Lime-os tengeri halfilé recept

1 adag
460
kcal
Lime-os tengeri halfilé
Lime-os tengeri halfilé
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kedves kolleganőmtől hallottam, akinek a lánya sokat élt Franciaországban, onnan hozta "haza" ezt az elkészítési módot, ezért jelöltem be a farncia konyhát, persze ez egyáltalán nem biztos hogy így van...
Elsőként idegenkedtem a gondolattól de kipróbáltam, és nagyon jó ízharmónia!
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mégis számomra olyan különleges.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

A grillfűszer elhagyható, én csak úgy próbaképp raktam rá kicsit,de nem bántam meg.

receptjellemzők

konyha: francia
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

tengeri halfilé lime-al, like-os pangasius
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kiolvadt a halfilé, ízlés szerint sózzuk, valamint egy ici-pici grill fűszerkeveréket is teszünk rá (én Kotányi Klasszikus grillfűszert tettem rá). Hagyjuk állni egy fél órát kb.
  2. Ezután lereszeljük a lime héját, és bedörzsöljük a halfilébe (két szelethez elegendő egy lime fele is).
  3. Majd enyhén facsarunk a lime levéből a halra, ízlés szerint.
  4. Egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, és elöször pároljuk, majd sütjük a halfilét.
  5. Rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 115
elküldve: 0
receptkönyben: 144
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

Hozzászólások (9)

crazygirl26
crazygirl26k, 2010-12-21 17:10

Alufóliában esetleg el lehet készíteni ezt a halat?Sokan mondják a fóliás halat...én még sosem csináltam.Van esetleg receptetek?

szneki
sznekisze, 2010-12-22 08:49

Kedves Crazygirl26!

Nyugodtan próbáld ki az alufóliás megoldást,biztos vagyok benne,hogy ugyanolyan finom lesz,minden alufóliában készült étel jó szerintem,én gyakran használom a módszert.
Szerintem különösebb recept nem szükséges hozzá,a hal mellé egy nagyon pici olívaolaj,vagy vaj mehet,de a saját levében is megpárolódik,de ezt a receptet el tudom úgy is képzelni,hogy a fóliába teszel mellé lime karikákat is:)

Majd írd meg ha kipróbáltad,kíváncsi vagyok milyen lett,hogy ízlett?

Üdv..Zsuzsi

Dietje
Dietjek, 2010-12-21 13:57

A Pangasius nagyon finom, az ember azt hinné, tengeri hal, pedig édesvízi! Én inkább frissen őrölt borsot teszek rá, az még jobban kihozza az ízét.

szneki
sznekik, 2010-12-21 17:01

Kedves Dietje!

Igen,valóban fini halacska,nagyon szeretjük,engem is meglepett mikor utánanéztem,milyen hal is valójában.
Én a "rossz" gyomrom miatt nem borsoztam meg,nem szabad borsozom sajnos...de néha megtörténik:)

Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Dietjek, 2010-12-21 17:09

Használj helyette borsikafüvet, azaz csombort! Pótolja a bors ízét, a káros hatások nélkül. Zölden is, szárazon is jó.

Üdv: Edit

szneki
sznekisze, 2010-12-22 08:45

Köszönöm a tippet Dietje,a Borsikafüvet nagyon szeretem amúgy is,de ez még eszembe sem jutott,nagyon jó ötlet,kipróbálom!Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Dietjesze, 2010-12-22 09:08

Kedves Zsuzsi,

hogy csinálod a kupac formájú rizst? Nekem rendszerint szétesik, még csak vendéglőben ettem igazit, és nagyon szeretem!

Üdv, Dietje

szneki
sznekisze, 2010-12-22 09:46

A megfőtt rizst beleteszem egy kis kávéscsészébe,jól belenyomkodom,és utána fejére állítom,és "kikopogtatom" belőle:)
Lehet nekem azért sikerül,mert a rizsem mindig ragadósra sikerül,így jól összetapad:D
Sosem főztem még pergős rizst,de annyira nem is szeretem:)
Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Dietjesze, 2010-12-22 12:26

Ahá, szóval ragadós rizst kell főzni! Nálunk a pergős rizst szereti a fiam, úgyhogy csak azt főztem eddig. Ki lesz próbálva, hogy ilyen rossz magyarsággal fejezzem ki magam. Köszi!
Dietje

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
A 3 legjobb burger TABASCO® szósszal – a séf szerint
TABASCO®-val minden jobb! Novemberi ittjártakor Gary Evans, a TABASCO® profi séfje három különböző burgert készített el a szószok segítségével, nézzétek!
460