Medeno srce - Mézes szív recept

Medeno srce - Mézes szív
Medeno srce - Mézes szív
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi osztálytársamtól kaptam ezt a receptet, még évekkel ezelőtt. Finom, szaftos kalács, és ami nagyon fontos, hihetetlenül gyorsan elkészül!
Habár nincs benne méz, a nevét egy nálunk kapható gyári édességről kapta, ami szív alakú, a közepében lekvár van, illetve csokival van bevonva.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Én ezt a kalácsot, mindig dupla adagban készitem el. A legjobb házi baracklekvárból elkésziteni, nekem most sajnos nem volt itthon, úgyhogy boltit raktam bele. Illetve csokoládém sem volt, ezért kb. 1,5 dl tejet felforraltam, raktam bele egy kanál "lekvárt", és kakaóporral besűrítettem egy kicsit. Ezt locsoltam szét a tetején, a kalács szépen beszívta.
Ez egy elég tömény kalács, és ha valaki nem szereti a nagyon édes dolgokat, akkor tegyen bele kevesebb cukrot.
A legfinomabb akkor, ha már kihűlt!
Én úgy szoktam ellenőrizni, hogy meg sült-e, hogy az ujjam kicsit belenyomom, és ha visszajön a tészta, akkor kész is.

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós-lekváros kalács csokiöntettel, kakaós-fahéjas sütemény csokitetővel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat mixerrel kikeverjük, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, illetve annyi kakaóport, hogy szép barna színe legyen.
  2. A masszát kiolajozott tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük.
  3. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokoládéval.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 380
elküldve: 8
receptkönyben: 287
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

H. Emília

Mióta szakács: 2010.09.17.
11 recept

Hozzászólások (11)

Nightingale
Nightingalev, 2011-09-11 09:36

Hali, a valodi hazai recept tartalmaz meg szrecsen diot es csillaganizst is valamint nemi szegfuszeget, orolve.

manócska2010
manócska2010h, 2011-07-25 17:29

Szia! Nagyon finom lett, egy picit jobban kell majd legközelebb kiolajoznom a tepsit, mert az alja beleragadt, de ez az én hibám. :) Egyszerű és nagyszerű! :) Köszi a receptet! Üdv Manó

manócska2010
manócska2010h, 2011-07-25 09:45

Szia! Nagyon tetszik a recept és szeretném elkészíteni. Az 1 bögre mennyiség az 2 vagy 3 dl? Köszönöm és Üdv Manó

emilia90
emilia90h, 2011-07-25 10:14

Kedves Manócska! én 2,5 dl-es bögrét használtam.
remélem ízleni fog a süti!
üdv, Emilia

Dömi
Dömik, 2011-07-12 15:31

Szia!
Megcsináltam ezt a sütit! Isteni finom! Köszönöm a receptet! Jó, hogy nagyon gyorsan elkészül! :)
Megcsinálnám ma is csak ez a nagy meleg tart vissza! :)

emilia90
emilia90k, 2011-07-12 15:50

Kedves Dömi!
örülök, hogy ízlett..:-)
amúgy ez a nagy meleg tényleg nem jó, ilyenkor én se nagyon szeretek sütni-főzni. teknap tököt sütöttem, pokol volt a konyhában.
a legjobb ilyenkor a dinnye, jól behűtve!:D
üdv, Emilia

emilia90
emilia90p, 2011-06-17 10:59

köszi szépen Tánya!:-)
próbálom lassan fejleszteni magam a kép készitésben, eddig elég szerencsétlenek voltak a képeim. :-)
mindig csodálkozok azokon a gyönyörű képeken amiket ide feltesznek, úgyhogy most én is próbálkozok!
üdv, Emilia

emilia90
emilia90p, 2011-06-17 10:56

szia!
hát, mit is mondjak, igazából nem mértem le, de egy 0,5 dl belemehet! :-)

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
1014