Lime-os tengeri halfilé recept

Kalória?
Lime-os tengeri halfilé
Lime-os tengeri halfilé
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kedves kolleganőmtől hallottam, akinek a lánya sokat élt Franciaországban, onnan hozta "haza" ezt az elkészítési módot, ezért jelöltem be a farncia konyhát, persze ez egyáltalán nem biztos hogy így van...
Elsőként idegenkedtem a gondolattól de kipróbáltam, és nagyon jó ízharmónia!
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mégis számomra olyan különleges.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

A grillfűszer elhagyható, én csak úgy próbaképp raktam rá kicsit,de nem bántam meg.

receptjellemzők

konyha: francia
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

tengeri halfilé lime-al, like-os pangasius
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha kiolvadt a halfilé, ízlés szerint sózzuk, valamint egy ici-pici grill fűszerkeveréket is teszünk rá (én Kotányi Klasszikus grillfűszert tettem rá). Hagyjuk állni egy fél órát kb.
  2. Ezután lereszeljük a lime héját, és bedörzsöljük a halfilébe (két szelethez elegendő egy lime fele is).
  3. Majd enyhén facsarunk a lime levéből a halra, ízlés szerint.
  4. Egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, és elöször pároljuk, majd sütjük a halfilét.
  5. Rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 129
elküldve: 0
receptkönyben: 145
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

Hozzászólások (9)

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 k, 2010-12-21 18:10

Alufóliában esetleg el lehet készíteni ezt a halat?Sokan mondják a fóliás halat...én még sosem csináltam.Van esetleg receptetek?

szneki
Szneki / szneki sze, 2010-12-22 09:49

Kedves Crazygirl26!

Nyugodtan próbáld ki az alufóliás megoldást,biztos vagyok benne,hogy ugyanolyan finom lesz,minden alufóliában készült étel jó szerintem,én gyakran használom a módszert.
Szerintem különösebb recept nem szükséges hozzá,a hal mellé egy nagyon pici olívaolaj,vagy vaj mehet,de a saját levében is megpárolódik,de ezt a receptet el tudom úgy is képzelni,hogy a fóliába teszel mellé lime karikákat is:)

Majd írd meg ha kipróbáltad,kíváncsi vagyok milyen lett,hogy ízlett?

Üdv..Zsuzsi

Dietje
Bloemcake / Dietje k, 2010-12-21 14:57

A Pangasius nagyon finom, az ember azt hinné, tengeri hal, pedig édesvízi! Én inkább frissen őrölt borsot teszek rá, az még jobban kihozza az ízét.

szneki
Szneki / szneki k, 2010-12-21 18:01

Kedves Dietje!

Igen,valóban fini halacska,nagyon szeretjük,engem is meglepett mikor utánanéztem,milyen hal is valójában.
Én a "rossz" gyomrom miatt nem borsoztam meg,nem szabad borsozom sajnos...de néha megtörténik:)

Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Bloemcake / Dietje k, 2010-12-21 18:09

Használj helyette borsikafüvet, azaz csombort! Pótolja a bors ízét, a káros hatások nélkül. Zölden is, szárazon is jó.

Üdv: Edit

szneki
Szneki / szneki sze, 2010-12-22 09:45

Köszönöm a tippet Dietje,a Borsikafüvet nagyon szeretem amúgy is,de ez még eszembe sem jutott,nagyon jó ötlet,kipróbálom!Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Bloemcake / Dietje sze, 2010-12-22 10:08

Kedves Zsuzsi,

hogy csinálod a kupac formájú rizst? Nekem rendszerint szétesik, még csak vendéglőben ettem igazit, és nagyon szeretem!

Üdv, Dietje

szneki
Szneki / szneki sze, 2010-12-22 10:46

A megfőtt rizst beleteszem egy kis kávéscsészébe,jól belenyomkodom,és utána fejére állítom,és "kikopogtatom" belőle:)
Lehet nekem azért sikerül,mert a rizsem mindig ragadósra sikerül,így jól összetapad:D
Sosem főztem még pergős rizst,de annyira nem is szeretem:)
Üdv.:Zsuzsi

Dietje
Bloemcake / Dietje sze, 2010-12-22 13:26

Ahá, szóval ragadós rizst kell főzni! Nálunk a pergős rizst szereti a fiam, úgyhogy csak azt főztem eddig. Ki lesz próbálva, hogy ilyen rossz magyarsággal fejezzem ki magam. Köszi!
Dietje

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Dobjuk fel húsételeinket változatos fűszerekkel, hiszen a fogyókúra idején sem kell lemondanunk a karakteres ízekről!
460