Vicikó!
Nagyon fincsi lett! Egy kicsit megrémültem, amikor a karamellizálódó cukor kemény darabokban összeállt a káposztában, de a végére elolvadt és isteni finom lett! A kakukkfüves-narancsos kacsa mellett meg pláne... Köszi a receptet :)
Üdv, bridge

hajni-bajni
hajni-bajniv, 2013-02-10 20:27

Nagyon finom. :D Főleg azért kedvelem mert nem szeretek ecetet használni. Igaz az egy citrom helyett három levét facsartam bele.

vicikó
vicikóh, 2013-02-11 13:10

Örülök, hogy ízlett!
Természetesen a citrom mennyisége ízlés szerint adagolható. És függ a milyenségétől is :-)

Üdv:-) Vici

sziszo88
sziszo88cs, 2012-09-20 15:46

Szia! Ezt el lehet tenni valahogy télre? Ha igen, hogyan?
Köszi előre is!

vicikó
vicikóp, 2012-09-21 20:13

Szia sziszo88!

A káposzta, úgy általában nagyon jól tűri a fagyasztást, így ezt is, készen, beteheted a mélyhűtőbe.

Üdv: Vici

hinta6
hinta6szo, 2011-12-24 17:57

Isteni finom lett,azóta is rájárok(holnapra nem is marad). :) Köszi a receptet!!!

vicikó
vicikószo, 2011-12-24 21:54

Örülök, hogy ennyire ízlik :-))
Szép Karácsonyt kívánok!
Üdv: Vici

Zsuzsóci
Zsuzsócik, 2011-11-22 20:33

Elkészítettem a recept alapján,igazán finom,ízletes és valóban zamatosabb így,hogy nem sóztam be előtte-köszönöm:))

vicikó
vicikósze, 2011-11-23 10:21

Kedves Zsuzsóci!
Örülök, hogy ízlett.... :-)
Már nagyon készülődik a babfőzeléked az asztalunkra! ;-))
Jelentkezem, ha megettük.
Üdv. Vici

Legfrissebb cikkek

Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Egy korty áldomás nem hogy engedélyezett, hanem szinte kötelező ünnepekkor. Ha ezt egy általunk készített üveg házi italból tölthetik a családtagok, akkor lesz a legjobb!
336