r
Nosalty Logó

Lecsós-babos pikáns ragu fokhagymás rizzsel

Smaragd konyha
Lecsós-babos pikáns ragu fokhagymás rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

A fokhagymás rizshez

1053
Kalória
66.5g
Fehérje
105.3g
Szénhidrát
40.1g
Zsír
424.3g
Víz
154.8g
Koleszterin
16.5g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A fokhagymás rizshez

Összesen 1053 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A fokhagymás rizshez

Összesen 5270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A fokhagymás rizshez

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1053 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7897.7 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1318 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    1178 mg
  • Foszfor
    3989 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    526.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    2121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2390 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    1752 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1650 micro
Összesen 5270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    155 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. Megmosott húst felszeleteljük, és felkockázzuk. A libazsírban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
  2. Megfűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, paprikakrémmel és a csípős fűszerpaprikával, elkeverjük, és hozzáadjuk a vizet.
  3. Megmosott tv paprikát és a meghámozott paradicsomot karikákra szeleteljük, hozzáadjuk a húshoz. Fedő alatt kb. 45 perc alatt készre főzzük.
  4. A kész raguhoz hozzáöntjük a konzerv babot, és még 3 percig forraljuk.
  5. 10 percig hagyjuk pihenni, hogy összeálljanak az ízek, és utána tálaljuk.

A fokhagymás rizshez

  1. 5 duci gerezd fokhagymát hosszában félbevágunk, és 1 ek olívaolajon megpirítjuk. Ha szép piros, akkor kiszedjük tányérra.
  2. Ugyanebbe a serpenyőbe hozzáöntünk még 1 kanál olívaolajat, és a szűrőn megmosott, lecsepegtetett rizst sóval megpirítjuk.
  3. Majd ráöntjük a forró vizet (kb 3-4 dl). Lefedjük, megvárjuk, míg felforr, megkeverjük, és rászórjuk a fokhagymát. Legkisebb hőfokra letesszük, és fedő alatt készre fő kb 10 perc alatt.
  4. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 55 p

Öntött vas serpenyőben készült ez a finomság.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...