r
Nosalty Logó

Levendulafagylalt vaníliával és rózsavízzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Levendulafagylalt vaníliával és rózsavízzel
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2301 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2301 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beleszórjuk a levendulát, a vaníliarúd kikapart magját és a vaníliarudat, majd éppen csak felforraljuk. Lefedve langyosra hűtjük, majd leszűrjük.
  2. A tojássárgákat jó habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és azzal is jól elmixeljük. A tojásos keveréket lassan belecsurgatjuk a tejszínes tejbe és lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Híg pudingszerű massza lesz belőle, olyasmi, mint egy sűrű madártej. Hozzáadjuk a rózsavizet is.
  3. Műanyagedénybe öntjük, teljesen kihűtjük, majd lefedve fagyasztóba tesszük. (Nyilván, ha van fagyigépünk azzal készítsük. Nekem nincs.) 1-2 óra elteltével (mikor már dermedni kezd) fél órás szünetekkel 3-4 alkalommal alaposan keverjük át. Krémes, lágy fagylalt lesz belőle.
  4. Tálalás előtt érdemes szobahőmérsékletentartani egy darabig, hogy szépen adagolható és kellemes állagú legyen.
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9648
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom óta imádom a fagyit. Apával ketten tartjuk a fagyievési rekordot családon belül (8 gömb :P), bár a gyorsaságot illetve mindig ő nyer.  Oh, azok a gyermekévek...amikor még kb. csak a csoki-vanília-puncs trió volt a választék, kiegészülve néha olyan különlegességekkel, mint pl. pisztácia. (Apropó pisztácia,  hogy egy klasszikust idézzek: "- Te! Adj már nekem is egy tölcsért! - Tutti-frutti, karamell, vanília. - Pisztácia. - A pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió, kávé. - Oké. Akkor legyen vanília pisztáciával. - A pisztácia kifogyott. Van vanília, karamell, tutti-frutti, rumosdió és kávé. - Oké. Akkor legyen mondjuk tiszta csokoládé egy kis pisztáciával. - Mondd, Te süket vagy? A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. .... -Akkor mondjuk legyen egy kicsi mindből. ...Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!")   Szóval a fagyi mindig, minden mennyiségben jöhet, ha hideg van, ha meleg, bár a tavasz sajnos még várat magára. Házilag nem egy nagy ördöngősség fagyit készíteni, a hűtést leszámítva hamar készen is van. A levendulafagyi további előnye, hogy ilyet boltban nem is lehet kapni. Érdemes kipróbálni, mert különleges és nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.