Jó reggelt keksz házilag recept

Jó reggelt keksz házilag
Jó reggelt keksz házilag
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm kért meg, hogy kísérletezzem ki a Jó reggelt! keksz házi változatát, mert a kislánya nagyon szereti. Én megtettem minden tőlem telhetőt.... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kakaósat szeretnénk, 1 ek liszt helyett tegyünk bele 1 kanál kakaót.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tízórai keksz, mézes-aszalt gyümölcsös keksz, édes keksz gyümölccsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kikeverjük a cukorral, mézzel, sóval és a szódabikarbónával, majd tovább keverjük a tojással.
  2. A masszába beledolgozzuk a kétféle lisztet, a zabpelyhet és a feldarabolt gyümölcsöt.
  3. Átgyúrjuk lisztezett deszkán, szükség esetén még adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  4. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 65 834
elküldve: 70
receptkönyvben: 1 484
elkészítve: 95/123
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept
hirdetés

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

titti9001
titti9001 p, 2016-02-26 19:22

koszi szepen a receptet, nagyon finom lett. ma megsutottem, direkt 2 adagot :) kajszint es afonyat tettem bele. vajon ha kakaosat akarok csinalni akkor le kell vonjam a lisztbol a hozzaadott kakaomennyiseget?

Zita Piroska
Zita Piroska sze, 2015-07-29 10:56

Ezt a lányom szokta csinálni egyszerre három adagot, nagyon ízlik mindenkinek, legutóbb csak gombócokat csinált, úgy is finom lett.

svarcne
svarcne cs, 2015-05-21 14:27

Mindenkinek csak ajánlani tudom,nagyon finom keksz.Én aszalt szilvásat és kókuszosat készitettem.kiadós,olcsó és finom:)
köszönjük a receptet!

kaccat
kaccat v, 2014-09-21 16:14

Sziasztok, én már sokszor csináltam, mindig teszek bele kakaót is, akkor az alapszabály, hogy a kakaó mennyiségét le kell vonni a lisztből (ha pl két evőkanál kakaó, akkor annyival kevesebb liszt.)
Szerintem szuper jó a recept, bár én egyszerűsítettem, egyszer időhiány miatt kicsit túlmelegítettem a margarint, így folyós lett, kicsit vártam, hűljön, majd belekevertem a cukrot, mézet, tojást, utána a száraz anyagokat (azt is variálni szoktam, hogy éppen mi van otthon, a diót, zabpelyhet, aszalt gyümölcsöket aprítóval leaprítom), összekevertem, így inkább kicsit ragacsos massza lett, amit pár perc pihentetés után fóliába, vagy alufóliába tekerek rúd formába, hűtöm (időhiány esetén fagyasztóba teszem), majd szeletelem a rudat 3-4 mm szélesen, tepsibe és már sülnek is, így még a forma is hasonló lesz.
Az a jó benne, hogy úgy variáljátok ahogy tetszik, de szerintem az eredeti receptet betartva tényleg olyan az íze mint a boltinak.

81Judit
81Judit cs, 2014-06-26 14:14

Köszönöm szépen a receptet! :) A kakós változatot készítettem el. NAGYON FINOM LETT! Az íze szerintem nem igazán hasonlít az eredeti kekszhez, de tényleg nagyon ízlett a gyerekeknek is, és ebbe legalább tudjuk mi van. Nagyon picit módosítottam csak a recepten. Csak 5 dkg kókuszvirág cukrot tettem bele, nekünk így is elég édes volt, mert én alappból mindenbe jóval kevesebb cukrot teszek már, illetve a vaj egy részét kókuszzsírral helyettesítettem. Az összeállított tészta kicsit kénytelen volt pihenni is, mert nem volt időm rögtön nyújtani, szaggatni.

fabine
fabine / fabine sze, 2014-03-12 18:00

Sziasztok!
Ma megsütöttem a kakaós változatot, egyből két adagot csináltam. Én úgy érzem a " Jó reggelt! " kekszre nem hasonlít az íze, de így is nagyon finom. A célnak tökéletesen megfelel. Köszi a receptet!
Üdv: fabine

Géb
Géb sze, 2013-12-11 23:09

Szia,
Nem tudok eleget sütni ebből a kekszből ,mindenki imádja..:-) Köszi a receptet!
Sok aszalt gyümit szoktam beletenni , a lisztet időnként darált zabpehellyel váltom ki. Jah és nádcukrot teszek bele. Nagyon finom!
Ha kint marad a levegőn sem lesz baja , pár napig eláll.
Üdv, Gabi

flucia
flucia h, 2013-12-02 17:05

Próbálta valaki kakaósra csinálni? Az nálunk a kedvenc az eredetiből. Vajon mennyi kakaópor kell bele?

vklarika
vklarika cs, 2013-08-29 23:51

Kedves Klivi! A Jó reggelt! keksz ovális alakzatra jellemző formáját is sikerült utánoznod? Sablonnal? Esetleg spec. szaggatóval érted el a hasonlóságot? Köszi a választ!

klivi
klivi / klivi p, 2013-08-30 16:04

Szia,
Egy használaton kívüli fánkszaggatót hajlítottam oválisra :)
Livi

vklarika
vklarika p, 2013-08-30 17:12

Sejtettem, hogy ilyesmi történhetett... nagyon kreatív ötlet; köszi, hogy megírtad. :))

ylin36
ylin36 p, 2013-04-26 13:31

Elkészítettem mogyoróval , aszalt barackkal, isteni lett., persze mi cukor nélkül., csak méz s édesítővel eszünk sütiket., szuper a rp.köszönöm!!!! (ui.: párom egyik kedvence lett)

ylin36
ylin36 k, 2013-04-23 20:32

Holnap fogom elkészíteni a páromnak.,mert már nem győzöm venni., biztos isteni lesz...

rambo.zsofa
rambo.zsofa k, 2013-01-22 14:58

Most lett kész az első tepsi, valami mennyei! Tényleg olyan, mint a Jó reggelt keksz, de tudom mi van benne és egészséges. Köszönöm a receptet!

zsuzskabébi
zsuzskabébi h, 2013-01-21 21:52

Tetszik a recept, el fogom készíteni. Csak azon akadtam fenn, hogy a szódabikarbónát nem a lisztbe kell tenni? Még sosem hallottam ilyen elkészítését, és nem értem, mit "okoz" a szb ebben a formában? Bocs ha buta kérdés, kezdő háziasszony kérdi :)

klivi
klivi / klivi h, 2013-01-21 22:35

Csak azért, hogy egyenletesebben keveredjen el benne, amúgy nyugodtan keverheted a liszthez is. :)

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 v, 2013-01-20 22:39

Kedves Klivi!
Ma megsütöttem a kekszet, este 7 körül lett kész. Azóta állandóan azt veszem észre, hogy már megint egy újabb keksz van a kezemben és csak eszek és eszek. A kisfiam azt mondta, hogy nem vacsorázik mert nem éhes, de amint megkóstolta kért egy bögre tejet és jól bepakolt belőle. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. Nagyon köszönöm ezt a csodás receptet!
Üdv: Éva

nyultanti
nyultanti / nyultanti v, 2013-01-20 20:44

Nagyon köszönjük a receptet! Nagy sikert aratott az egész családban. Igazán jól jön, amikor az igazi Jó reggelt ára csillagászati határokat súrolgat.

taranikó
taranikó h, 2012-11-12 09:03

Sziasztok!
A szódabikarbóna helyett jó a sütőpor? Ha nem rakok bele cukrot, akkor mennyi méz kell? Köszi a segítséget.

clio88
clio88 szo, 2012-10-27 20:58

Ma megsutottem, tenyleg teljesen olyan mint az igazi, de en tettem hozza aprora vagott mogyorot is, koszonom a receptet! :)

horianna
horianna cs, 2012-10-11 12:22

Én megcsináltam ma, mikor összekevertem, picit féltem, hogy nem fog összeállni a tészta, mert nagyon lisztesnek tűnt, de ahogy elkezdtem kézzel gyúrni, simán összeállt. Barna cukrot használtam és a Graham lisztet én "gyártottam", rétes liszt és búzakorpa keverékéből. (10 dkg rétes liszt, kb. 5 dkg korpa). Köszönöm a receptet, nagyon szuper, hihetetlen, hogy ezt így kikísérletezted. Én egy kis mézeskalács fűszerkeveréket talán tennék még bele. És szerintem minél vékonyabb annál jobb -bár így nehezebb vele dolgozni-, nekem néhány vastagabb lett kb 4-5 mm.

klivi
klivi / klivi p, 2012-10-12 05:48

Örülök, hogy ízlett. Lehet még kísérletezni vele, mindenki saját ízlése szerint fokozhatja. :)

horianna
horianna p, 2012-10-12 08:55

Azt hiszem, mégsem kell bele plusz fűszer, vagy akármi, így jó ahogy van!Az egész család elájult tőle, és még ma is tökéletes!

andyca73
andyca / andyca73 v, 2012-09-16 12:38

Szia!
Ez a keksz ropogós marad másnapra vagy megpuhul? Én olyan kekszet szeretnék sütni,amelyik " ropogós" marad másnapra is..
Biztos finom lehet ez :)

749