Kavart boci recept

Kavart boci
Kavart boci
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért neveztem el így, mert kavart tészta az alapja, de a krém egy tarka bocira hasonlított, hát így lett ez a neve.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. A tojássárgáját a cukorral, a sóval, a vajjal robotgéppel elkeverjük.
  2. A sütőporos lisztet hozzáadjuk és elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet lassanként (ahogy a tészta felveszi).
  3. Ezután kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és rárakjuk a meggyet. A előmelegített sütőbe tesszük, kb. fél óra alatt megsütjük.

Vaníliás krém készítése:


  1. Megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel (hagyományosan, a tasak alpján). A kifőtt pudinghoz hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és belekavarjuk. Majd a kihűlt tésztára simítjuk.

Csokis krém készítése:


  1. Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliapudingot. A megszilárdult vaníliás krémre kenjük rá. Megvárjuk, míg megdermed és már fogyaszthatjuk is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*20 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 584
elküldve: 0
receptkönyben: 232
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Farkas Gabi

Mióta szakács: 2010.05.04.
3 recept

Hozzászólások (5)

adaga
adagak, 2010-06-08 15:21

Remélem jól fog sukerülni és ízleni is fog. A férfiak igazán sokat tudnak enni, az enyémet 4 fiú ette meg, úgyhogy elhiszem.

nyughatatlan8
nyughatatlan8h, 2010-06-07 23:25

Bocs!Már észrevettem a méretet.Hát nem túl nagy méret 12 főre,mi csak heten vagyunk,de az édesszájú vejeim a kétszer ekkora tepsit is kicsinyellik.Sebaj,majd dupla mennyiséget sütök.Már alig várom,hogy megkóstolhassam.Majd beszámolok.Üdvözöllek:Éva

nyughatatlan8
nyughatatlan8h, 2010-06-07 12:06

Kedves Gabi!A leírás alapján ízlene a családnak.Megmondanád,hogy a tepsi mérete mekkora?Csak nehogy túl nagy tepsibe öntsem.Köszi:Éva

Müszi
Müsziszo, 2010-06-05 14:31

Kedves Gabi !
Ez egy igazán ötletes variáció a kevert tészta "megbolondításához" !
Sürgősen ki kell próbálnom.
Üdv: Marika

Legfrissebb cikkek

"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
A spontán bulik mindig jól sikerülnek. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Sajnálom is, hogy nem előtte írok róla beharangozót.
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.
408