r
Nosalty Logó

Mandulás háromszög

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ingryd
Mandulás háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 1842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet és az olajat egy kis lábosban lassan felmelegítjük, majd egy tálba öntjük. A tojást, a fűszerkeveréket, a narancshéjat és levet összekeverjük, és hozzáadjuk a mézes masszához.
  2. A lisztet és a kakaót összekeverjük a sütőporral, és a mézes krémhez adjuk, jól összegyúrjuk vele.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, és beledolgozzuk a mandulát. A tésztát félbevágjuk, mindkét részből kb. 30-32 cm hosszú, 2,5-3 cm átmérőjű rudat formálunk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit belisztezzük, és a rudakat a tepsire tesszük, majd kissé lelapítjuk.
  5. Sütőben (középen, légkeveréses sütőben 160 fokon) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a még langyos sütemények tetejét bevonjuk vele. Ha megszáradt a csokoládé, akkor háromszögekre vágjuk.
  7. A sütemény dobozban sokáig eláll, és nem szárad ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5543
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütemények cukorbetegeknek című kiskönyvből csináltam ezt a sütit. Elsőre nagy sikert aratott, mert már másnap nem volt belőle, pedig dupla adaggal számoltam. A mandulát én mogyoróval, az étcsokit pedig fehér csokival helyettesítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek