r
Nosalty Logó

Kínai szezámmagos csirkegolyó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Kínai szezámmagos csirkegolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundához

A mázhoz

Összesen 666 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundához

A mázhoz

Összesen 2662 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bundához

A mázhoz

Összesen 168 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 666 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6214 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2662 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1523 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A bundához

A mázhoz

Elkészítés

A bundához

  1. A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
  2. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni.
  3. A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot.
  4. A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk.
  5. Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 907
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 111176
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Ajánló

Kínai sült tésztát ajánlok mellé, esetleg rizstésztát vagy tojásos rizst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai szezámmagos csirkegolyó
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A helyi kínai büfében kezdtem el nyomozni arról, hogyan készítik el a szezámmagos golyót (persze büfés módra). Azért én is rájöttem arra, hogy a mázhoz cukor kell és nem méz.  Első próbálkozásom során semmire nem jutottam, hiszen megtudtam, hogy a magyarországon élő kínai büfések csak annyit tudnak magyarul, hogy kisi adak, nad adak, cípősz, édesz, stb. Másodszorra már ügyesebb voltam és az internet (és egyéb) segítségével kínaira fordítottam a mondandómat, így sikerült megtudnom a receptet. Nagy meglepődésemre semmi jelét nem tapasztaltam annak, hogy nem akarják az orromra a receptet. Szóval a recepttel töltött éveim során a következőkre jutottam: 1.Megtudtam, hogy mi a hamis kínai konyha titka: a cukor. 2. Egy kanálnyi méz sem kell a mázhoz. 3. A büfében erős pistával készítik a mázat. Ez a végleges recept- persze csak, addig, amíg ki nem találom a következő lépéseket, utolsó simításokat! Ugye ezek után kedvet kaptatok az elkészítéshez? Írjatok kommentet!

Hozzávalók

A bundához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek