KFC-s amerikai káposztasaláta recept

KFC-s amerikai káposztasaláta
KFC-s amerikai káposztasaláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a KFC-ben kapható amerikai káposztasaláta, amit coleslaw-nak hívnak. Több receptet kipróbáltam de valahogy egyik sem 'olyan' lett. Interneten sok recept található ami azt hirdeti, hogy az eredeti KFC-s, de közülük elkészítés után, erre mondtam azt, hogy ez tényleg olyan. :) Úgy látszik a tárkonyecet a titkos hozzávaló ami olyan egyedivé teszi.

A kép csalóka, mert egyből elkészítés után készült, pihentetés után szaftosabb lesz, összeesik, és kinézetre is jobban hasonlít a kedvencemre.

 

 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nagyszerű kísérője BBQ-nak, grill húsoknak, hamburgernek, de rántott hús mellé is kiváló.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

coleslaw, cole slaw, amerikai káposzta saláta, majonézes káposztasaláta, majonézes káposzta saláta, KFC káposzta saláta, KFC káposztasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, a sárgarépát pedig kis lyukú sajtreszelőn (én géppel csináltam). A hagymát is aprítsuk fel, de akár azt is reszelhetjük.
  2. A káposztát sózzuk meg, és forgassuk össze a sárgarépával.
  3. Keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet, és a majonézt.
  4. Keverjük össze a répás káposztát és a majonézes öntet, és el is készült.
  5. Takarjuk le, vagy tegyük egy légmentesen záródó dobozba, és hűtőben pihentessük pár órát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 148
össznézettség: 59 413
elküldve: 10
receptkönyvben: 363
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: 2

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
68 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye p, 2017-03-10 11:24

Kérdésem az lenne, mivel a recept úgy írja, hogy reszelni, (én a salátához szelni szoktam nekem is van gépem, amelyiken több fajta reszelő ill. szeletelő van.) van-e szerepe benne, hogy a reszelés jobban roncsolja a rostokat, ezáltal a saláta könnyebben emészthető lesz? A másik, az öreg káposztát le szoktam forrázni, szintén, hogy kevésbé legyen puffasztó, gondolom, kihűlés után lehet a majonézzel összeállítani. A képen nagyon jól néz ki a saláta.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey h, 2017-03-20 12:22

Kedves Vadgesztenye!
Ebben a salátában nem csíkokra lett vágva (gyalulva) a káposzta mint a hagyományos káposztaslátához, hanem a KFC-shez hasonlóan sokkal apróbbra. Ezért reszeltem inkább és nem késsel vágtam. Persze ízlés kérdése, mindenki akkorára vágja és úgy ahogy szeretné, elrontani nem lehet. :)
Öreg káposztával nincs tapasztalatom sajnos, de ha eddig úgy dolgoztál vele, ennél is biztos működni fog.
Remélem ízleni fog ha elkészíted!

vadgesztenye
vadgesztenye cs, 2017-04-13 16:33

Köszönöm a választ, azért kérdeztem, mert néha apróságnak tűnő praktikán múlik a siker.

bernatp
bernatp / bernatp cs, 2016-10-06 14:52

Szuperfinom, tényleg kéjefszís! Érdemes az öntetet kóstolással készíteni, és először inkább mindenből kevesebbet tenni! (Nekem a recept szerinti arányokkal kissé túl édes lett, illetve kevesebb tárkonyos ecetet tettem bele).

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey h, 2016-10-17 14:30

Valóban a kóstolás a legjobb módszer, mert lehet valakinek túl édes! Hasonlóan a hagymát is érdemes szerintem több részletben hozzátenni, mert lehet valaki kevésbé hagymásan szereti. Az "eredeti" mindenestre ezekkel az arányokkal készül állítólag. :)

280