Lime-os tengeri halfilé recept

1 adag
496
kcal
Lime-os tengeri halfilé
Lime-os tengeri halfilé
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kedves kolleganőmtől hallottam, akinek a lánya sokat élt Franciaországban, onnan hozta "haza" ezt az elkészítési módot, ezért jelöltem be a farncia konyhát, persze ez egyáltalán nem biztos hogy így van...
Elsőként idegenkedtem a gondolattól de kipróbáltam, és nagyon jó ízharmónia!
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mégis számomra olyan különleges.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

A grillfűszer elhagyható, én csak úgy próbaképp raktam rá kicsit,de nem bántam meg.

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
konyha: francia
adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tengeri halfilé lime-al, like-os pangasius
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kiolvadt a halfilé, ízlés szerint sózzuk, valamint egy ici-pici grill fűszerkeveréket is teszünk rá (én Kotányi Klasszikus grillfűszert tettem rá). Hagyjuk állni egy fél órát kb.
  2. Ezután lereszeljük a lime héját, és bedörzsöljük a halfilébe (két szelethez elegendő egy lime fele is).
  3. Majd enyhén facsarunk a lime levéből a halra, ízlés szerint.
  4. Egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, és elöször pároljuk, majd sütjük a halfilét.
  5. Rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 568
elküldve: 0
receptkönyben: 142
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

Hozzászólások (9)

crazygirl26
crazygirl26k, 2010-12-21 18:10

Alufóliában esetleg el lehet készíteni ezt a halat?Sokan mondják a fóliás halat...én még sosem csináltam.Van esetleg receptetek?

szneki
sznekisze, 2010-12-22 09:49

Kedves Crazygirl26!

Nyugodtan próbáld ki az alufóliás megoldást,biztos vagyok benne,hogy ugyanolyan finom lesz,minden alufóliában készült étel jó szerintem,én gyakran használom a módszert.
Szerintem különösebb recept nem szükséges hozzá,a hal mellé egy nagyon pici olívaolaj,vagy vaj mehet,de a saját levében is megpárolódik,de ezt a receptet el tudom úgy is képzelni,hogy a fóliába teszel mellé lime karikákat is:)

Majd írd meg ha kipróbáltad,kíváncsi vagyok milyen lett,hogy ízlett?

Üdv..Zsuzsi

Dietje
Dietjek, 2010-12-21 14:57

A Pangasius nagyon finom, az ember azt hinné, tengeri hal, pedig édesvízi! Én inkább frissen őrölt borsot teszek rá, az még jobban kihozza az ízét.

szneki
sznekik, 2010-12-21 18:01

Kedves Dietje!

Igen,valóban fini halacska,nagyon szeretjük,engem is meglepett mikor utánanéztem,milyen hal is valójában.
Én a "rossz" gyomrom miatt nem borsoztam meg,nem szabad borsozom sajnos...de néha megtörténik:)

Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Dietjek, 2010-12-21 18:09

Használj helyette borsikafüvet, azaz csombort! Pótolja a bors ízét, a káros hatások nélkül. Zölden is, szárazon is jó.

Üdv: Edit

szneki
sznekisze, 2010-12-22 09:45

Köszönöm a tippet Dietje,a Borsikafüvet nagyon szeretem amúgy is,de ez még eszembe sem jutott,nagyon jó ötlet,kipróbálom!Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Dietjesze, 2010-12-22 10:08

Kedves Zsuzsi,

hogy csinálod a kupac formájú rizst? Nekem rendszerint szétesik, még csak vendéglőben ettem igazit, és nagyon szeretem!

Üdv, Dietje

szneki
sznekisze, 2010-12-22 10:46

A megfőtt rizst beleteszem egy kis kávéscsészébe,jól belenyomkodom,és utána fejére állítom,és "kikopogtatom" belőle:)
Lehet nekem azért sikerül,mert a rizsem mindig ragadósra sikerül,így jól összetapad:D
Sosem főztem még pergős rizst,de annyira nem is szeretem:)
Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Dietjesze, 2010-12-22 13:26

Ahá, szóval ragadós rizst kell főzni! Nálunk a pergős rizst szereti a fiam, úgyhogy csak azt főztem eddig. Ki lesz próbálva, hogy ilyen rossz magyarsággal fejezzem ki magam. Köszi!
Dietje

Legfrissebb cikkek

Heti menü: az ősz kincseiből
Heti menü: az ősz kincseiből
Menthetetlenül őszire fordult az időjárás, a konyha melegében azonban az évszak legkedveltebb zöldségeivel és gyümölcseivel dobhatjuk fel az elkövetkező hét fogásait.
Bagelezz bármikor Budapesten!
Bagelezz bármikor Budapesten!
Reggelire, ebédre vagy vacsorára, édesen vagy sósan, hússal vagy zöldséggel, a lényeg, hogy friss legyen és változatos, ahogyan a Budapest Bägelben készül.
496