Medeno srce - Mézes szív recept

Kalória?
Medeno srce - Mézes szív
Medeno srce - Mézes szív
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi osztálytársamtól kaptam ezt a receptet, még évekkel ezelőtt. Finom, szaftos kalács, és ami nagyon fontos, hihetetlenül gyorsan elkészül!
Habár nincs benne méz, a nevét egy nálunk kapható gyári édességről kapta, ami szív alakú, a közepében lekvár van, illetve csokival van bevonva.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Én ezt a kalácsot, mindig dupla adagban készitem el. A legjobb házi baracklekvárból elkésziteni, nekem most sajnos nem volt itthon, úgyhogy boltit raktam bele. Illetve csokoládém sem volt, ezért kb. 1,5 dl tejet felforraltam, raktam bele egy kanál "lekvárt", és kakaóporral besűrítettem egy kicsit. Ezt locsoltam szét a tetején, a kalács szépen beszívta.
Ez egy elég tömény kalács, és ha valaki nem szereti a nagyon édes dolgokat, akkor tegyen bele kevesebb cukrot.
A legfinomabb akkor, ha már kihűlt!
Én úgy szoktam ellenőrizni, hogy meg sült-e, hogy az ujjam kicsit belenyomom, és ha visszajön a tészta, akkor kész is.

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-lekváros kalács csokiöntettel, kakaós-fahéjas sütemény csokitetővel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat mixerrel kikeverjük, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, illetve annyi kakaóport, hogy szép barna színe legyen.
  2. A masszát kiolajozott tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük.
  3. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokoládéval.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 418
elküldve: 8
receptkönyben: 296
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

H. Emília

Mióta szakács: 2010.09.17.
11 recept
cikkajánló
hasonló receptek

Hozzászólások (11)

Nightingale
Nightingale v, 2011-09-11 09:36

Hali, a valodi hazai recept tartalmaz meg szrecsen diot es csillaganizst is valamint nemi szegfuszeget, orolve.

manócska2010
manócska2010 h, 2011-07-25 17:29

Szia! Nagyon finom lett, egy picit jobban kell majd legközelebb kiolajoznom a tepsit, mert az alja beleragadt, de ez az én hibám. :) Egyszerű és nagyszerű! :) Köszi a receptet! Üdv Manó

manócska2010
manócska2010 h, 2011-07-25 09:45

Szia! Nagyon tetszik a recept és szeretném elkészíteni. Az 1 bögre mennyiség az 2 vagy 3 dl? Köszönöm és Üdv Manó

Dömi
Dömi / Dömi k, 2011-07-12 15:31

Szia!
Megcsináltam ezt a sütit! Isteni finom! Köszönöm a receptet! Jó, hogy nagyon gyorsan elkészül! :)
Megcsinálnám ma is csak ez a nagy meleg tart vissza! :)

emilia90
H. Emília / emilia90 k, 2011-07-12 15:50

Kedves Dömi!
örülök, hogy ízlett..:-)
amúgy ez a nagy meleg tényleg nem jó, ilyenkor én se nagyon szeretek sütni-főzni. teknap tököt sütöttem, pokol volt a konyhában.
a legjobb ilyenkor a dinnye, jól behűtve!:D
üdv, Emilia

emilia90
H. Emília / emilia90 p, 2011-06-17 10:59

köszi szépen Tánya!:-)
próbálom lassan fejleszteni magam a kép készitésben, eddig elég szerencsétlenek voltak a képeim. :-)
mindig csodálkozok azokon a gyönyörű képeken amiket ide feltesznek, úgyhogy most én is próbálkozok!
üdv, Emilia

Legfrissebb cikkek

Töltött tojás, a párbajfogás
Töltött tojás, a párbajfogás
A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.
A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!
1014